GENEL - 12 Haziran 2018 Salı 11:17

Kocasinan’da 5 ayda bin çift nikah kıydı

A
A
A
Kocasinan’da 5 ayda bin çift nikah kıydı

Mutlu yuvalar için imzaların atıldığı Kocasinan Belediyesi Nikah Salonunda, yılın ilk 5 ayında toplam bin çiftin nikah akdi gerçekleştirildi.

Mutlu yuvalar için imzaların atıldığı Kocasinan Belediyesi Nikah Salonunda, yılın ilk 5 ayında toplam bin çiftin nikah akdi gerçekleştirildi.


Ailenin, toplumun çekirdeği olduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, yılın ilk 5 ayında toplam bin çiftin mutlu birer yuva için Kocasinan’da ‘Evet’ dediğini belirterek, 40 çiftin de yabancı uyruklu olduğunu söyledi. Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’da hayata başlamış her bireyin doğumundan başlayarak hayatın her alanında yanında oluyoruz. Daha sağlıklı bir nesil oluşturmak ve daha huzurlu bir aile yapısına katkı sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Modern nikah salonuyla çiftlere, hayatlarının en mutlu anını yaşadıkları modern ve nezih bir ortam sunuyoruz. Ayrıca çiftlere içinde; Kur’an-ı Kerim, aile ilmihali, lokum, kahve, fincan takımı ve Türk Bayrağı bulunan ‘Nikah Seti’ hediye ediyoruz. Hemşehrilerimin daha huzurlu ve daha mutlu yuva kurmaları için her zaman yanlarındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Vatanımızın birliğini muhafaza edecek, milletimizin bütünlüğünü koruyacak ve kutsal değerlerimize sahip çıkacak bir aile yuvası kurmalarını Allah’tan niyaz ediyoruz. Evlenen bütün çiftlerimize sevgi, saygı ve anlayış içinde huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandı.


Kocasinan Belediyesi Nikah Salonu’nda evlenen çiftler, unutulmaz anlarını ölümsüzleştirmek için aileleriyle birlikte fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol 1. Lig: Tuzlaspor: 0 - Bodrum FK: 0 Trendyol 1. Lig’in 32. haftasında Tuzlaspor, sahasında karşılaştığı Bodrum FK ile golsüz berabere kaldı. Trendyol 1. Lig’in 32. haftasında Tuzlaspor, Sancaktepe 15 Temmuz Stadyumu’nda Bodrum FK’yı konuk etti. İki takım da girdiği pozisyonlardan yararlanamazken, müsabaka golsüz sona erdi. Ev sahibi, bu sonuçla üst üste 3. beraberliğini alırken 34 puanla ligde kalma mücadelesini kalan 2 haftada sürdürecek. Süper Lig’e yükselmek için play-off mücadelesi veren yeşil-beyazlılar ise puanını 53’e yükseltti. Hakemler: Ömer Faruk Turtay, Murat Ergin Gözütok, Suat Güz Tuzlaspor: Emre Koyuncu, Samet Asatekin, Gökhan Akkan, Philip Gameli, Mehmet Coşkun, Muhammed Akarslan (Sadık Baş dk. 69), Sekou Tidiany, Mahamadou Ba (Luka Stankovski dk. 69), Hikmet Çiftçi, Aminu Umar, William Togui (Streli Mamba dk. 83) Yedekler: Kurtuluş Yurt, Selim Ay, Ali Baran Kanıçok, Aksel Aktaş, Mehmet Zahit Çınar, Çağrı Giritlioğlu, Kıvanç Köylü Teknik Sorumlu: Gürkan Kocabıyık Bodrum FK: Diogo Sousa, Üzeyir Ergün, Süleyman Özdamar, Ali Aytemur, Cenk Şen, Erkan Değişmez (Ahmet Aslan dk. 90), Pedro Brazao (Celal Dumanlı dk. 46), Musah Mohammed, Samet Yalçın (Haqi Osman dk. 80), Burak Çoban (Kenan Özer dk. 63), Gökdeniz Bayrakdar Yedekler: Bahri Can Tosun, Ondrej Celustk, Omar Imeri, Tunahan Akpınar, Mustafa Erdilman, Ege Bilsel Teknik Direktör: İsmet Taşdemir Sarı kartlar: Sekou Tidiany, Aminu Umar (Tuzlaspor), Cenk Şen, Ali Aytemur (Bodrum FK)
Niğde Şehirdeki sorunlara yapay zeka ile çözüm ürettiler Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde Teknopark iş birliğinde düzenlenen HackNiğde Geleceğin Çözümleri Hackathan’u genç yetenekleri bir araya getirdi. 27-28 Nisan 2024 tarihlerinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Geleceğin Çözümleri Hackathan’unda yazılım alanına ilgi duyan gençler, şehir teması ile 24 saati aşkın sürede projelerini geliştirerek seçici kurula sundular. 24 takım ve 85 yarışmacının katıldığı yapay zeka yazılım yarışmasında, şehirde önce bir sorun belirleyen gençler ardından bu soruna yapay zeka destekli çözüm projesi geliştirdi. Geleceğin Çözümleri Hackathan’u ödül töreninde konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik şunları söyledi; "Bugün 3 takıma ödül vereceğiz ama kazanan aslında programa katılan tüm takımlar. Sadece şehirlerle ilgili değil yapay zekanın etki ettiği birçok alan var. Güvenlikten eğitime, sağlığa kadar artık dijitalleşme ile birlikte yapay zeka her alanda var. Bu anlamda gençlerimizin geliştirdiği her projede ülkemiz kazanacak. Bugün gururla söylüyoruz ki Türkiye havacılık anlamında altın yıllarını yaşıyor ve sizler gibi on sene önce, yirmi sene önce kendisini bu işe adayan kişilerin sayesinde yaşıyor. İnşallah sizlerin de çabaları, katkıları ile ülkemizi daha iyilere taşıyacak. " Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Hasan Uslu ise konuşmasında katılımcılara teşekkür ederken - Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin Siber Güvenlik ve Yapay Zeka alanında fakülte açacak altı üniversiteden birisi olduğunu ifade etti. Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Genel Koordinatörü ve Savunma Sanayi Müşaviri Alpaslan Kesici ise genç mühendislerin projeleri ile önemli ürünlerin ortaya çıktığını söyledi. Kesici; " Savunma sanayi alanında ülkemiz bu coğrafyada zoru başardı. Şu an savunma sanayi alanında bir marka değeri, patenti olan ve dünyada devler ligi içinde önemli başarılar elde eden bir ülke olarak şu anda karşınızdayız. Kaan uçağımızın prototipini uçurduk, tanklarımız, sihalarımız var ve elektronik harp anlamında da çok iyi bir yerdeyiz. Savunma sanayide bu ülke sizler gibi gençlere güvenerek, inanarak aslında bu işi başardı. Bilişim ve güvenlik sistemi alanında da ülkemizin genç mühendisleri inşallah bunu başaracak, emin adımlarla ilerliyoruz. Harikulade ürünlerimiz ortaya çıkmaya başladı. Yakında sizler de kendi bilişim sistemlerinizde kullanıyor olacaksınız ve bunu birlikte yine taçlandıracağız, dünya markası haline getireceğiz. " diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından HackNiğde Geleceğin Çözümleri Hackathan’unun kazananları belli oldu. Çukur Takip Sistemi projesi ile Ehl-i Hack takımı birinci, PatiNet projesi ile YeniCherry takımı ikinci, SSW projesi ile ByteBenders takımı üçüncü oldu. Jüri Özel Ödülünü ise Gezdir projesi ile Team EMKA takımı kazandı. (ST)
Antalya Trendyol Süper Lig: Alanyaspor: 6 - İstanbulspor: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Alanyaspor, sahasında İstanbulspor’u 6-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 52. dakikada Sambissa’nın kale sahası içinden vuruşunda kaleci Ertuğrul gole izin vermedi. 55. dakikada Balkovec’in ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Alp topu kontrol edemedi ve meşin yuvarlak ağlara gitti. 4-0 67. dakikada Yusuf Özdemir’in pasında kale sahası içinde Ahmed Hassan’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 5-0 69. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Ahmed Hassan’ın şutunda top direkten döndü. 87. dakikada Özcan’ın sert şutunda top direkten döndü. Pozisyonun devamında Emir Kaan’ın ceza sahası içinden şutunu Ertuğrul kurtardı. 90+2. dakikada ceza sahasına yapılan ortada arka direkte Oğuz Aydın, kafayla topu ağlara gönderdi. 6-0 Hakemler: Muhammet Ali Metoğlu, Hüseyin Aylak, Anıl Usta Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Furkan Bayır (Fatih Aksoy dk. 46), Aliti, Balkovec, Richard (Fer dk. 59), Janvier (Novais dk. 59), Oğuz Aydın, Efecan Karaca (Eduardo dk. 76, Yusuf Özdemir (Sisto dk. 68), Ahmed Hassan Yedekler: Yusuf Karagöz, Lima, Augusto, Anderson, Yunus Bahadır Teknik Direktör: Fatih Tekke İstanbulspor: Alp Arda (Murat Eser dk. 73), Sambissa (Baran Vardar dk. 73), Mehmet Yeşil, Deli, Okan Erdoğan (Demir Mermerci dk. 85), Ali Yaşar, Mamadou (Traore dk. 73), Vefa Temel (Özcan Şahan dk. 73), Duhaney, Jachson, Emir Kaan Gültekin Yedekler: Mücahit Serbest, Emir Vuruşaner, Yasin Polat, Tunahan Şamdanlı, Demir Mermerci, Eren Arda Şan Teknik Direktör: Osman Zeki Korkmaz Goller: Oğuz Aydın (dk. 2 ve 90+2), Janvier (dk. 8 ve 28), Balkovec (dk. 55), Ahmed Hassan (dk. 68) (Alanyaspor) Sarı kartlar: Furkan Bayır (Alanyaspor), Mehmet Yeşil, Okan Erdoğan, Duhaney, Deli (İstanbulspor)
Ankara Trendyol 1. Lig: Ankara Keçiörengücü: 4 - Ümraniyespor: 2 Trendyol 1. Lig’in 32. haftasında Ankara Keçiörengücü, sahasında karşılaştığı Ümraniyespor’u 4-2 mağlup etti. Maçtan dakikalar 11. dakikada sol kanattan ceza sahasına yapılan ortada Dembele topu kale önüne çevirdi. Görkem Bitin’in penaltı noktasından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-0 17 . dakikada Görkem Bitin ceza yayından, ceza sahasına sol çaprazdan koşu yapan Traore’ye aktardı. Traore’nin kaleyi cepheden gören açıdan çektiği şutta meşin yuvarlağı ağlara gitti. 2-0 34. dakikada Ümraniyespor’un orta sahada yaşadığı pas hatasında topa sahip olan Dembele pasını rakip yarı sahada Bardhi’ye aktardı. Bardhi’nin ceza sahası dışından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 3-0 41. dakikada sol kanattan pası alan Görkem Bitin, ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı sağ üst köşeden filelere gönderdi. 4-0 44. dakikada sol kanattan yapılan ortada ceza sahası içinde Tiago kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 4-1 47. dakikada Onur Ayık’ın ceza sahası önünde gönderdiği pası sol çaprazda karşılayan Tiago’nun vuruşunda savunmadan seken top ağlarla buluştu. 4-2 Hakemler: Ömer Tolga Güldibi, Cem Özbay, Onur GÜlter Ankara Keçiörengücü: Metin Uçar, Uğur Akdemir, Ahmet Kesim, Mert Kula, Muharrem Cinan, Mikail Okyar, Bardhi (Orhan Nahırcı dk. 87), Erkam Develi (Erkan Eyibil dk. 79), Traore (Melih İnan dk. 87), Dembele (Camara dk. 80), Görkem Bitin (Arda Hilmi Şengül dk. 62) Yedekler: Ekrem Kılıçarslan, Alihan Kubalas, Bahadır Yıldırım, Selim Ilgaz, Ahmet Yazar Teknik Direktör: Tahsin Tam Ümraniyespor: Übeyd Adıyaman, Uğur Kaan Yıldız, Cavare, Glumac, Emre Kaplan, Muhammed Mert, Diniyev (İlhami Siraçhan Nas dk. 46), Serkan Göksu (Onur Ayık dk. 46), Emrecan Bulut (Emre Demir dk. 46), Tiago (Saponjic dk. 83), Hasan Ayaroğlu Yedekler: Abdulsamed Damlu, Cofie, Mustafa Eser, Melih Okutan, Atalay Babacan, Batuhan Arıcı Teknik Sorumlu: Orhan Gençer Goller: Görkem Bitin (dk. 11, 41), Traore (dk. 17), Bardhi (34) (Ankara Keçiörengücü), Tiago (dk. 44, 47) (Ümraniyespor) Sarı kartlar: Traore, Metin Uçar (Ankara Keçiörengücü), Glumac, Tiago, Emre Demir (Ümraniyespor)