GENEL - 28 Mayıs 2018 Pazartesi 10:46

Kayserili gazeteciler iftarda buluştu

A
A
A
Kayserili gazeteciler iftarda buluştu

Kayseri’de görev yapan gazeteciler, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun geleneksel olarak düzenlediği bölgesel iftarında bir araya geldi.

Kayseri’de görev yapan gazeteciler, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun geleneksel olarak düzenlediği bölgesel iftarında bir araya geldi.


Anadolu Harikalar Diyarı’nda bulunan bir lokantada verilen iftar yemeğine, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve gazeteciler katıldı.


İftarın ardından bir konuşma yapan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, cemiyetin çalışmalarıyla ilgili, “Sizlerin takdiriyle göreve geldik. Allah utandırmasın, hizmet etmeye çalışacağız. Sektörümüzün sorunları çok fazladır. Seçildikten sonra valimi başta olmak üzere belediye başkanlarımızı da yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ile ziyaret ettik. Kongre yönetim ve denetim kurulu toplantılarının ortak olacağını söylemiştim. Valimizle yaptığımız görüşmede inşallah başarabilirsek ORAN odaklı bir proje çalışması yürüteceğiz. Melikgazi Belediye başkanımız Kayseri Mahallesi içerisinde tarihi bir binayı cemiyetimize tahsis etmek üzere söz verdi. Orada proje bazlı bir müze oluşturmak için girişimlerimiz olacak ama restorasyon çalışmalarının sürmesiyle birlikte biraz zaman alabilir. İnşallah onu da gerçekleştireceğiz. Gazetelerimiz, televizyonlarımız ve radyolarımız ciddi mana da ekonomik sıkıntı içerisindedir. Bu sektörümüzde çalışan arkadaşlarımızı da ciddi mana da etkiliyor” ifadelerini kullandı.


Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca da, “Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak aile birliğine ve Türkiye’nin birlik ve beraberliğine en çok katkı koymaya çalışan bir federasyonuz. Sorunlarımızdan önce hedefimiz Türkiye’nin birliği ve beraberliği, sonra da aile içindeki faaliyetlere sık sık yer veriyoruz. Türkiye’nin çeşitli illerinde yılda 10 civarında toplantı yaparak, sizlerle birlikte oluyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ‘miras şantiye gezileri’ devam ediyor Ankara Büyükşehir Belediyesinin kent turizmini canlandırmak ve kent tarihini tanıtmak için hayata geçirdiği ‘Ankara Miras Şantiye Gezileri’ devam ediyor. Uzman rehberler eşliğinde gerçekleşen gezilerde; vatandaşlar restorasyon çalışmaların sürdüğü Roma Tiyatrosu, Arkeopark ve Ankara Kalesi’ni gezerken çalışmalar hakkında da bilgi alıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kentin kültürel ve tarihi mirasının korunmasının yanı sıra gelecek nesillere aktarılması ve vatandaşlara hayata geçirilen çalışmalar hakkında bilgi verilmesi amacıyla düzenlediği Ankara Miras Şantiye Gezileri devam ediyor. Ulus Tarihi Kent Merkezi’nin içinde yer alan Arkeopark, Roma Tiyatrosu ve Ankara Kalesi çalışma alanlarını yerinde görme fırsatı bulan Başkentliler de uygulamaya yoğun ilgi gösteriyor. Yirmincisi düzenlendi 20’ncisi düzenlenen Ankara Miras Şantiye Gezileri’nde tarihi alanları gezen Başkentlilere eşlik eden Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Kültürel Mirasın Korunması Şube Müdürü Sinem Battaloğlu, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Kültürel Mirasın Korunması Şube Müdürlüğü olarak Ankara Kalesi, Arkeopark ve Roma Tiyatrosu’nda yaptığımız çalışmaları vatandaşlarımıza göstermek için şantiye gezileri düzenliyoruz. Vatandaşlarımızın da oldukça yoğun bir ilgisi var bu gezilere” dedi. Battaloğlu, bugüne kadar düzenlenen gezilere yaklaşık 500 vatandaşın katıldığını ifade etti.
Sakarya Buda seyyar demirci: İlçe ilçe dolaşıp tamirat yaparak geçimini sağlıyor Sakarya’da seyyar demircilik yapan 51 yaşındaki adam, Akyazı ve Hendek ilçelerinin mahallelerinde kurduğu tezgahta vatandaşlara hizmet veriyor. Dede ve babasından kalma demircilik mesleğini 40 yıldır sürdüren 51 yaşındaki Yılmaz Yanık, Sakarya’nın Akyazı ve Hendek ilçelerinin mahallelerinde kurduğu seyyar tezgahta sürdürüyor. Çırağı olmadığı için eşiyle işini icra eden yanık, mahalle sakinlerinin gereçlerini tamirat ve tadilat yaparak elde ettiği kazançla geçimini sağlıyor. Eşine melekte yardımcı olan Songül Yanık, “Eşime yardım ediyorum, akşam saatlerinde ise evimize gidiyoruz. Çok yoğun olduğu zamanlar da ise kalıyoruz hatta şuan çok yoğun bir zaman ve kalmak zorundayız. İyi ve kötü insanlarla karşılaşıyoruz ama çok şükür bir sıkıntımız yok” dedi. “Mahallelere tezgah kurarak geçimimizi sağlıyoruz” 11 yaşında dedesinden ve babasından öğrendiği mesleği devam ettiren Yılmaz Yanık, “Bu bize dede ve babadan kalma bir mesleğimiz. Mahalleleri gezerek vatandaşların bağ ve bahçede kullandığı kazma, çapa, tırmık gibi gereçlerin tamiratını yapıyoruz. Mahallelere tezgah kurarak geçimimizi sağlıyoruz. Eşim bana yardımcı oluyor, ikili bir şekilde mesleği yapıyoruz. Vatandaşlar benden memnun bende onlardan memnunum neticede onların işini yapıyoruz. İyi, kötü paramızı kazanıp geçimimizi sağlıyoruz” diye konuştu.