EKONOMİ - 19 Eylül 2017 Salı 09:10

Kayseri’de Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Sayısı 8 Oldu

A
A
A
Kayseri’de Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Sayısı 8 Oldu

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri’deki Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri sayısına bir yenisinin daha eklendiği ve toplam sayının sekiz olduğunu açıkladı.

Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Kayseri’deki Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri sayısına bir yenisinin daha eklendiği ve toplam sayının sekiz olduğunu açıkladı.



Yılsonu hedeflerinin en az 15 olduğunu hatırlatan KAYSO Başkanı Büyüksimitci, “Bizim hedefimiz Kayseri olarak yılsonu itibariyle en az 15’e Ar-Ge merkezine ulaşmak ama bizim en az 45-50 tane bulmamız lazım. İlk 1000’de ki şirketimiz 32 tane ve bunlardan şuan da 3 ya da 4 tanesi almış durumda. Diğerleri ilk 1000’de olmayan şirketler. İlk 1000’de olmayan şirketlerimiz Ar-Ge merkezi olduklarına göre İSO’da sıralamaya giren şirketlerimizin rahatlıkla Ar-Ge merkezi olabileceklerini düşünüyorum” dedi.



Ar-Ge merkezi olmanın vergi muafiyetleri ve teşvikler başta olmak üzere birçok avantajları olduğunu belirten Başkan Büyüksimitci, “Bu konuda üyelerimize yönelik tanıtım toplantıları düzenledik, seminerler yaptık ve her platformda dile getirmeye çalışıyoruz. Profesyonel bir firma ile anlaştık. Üyelerimizi ziyaret ederek bu işin önemini anlatıyoruz. Bu konuda desteğe ihtiyacı olan üyelerimiz lütfen bizi arasınlar. Firmalarınıza giderek bu işi anlatabiliriz. Üyelerimizin yaptığı işleri hepimiz biliyoruz. Burada birçok firmamız rahatlıkla Ar-Ge merkezi olabilir. Sanayicilerimiz firmalarının geleceği açısından lütfen bu işe ağırlık göstersinler” diye konuştu.



Ülkemizin gelişip kalkınması ve dış ticaret açığının azaltılmasının bir yolunun da inovatif ve teknolojik ürünler üretip ihraç etmekten geçtiğini ifade eden Başkan Büyüksimitci, nitelikli ürünlerin üretilebilmesi için ise firmaların Ar-Ge’ye ciddi önem vermesi gerektiğinin altını çizdi.



Başkan Büyüksimitci, Kayseri’de Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olan firmaları da şu şekilde sıraladı; Aspilsan Enerji Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Boytaş Mobilya Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Hasçelik Kablo Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş., Küçükler Tekstil San. Ve Tic. A.Ş., Merkez Çelik Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Güven Mühendislik Makina Kimya ve Elektronik San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Başyazıcıoğlu Tekstil San. Ve Tic. A.Ş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Atık tekstil malzemeleri sanata dönüştü Atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat eserlerine dönüştürüldü. Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. S. Tuğba Arabalı Koşar’ın yürütücülüğünü, Selçuk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Tülay Gümüşer ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Giyim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Doç. Selda Kozbekçi Ayranpınar’ın araştırmacılığı yaptığı Çukurova Üniversitesi SBA-2021-14266 numaralı Bireysel Araştırma Projesi kapsamında gerçekleştirilen “III Denim Hikayesi Sürdürülebilir Tekstil Sanatı” sergisi Seyhan Belediyesi 100. Yıl Çırçır Sanat Merkezinde açıldı. Açılışını Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Neslihan Boyan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayşehan Deniz Abik’in yaptığı sergide 3 sanatçı akademisyenin sürdürülebilirlik çerçevesinde ürettikleri 21 eser yer aldı. Bu sergide, sürdürülebilir geçmişi yeniden keşfetmek ve daha sürdürülebilir bir geleceğin geliştirilmesine odaklanılmış, yöntem olarak ileri dönüşüm ele alındı. Bossa TAŞ.’nin işbirliği ile üretim tesisinden temin edilen atık kumaş, iplik, elyaf yeniden kullanarak ileri dönüşüm teknikleri ile tasarım ve sanat nesnelerine dönüştürüldü. Serginin amacı ise şöyle açıklandı: “Dünyanın giderek artan tekstil atıkları sorunuyla boğuştuğu günümüzde, denim kumaş üretim atıkları ile sanat nesneleri ortaya koyarak, denim kumaşın sanattaki yaşam döngüsünü aktarmak ve izleyicilerin sürdürülebilirlik bilincinin gelişmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Sergideki eserler, hem estetik hem de işlevsel açıdan dikkat çekici olup, İzleyicilere atık malzemelerin dönüştürücü gücünü göstermektedir. Bu çalışmalar, çevresel sürdürülebilirlik ile sanatsal ifade arasındaki bağı güçlendirerek, izleyicilere hem fikri hem de duygusal bir deneyim sunmayı amaçlamaktadır. Eserleriyle sadece malzemelerin fiziksel dönüşümünü değil, aynı zamanda toplumsal bilinç ve duyarlılığı da artırmayı hedeflemektedir. Böylece, atık malzemeler yeni bir anlam ve değer kazanırken, sanat aracılığıyla sürdürülebilir bir gelecek için önemli mesajlar iletilmektedir.” Sergi, 100. Yıl Çırçır Sanat merkezinde 13 Haziran 2024 tarihine kadar sanatseverlere açık kalacak.