GENEL - 20 Şubat 2018 Salı 13:33

KAYMOS VE Mimarlar Odası yönetimleri Başkan Çelik’i ziyaret etti

A
A
A
KAYMOS VE Mimarlar Odası yönetimleri Başkan Çelik’i ziyaret etti

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) ve Mimarlar Odası Kayseri Şubesi yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti.

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) ve Mimarlar Odası Kayseri Şubesi yönetim kurulu üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i ziyaret etti. Ziyaretlerde Kayseri’nin faydasına olan çalışmalarda birlikte olmanın önemine işaret edildi.



Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği’nin ziyaretine Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Sabuncu ve Marangozlar-Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası Başkanı Mehmet Ali Çevrim ile KAYMOS yönetim kurulu üyeleri katıldı.



Yeni yönetimin hayırlı olması temennisinde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mobilyakent’in Kayseri için gurur verici bir çalışma olduğunu söyledi. Özellikle meslek erbabının kümelenme modeli olarak Türkiye’ye örnek bir çalışma olduğunu ifade eden Başkan Çelik, “Şimdiye kadar bu yapının hep içinde olduk. Sıkıntıya düşüldüğünde, dara düşüldüğünde elimizi taşın altına soktuk. Hamdolsun, bugün böyle bir eserin ortaya çıkmasında katkımız olduğundan dolayı mutluyuz. Orada 1100 iş yeri olacak. 10’ar kişi çalışsa, 11 bin kişi istihdam edilecek. Bununda ötesinde şehri büyütecek bir çalışma. Kayseri’nin çevresindeki vilayetlerle beraber 6 buçuk milyonluk bir pazarı var. Bölgesel anlamda da Kayseri’yi cazibe merkezi yapacak önemli bir ticaret merkezi doğru. Bundan sonra da içinde olacağız. Sizlerden gelen talepler ne ise, makul ve yapılabilir olanları karşılamaya çalışacağız” dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i Mimarlar Odası Şube Başkanı Güntülü Gündoğ ve yönetim kurulu üyeleri de ziyaret etti. Meslek örgütleriyle yakın çalışma içinde olduklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, “Yapacağımız tüm çalışmalarda öncelikle ilgili kurum, kuruluş ve sosyal gruplar neyse onların fikirlerini alıyoruz. Kaldı ki belediyecilikte mimarlık en önemli unsur. Bu tür konularda şimdiye kadar olduğu gibi yine beraber oluruz. Yapacağımız yönetmeliklerde, alacağımız kararlarda birlikte olmaya gayret ederiz. Önemi olan kafamızın arkasında başka hesapların olmaması. Açık, şeffaf Kayseri’nin yararına ve ortak paydada buluştuğumuzda bir problem olmadan bu işleri sürdürürüz. Bu zamana kadar hep birlikte çalışmalar yürüttük. İnşallah bundan sonra da önemli çalışmalara imza atarız” diye konuştu.



Mimarlar Odası Şube Başkanı Güntülü Gündoğ da aynı niyeti taşıdıklarını belirterek, “Sizlerin de desteği ile güzel işler yapabileceğimizi düşünüyorum. Biz de yeni bir dinamizm ile göreve geldik. İnşallah bu enerjiyle güzel işler yapmak istiyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Zeytin Çiçeği Festivali, renkli görüntülerle başladı Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Zeytin Çiçeği Festivali, üreticilerin yöresel yiyecekler ve el işi ürünlerini sergilediği stantlar ile renkli görüntülere sahne oldu. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Çiftlik ve Kızılağaç Mahalle Muhtarlığı iş birliği ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen festivale, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Bodrum İlçe Tarım Müdürü Durmuş Çakır, Kızılağaç Mahallesi Muhtarı Mehmet Karaca, Çiftlik Mahalle Muhtarı Hasan Kocaman, Bodrumlu vatandaşlar, yerli ve yabancı turistler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmalarında, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, zeytinin tarihine ve önemine dikkat çekerek, “Zeytin ağacı daimidir, devamlı yaşayacaktır. Bizler hep gelip geçiciyiz ama zeytin ağacı hep var olacaktır” dedi. “Zeytinlerimizin kıymetini bileceğiz” Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci ise Bodrum’un, kültürün, turizmin, doğanın ve tarihin iç içe harmanlandığı çok şanslı bir coğrafya olduğunu ifade ederek konuşmasında"Bu bölgede bize öğretilen kültürü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için her türlü festivali, organizasyonu ve etkinliği yapmaya devam ediyoruz. Bölgemizde zeytinin sosyokültürel bir önemi olmasının yanı sıra ekonomik değeri de var. Bu ekonomik değerin kıymetini bilerek zeytinlerimizi, zeytin bahçelerimizi ve tarlalarımızı yaşatacağız. Üreticimize verdiğimiz değeri katbekat artırarak devam edeceğiz. Yerel üreticilerle tüketicileri doğrudan buluşturup onları bu güzel festivallerde bir araya getireceğiz" ifadelerine yer verdi. Açılış konuşmalarının ardından öğrencilerin halk oyunu gösterisi ve çeşitli yarışmalarla devam eden festivalde, protokol üyeleri stantları tek tek gezerek ürünleri incelediler ve alışveriş yaptılar. Zeytin Çiçeği Festivali, 19 Mayıs Pazar akşamına kadar Bodrum Belediyesi Yalı Kafe’de devam edecek.
Muğla Öğrencilerden Tarım Okulu ziyareti Bodrum Belediyesi tarafından 2019 yılında projelendirilerek hayata geçirilen Bodrum Belediyesi Etrim Garaova Tarım Park, öğrencilerden yoğun talep görüyor. Bodrum’da yapılan doğal üretim faaliyetlerini incelemek üzere öğrencilere kapılarını açan Bodrum Belediyesi Etrim Garaova Tarım Park’ı, bir haftada Bodrum Yarımadasında eğitim gören 540 öğrenci ziyaret etti. 13-17 Mayıs tarihleri arasında ilçedeki 5 okulun öğrencileri, Etrim Garaova Tarım Park’ı gezdi. Merkezde öğrenciler, İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu ve Müzesini de gezerek tarım malzemeleri hakkında bilgiler aldı. Öğrencileri misafir eden Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilere lavanta yetiştiriciliği, arıcılık, bölgenin geçmiş yıllarda tarımdaki yeri ve önemi, köylülerin tarım okuluna bağışlamış oldukları tarımsal malzemeler ve müzedeki faaliyetler hakkında bilgiler verdi. Tarım Okulu ve Müzesini gezerek bilgi alan öğrenciler, doğal üretim faaliyetlerini de inceleme fırsatı buldu. Ziyaretler, lavanta bahçesi ve yörük çadırı gezisi ile son buldu. Bodrum’un tarımsal tarihine tanıklık edilebilecek olan Tarım Okulu ve Müzesi, vatandaşların ve gezi gruplarının ziyaretine açık. Okul ziyaretlerinin güvenli ve sistemli yürütülmesi için Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne resmi yazı ile talep bildirimi yapılması gerekiyor. Garaova Tarım Park’ta gerçekleştirilen faaliyetler sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu ve Müzesi hafta içi her gün 09.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık.