YEREL HABERLER - 27 Haziran 2017 Salı 12:56

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz: “Çocuklarımızı her türlü bağımlılık yapan madde ve nesnelerden korumak hepimizin görevidir”

A
A
A
KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz: “Çocuklarımızı her türlü bağımlılık yapan madde ve nesnelerden korumak hepimizin görevidir”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, her yıl 26 Haziran’da kutlanan Uyuşturucu ile Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, her yıl 26 Haziran’da kutlanan Uyuşturucu ile Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Hiçyılmaz mesajında, “Toplumu, özellikle gençlerimizi, çocuklarımızı her türlü bağımlılık yapıcı madde ve nesnelerden korumak hepimizin ortak görevidir” dedi.


Hiçyılmaz, madde kullanımının gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerin en başta gelen toplumsal sorunlarından birisi olduğunu vurgulayarak, “Yalnızca toplumsal ve sosyal boyutu ile kalmamakta, ciddi sağlık sorunlarına da neden olduğu için, madde kullanımı aynı zamanda önemli bir halk sağlığı sorunu olarak da karşımıza çıkmaktadır” dedi. Hiçyılmaz, “Madde kullanımındaki artışın insanlık için önemli bir tehdit oluşturması üzerine 1987 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda alınan bir karar ile 26 Haziran ‘Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele’ günü olarak kabul edilmiş ve bu günde değişik etkinlikler düzenlenerek toplumsal bilinçlenmenin sağlanması hedeflenmiştir. Bağımlılık yapıcı maddeler ile mücadele Devletin tüm kurumlarının ve bütün sivil toplum örgütlerinin işbirliği ve uyum içinde çalışarak başarı sağlayabilecekleri toplum açısından ciddi bir sorundur” diye konuştu. Hiçyılmaz, “Madde bağımlılığının birey ve toplum açısından oluşturduğu olumsuzluklar maddi ve manevi maliyeti yüksek bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Madde bağımlılığı bireye, aileye ve yakın sosyal çevreye çok ciddi olumsuzluklar yaşatmakta, bireyin toplumdan kopmasına ve soyutlanmasına neden olarak sosyal bir izolasyon meydana getirebilmektedir” ifadelerini kullandı. Başkan Hiçyılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü;


“Toplumu, özellikle gençlerimizi, çocuklarımızı her türlü bağımlılık yapıcı madde ve nesnelerden korumak, kollamak hepimizin en başta gelen görevi olmalı ve toplumsal sorumluluk bilinci ile hareket etmeliyiz. Madde bağımlılığı ile mücadelede en önemli faktör ve korunma yolu, madde bağımlılığının yol açtığı fiziksel, ruhsal, toplumsal sorunlar hakkında bilgi sahibi olmak ve eğitimden geçmektedir.Eğitim ile toplumun bilinçlendirilmesi noktasında, Kayseri Ticaret Odası ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde,okullarımızda uyuşturucunun zararlarının anlatıldığı seminerler, paneller ve eğitim programları düzenlenmesi ve daha fazla katkı sağlanmasında göreve hazırız.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.