GENEL - 24 Şubat 2018 Cumartesi 10:12

AGÜ’de Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Fuarı düzenlendi

A
A
A
AGÜ’de Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Fuarı düzenlendi

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü tarafından Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Fuarı düzenlendi.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü tarafından Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Fuarı düzenlendi. Fuarda 3 yıl içinde, yüzden fazla projeyle, 40’tan fazla firmanın gerçek problemlerine çözümler üreten Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencileri, 24 farklı projelerini sergiledi.



Sümer Kampüsü Sergi Alanı’nda gerçekleştirilen fuarda, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde Endüstri Mühendisliği Bölümünde verilen Matematiksel Modelleme, Karar ve Risk Analizi, Sistem Simülasyonu, Afet Yönetim Lojistiği, Sürdürülebilir Enerji Sistemleri ile Üretim ve Servis Sistemleri Yönetimi dersleri kapsamında hazırlanan projelerin poster sunumları yapıldı.



Fuara, Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Endüstri Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Akgün, iş ve sanayi dünyası temsilcileri ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.



Kokteyl ve konuşmalarla başlayan fuarda öğrenciler, hazırladıkları posterlerle projelerini öğrenci ve diğer konuklara tanıtma fırsatı buldu. Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu fuarın açılışında yaptığı konuşmasında, sanayi ve iş dünyasının üniversitelerle iş birliği yapmasının önemini vurguladı.



Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Akgün ise öğrencileri mümkün olduğunca fazla miktarda iş ve sanayi dünyası ile bir araya getirmek için çeşitli mekanizmalar kurduklarını, derslerde gerçek hayat problemlerine ilişkin projelerin yapılmasının bunlardan biri olduğunu ifade etti.



Akgün ders projelerinin, öğrencilerin hem akademik hem de sosyal becerilerini geliştirmesine önemli katkı sağladığını belirterek, bu konuda Kayserili işverenlerden önemli destek aldıklarını anlattı.



Hatta bazı derslerin tamamını firmalarda gerçekleştirdiklerini dile getiren Akgün, örneğin geçen yıl simülasyon dersinin Yataş’ta ve bu yıl da Süreç Analizi dersinin tamamını Başyazıcıoğlu Tekstil’de yaptıklarını söyledi.



Akgün, ders projelerine ilave olarak, toplamda 6 ayı bulan üç zorunlu yaz stajı ve firmalarda gerçekleştirilen yıllık bitirme projeleri ile programı desteklediklerini de ifade etti.



Fuarda öğrenciler, poster sunumlar yaparak projelerini fuar gezenlere anlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Eczane ararken dehşeti yaşadı Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde emniyet şeridine park eden hafif ticari araca çarpan cip yan yattı. Yaralının olmadığı kazada, hafif ticari aracın sürücüsünün cep telefonundan nöbetçi eczane bulmak için emniyet şeridinde durduğu öğrenildi. Kaza, Prof. Dr. Sabahattin Zaim Bulvarı duble yolda Camili Mahallesi istikametinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 54 AJT 852 plakalı Fiat marka hafif ticari araç sürücüsü Uğur Karakaya, arkadaşının çocuğunu hastanede ziyaret ettikten sonra evine giderken nöbetçi eczane bulmak için aracını emniyet şeridine park etti. Bu esnada M.T. idaresindeki 54 BR 515 plakalı Honda marka cip, hafif ticari araca çarparak yolda yan yattı. Kazada yaralanan olmazken, bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle trafik kontrollü olarak sağlandı. Araçların kaza yerinden kaldırılması ile trafik normal seyrine dönerken, polis ekipleri kazaya ilişkin inceleme başlattı. “Araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu” Nöbetçi eczana bulmak için aracını emniyet şeridine çektiğini belirten Uğur Karakaya, “Hastaneden dönerken aracımı emniyet şeridine çektim. Telefondan nöbetçi eczane aradığım esnada arkadan diğer araç geldi çarptı, bizi yol kenarına savurdu. Çarpan araçta yan yattı. Yaralı yok. Çok şükür emniyet kemerlerimiz takılıydı, bunun sayesinde yara almadan atlattık. Araçlarda bulunanlarda bir şey yok çok şükür. Hastaneye de arkadaşın çocuğunu ziyarete gitmiştik” dedi.