YEREL HABERLER - 29 Mart 2017 Çarşamba 11:36

Cinayet Davası’nda iki sanığa 27.5 yıl hapis

A
A
A
Cinayet Davası’nda iki sanığa 27.5 yıl hapis

Kayseri’de araçta sırtından tüfekle vurulmuş halde bulunan 30 yaşındaki adamı öldürmekten tutuklu yargılanan iki sanığa 27 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Kayseri’de araçta sırtından tüfekle vurulmuş halde bulunan 30 yaşındaki adamı öldürmekten tutuklu yargılanan iki sanığa 27 yıl 6 ay hapis cezası verildi.


23 Eylül 2016’da Yeni Mahalle, Mithatpaşa Caddesi’nde meydana gelen olayda 38 MB 868 plakalı araç evin bahçesine çarparak durdu. İhbarı değerlendiren polis ekipleri araçta sırtından tüfekle vurulmuş halde Ali A.’nın cansız bedeni ile karşılaştı. Yapılan incelemede, S.A. ve U.P. gözaltına alındı. S.A. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, U.P. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 20 Mart 2017’de görülen ilk duruşmada U.P. de tutuklandı.


Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar S.A.(25), U.P. (28) ve şikayetçi A.A. (35) ile avukatlar hazır bulundu.


25 yaşındaki cinayet sanığı S.A. davanın ilk celsesinde sorgu ve savunmasında, cinayet anını şöyle anlattı: "Cinayetten bir ay önce ölen Ali’nin kardeşi M.A. ’yan baktın’ meselesi yüzünden beni bıçaklamıştı. O zaman şikayetçi olmuştu. Olay günü U.P. ile K.A.’nın dükkanına gittik. K.A., Ali A. ile bizi barıştıracaktı. U.P.’nin kullandığı araçta ben önde, K.A. arkada oturuyordu. Olay yerine gittik, o sırada yanımıza bir araç yanaştı ve araçtaki Ali ’sen mi geldin lan’ dedi. O sıra tüfeği çektiğini gördüm, ben de kendimi korumak amaçlı önce havaya ateş ettim, Ali aracını sürdü, bir de arkasından ateş ettim. Değip değmediğini bilmiyorum. Tüfek bana aittir. Tedbir amaçlı yanımda duruyordu, öldürme niyetim yoktu. Husumetimiz de yoktu."


Diğer sanık U.P. ise "Biz Yusuf isimli şahsın yanına uyuşturucu almaya gitmiştik. K.A. onu arayarak geldiğimizi söyledi. Yusuf isimli şahıs da iki dakikaya geleceğini belirtti. Biz onu beklerken Ali geldi, o sıra silahlar sıkıldı. Korktum, araçla kaçmaya başladım. Hem uyuşturucu alacaktık, hem de barışma amaçlı gitmiştik. Tüfekten haberim yoktu. Dipçiksiz, kısa pompalı tüfekti. Daha sonra S.A.’yı aldığım yere bıraktım" diye konuştu.


Karar verileceği uyarısı ile son sözleri sorulan sanıklardan S.A., "Pişmanım" derken, U.P. de "Benim olayla hiçbir alakam yok. 1 kızım oldu daha kucağıma alamadım" dedi.


Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık S.A.’ya ’kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, sanık S.A.’nın tahrik altında bu suçu işlediği gerekçesi ve duruşmadaki iyi hali ile müebbet hapis cezasını 15 yıla kadar düşürdü. Sanık U.P.’ye de aynı suçtan 12 yıl 6 ay hapis cezası veren mahkeme, iki sanığa toplam 27 yıl 6 ay hapis cezası vermiş oldu.


Öldürülen Ali A.’nın şikayetçi ağabeyi A.A. karar sonrası, sanıklara doğru "Noktayı ben koyacağım" diyerek bağırdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de pedallar bağımlılıktan uzak nesiller için çevrildi Yeşilay’ın, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam hedefiyle sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Bisiklet Turu’nun 11’incisini Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında aynı gün gerçekleştirdi. İzmir’deki etkinliğe yaklaşık 250 kişi katılım sağladı. Yeşilay’ın, bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam hedefiyle sürdürdüğü çalışmalardan biri olan Bisiklet Turu’nun 11’incisi Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında aynı gün gerçekleştirilirken, sabah saatlerinde düzenlenen İzmir’deki programa yaklaşık 250 kişi katıldı. Spor gibi sağlıklı yaşama yönelik faaliyetlerin bağımlılıktan uzak bir yaşama büyük katkı sağladığını belirten İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı şunları ifade etti: “Yeşilay olarak; beş bağımlılık alanında yüz yılı aşkın süredir aralıksız mücadele ediyor, her bireyin iyi ve sağlıklı yaşaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm insanlarımızın bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam konusunda farkındalık sağlamasını amaçlıyoruz. Bu konuda spor etkinlikleri düzenlemeye de büyük önem veriyor; artık geleneksel hale gelen Yeşilay Bisiklet Turu ile her yıl hep birlikte pedal çevirmekten mutluluk duyuyoruz. Bu faydalı amaç için büyük bir heyecanla gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize katılan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz.”
Samsun Büyükşehir standına yoğun ilgi Samsun’da bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen Yapı, İnşaat Malzemeleri, Asansör, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı’nda yer alan Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin standı yoğun ilgi gördü. 2 - 5 Mayıs 2024 tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde 8. kez düzenlenen Yapı, İnşaat Malzemeleri, Asansör, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı’nda Samsun Büyükşehir Belediyesi de kurduğu stantla yer aldı. Gürcistan, Azerbaycan, Rusya, Ukrayna, Orta Doğu ve Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere birçok ülkeden ziyaretçinin de ağırlandığı fuarda Büyükşehir Belediyesi’nin standı ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi’nin Doğaltaş Elemanları Üretim Fabrikası’nda üretilen ürünleri oldukça dikkat çekti. Fuarda yer alan ürünlerle ilgili bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Doğal Taş Elemanları Üretim Tesisi Şube Müdürü Emre Şirin, "TÜYAP’ta standımızda granitten ürettiğimiz kent mobilyaları, yer döşemeleri, hayrat çeşmeleri, peyzaj ürünleri şeklindeki ürünlerimiz ile yer aldık. Büyükşehir Belediyesi olarak kendi maden sahamızda kendi işçilerimiz ile Doğaltaş Elemanları Üretim Tesisimizde 2 boyutlu olarak ürettiğimiz ürünleri burada sergiledik. Çok geniş bir ürün gamımız var. Yaklaşık 40 çeşit ürün üretiyoruz. Fuarı ziyaret eden vatandaşlarımızın standımıza çok güzel bir ilgisi oldu” diye konuştu.