SPOR - 22 Mart 2018 Perşembe 09:49

Fikret Yardımcı: “Rafting, bacasız sanayidir”

A
A
A
Fikret Yardımcı: “Rafting, bacasız sanayidir”

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı ve Dünya Rafting Federasyonu ikinci Başkanı Fikret Yardımcı, “Rafting, bacasız sanayidir” dedi.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı ve Dünya Rafting Federasyonu ikinci Başkanı Fikret Yardımcı, “Rafting, bacasız sanayidir” dedi.


Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı ve Dünya Rafting Federasyonu 2. Başkanı Fikret Yardımcı, Türkuaz Doğa Sporları Arama Kurtarma Merkezi tarafından düzenlenen ‘Kayseri’nin Yükselen Değeri Rafting’ konulu söyleşide, BESYO öğrencileri ile buluştu. ERÜ BESYO Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşiye, AFAD İl Müdürü Osman Atsız, AFAD Müdahale Şube Müdürü Hasan Say, Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri AŞ Genel Müdürü Hüseyin İşlertaş, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting İç Anadolu Sorumlusu Mehmet Eskitaş, Türkuaz Doğa Sporları Arama Kurtarma Merkezi yönetimi ve öğrenciler katıldı.



“Japonya’da rekor kırdık”


Söyleşi de konuşan Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Asbaşkanı ve Dünya Rafting Federasyonu 2. Başkanı Fikret Yardımcı, raftingin tarihini anlattı. Yardımcı, “Rafting, 1900’lu yıllarda Amerika’da nehir taşımacılığında kullanılırken sportif hayata dönüyor. Ülkemizde 20 yıl önce raftingle tanıştı. Bizde 2012 yılında milli takımlar koordinatörü olarak raftingle tanıştık. 2013 yılında rafting as başkanı oldum ve ilk göreve çıktım. İlk görev yerimizi Yeni Zelanda ve mütevazi bir ekiple gittik. İngilizler, Brezilyalılar, Çekler ve Ruslar raftingin duayen ülkeleridir. Bizde çok mütevazi, hiçbir başarısı olmayan bir ekiple gittik. Orada finali İngiltere ile oynadık. Orada sporcularımıza bu işi başarabileceğimizi, bizim İngilizlerden çok daha büyük millet olduğumuzu ve yüreğimizi sahaya koyduğumuz zaman başarabileceğimizi söyledim ve oradan dünya 3’üncüsü olarak ayrıldık. 2013 yılında da ‘Türkiye artık dünyada raftingde var’ diye başladık. Bunun ardından Bosna Hersek’te ve Gürcistan’da Avrupa şampiyonu olduk. Son dünya şampiyonasında da Japonya’da 10 sene kırılmayan bir rekorla 35 tam madalyayı aldık ve 12 sene sonra Brezilya’nın kırdığı rekoru dünyaya adımızı yazdırdık. Bütün bunları yaparken sadece sportif olarak değil, oyuncumuzu ve hakemimizi yetiştiriyoruz. Bir futbol maçı 3 hakemle yönetilirken bir rafting maçı 40 hakemle yönetiliyor” ifadelerini kullandı.


Öğrencilere nasihatlerde bulunan Yardımcı, “Raftingi bir defa yaptığınız zaman bize binlerce defa arayarak ‘Lütfen bunu 1 defa daha yapalım’ diyeceksiniz. Rafting, adrenali yüksek çok güzel bir spordur. Takım oyunudur ve takım oyunun oynamak çok güzeldir. Bireysel spor olmadığı için dostluğun, kaynaşmanın ve arkadaşlığın en güzel yaşanabileceği bir spor dalıdır. Gelişen rafting dalında illerimiz rafting şampiyonası yapmak için bizlere ulaşmaya çalışıyorlar” diye konuştu.



“Rafting bacasız sanayi”


Raftingin bacasız bir sanayi olduğunu kaydeden Fikret Yardımcı, sözlerini şu şekilde tamamladı:


“Rafting inanılmaz bir bacasız sanayidir. Bugün Kayseri’de beraber bir adım atıyoruz. 5 sene sonra Kayseri’de günlük rafting yapanların sayısı 5 bin dediğimiz zaman hiç şaşırmayın. Çünkü bir 500 kişinin başladığı yerleri biliyoruz, 4 sene de 5-10 binlere katlandı. Buna uygun çok iyi zeminlerimiz var. Onun için Kayseri’de ivedilikle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Rafting, çok kolay milli olunabilecek bir spor dalıdır. Yeni başlıyoruz, yeni takımlarımız oluşuyor. Şuanda Kayseri’de 8 tane takımımız var. Türkiye’de 56 tane federasyon var. 56 federasyonun toplamı kadar madalyamız var. Rafting sporunda 256 madalya ve 8 tane kupamız var. Ruslar, ‘Biz artık İstiklal marşınızı ezberledik, okumanıza gerek yok’ diyorlar. Önceden hep biz ezberliyorduk. Bu aldığımız bayrağı beraber sürdüreceğiz. Gerçekten beraber sürdürebileceğimiz için buradayız. 2013 yılından beri söylediğimiz her söz yerine geldi. Eğer tersi varsa bana söyleyin, istifa edeceğim.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa 1. Osmangazi Gençlik Yürüyüşü Haluk Levent’in katılımıyla gerçekleştirildi Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği 1. Osmangazi Gençlik Yürüyüşü, ünlü sanatçı Haluk Levent’in de katılımıyla yapıldı. Başkanlar ve Haluk Levent, vatandaşlarla beraber yürüdü. Osmangazi Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 1. Osmangazi Gençlik Yürüyüşü Fomara Meydanı’ndan başlayarak Osmangazi Meydanı’nda son buldu. Yürüyüşe Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın yanı sıra ünlü şarkıcı Haluk Levent de katıldı. Yüzlerce vatandaşın eşlik ettiği yürüyüş, Osmangazi Meydanı’nda son buldu. Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Samsun’a ulaşan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ve arkadaşları Türkiye Cumhuriyeti’nin meşalesini yakmıştır. Onun için onlara minnet borçluyuz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, şehitlerimize ve gazilerimize minnet borçluyuz. Onları şükranlar anıyoruz” dedi. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ise, “16 Mayıs 1919’da, 105 yıl önce Galata Limanı’ndan demir alan Bandırma vapuru, 105 yıl önce tam bugün Samsun’a ayak bastı. İçerisinde büyük önder Atatürk ve silah arkadaşları vardı. Kimsenin inanmadığı ama onların asla vazgeçmediği bağımsızlık ve özgürlük için başladığı yürüyüşün en son olarak ise 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilan edilmesiyle bugün özgür bir şekilde bugünleri kutluyoruz. Onları anıyoruz. Atatürk ve silah arkadaşlarını yad ediyoruz. 19 Mayıs Osmangazi’de de ilk defa 19.19’da başlayacak olan yürüyüşümüz ile yapacağız. Akşam da konser ile Bursalıları ve Osmangazilileri Haluk Levent ile buluşturacağız. Onlar o gün Bandırma Vapuru ile çıkmasalardı emin olun hiçbirimiz burada olamazdık. Bugünü de Cumhuriyetimize yakışır şekilde kutlayacağız” dedi.
Bursa Bursa Ülkü Ocaklarından 19 Mayıs yürüyüşü Bursa Ülkü Ocakları, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaklaşık bin kişinin katılımıyla yürüyüş düzenlendi. Bursa Ülkü Ocakları tarafından organize edilen19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yürüyüşü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan başlayarak Heykel’de bulunan Mustafa Kemal anıtında yapılan basın açıklamasıyla son buldu. Yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşte Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Muhittin Saltık, Atatürk anıtına çelenk bırakı. Yürüyüşe Ülkü Ocakları Teşkilat üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş sonrası basın açıklaması yapan Bursa Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Muhittin Saltık, 19 Mayıs’ın sadece tarihi bir olayın başlangıcı olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, "19 Mayıs Türk’ün yeniden küllerinden doğuş günüdür. 19 Mayıs Türk’ün Anadolu’daki Ergenekon’udur. 19 Mayıs Türk gençliğinin parolasıdır. Bu paroladaki, geçmişte yaşanan sıkıntıların, çekilen çilelerin ülke geleceğine sunulan bir aynasıdır. Bu ayna ile Türk milleti, geleceğini, geçmişine bakarak daha sağlam bir şekilde kuracaktır. Aziz Türk milleti, 19 Mayıs’ta mukaddes vatanımızı işgal ve istilaya yeltenenlere yönelik, kudretini ispat eden ve bağımsızlığını, içinde bulunan durum ne kadar ağır olsa da, vazgeçilmez tarihi ve insani bir hak olarak gören büyük irade, Samsun’a ulaşarak ilk ve anlamlı milli hamlesini yapmıştır. 19 Mayıs’ın 1919 ’un bu özel yıl dönümde. Aziz milletimizin ve değerli gençlerimizin bayramını içtenlikle kutluyorum. Bu uğurda mücadele eden Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum” diye konuştu.