EKONOMİ - 18 Temmuz 2018 Çarşamba 11:14

KAYSO “7143 Sayılı Vergi Ve Bazı Alacakların Yapılandırılması Kanunu” Hakkında Bilgilendirildi

A
A
A
KAYSO “7143 Sayılı Vergi Ve Bazı Alacakların Yapılandırılması Kanunu” Hakkında Bilgilendirildi

Kayseri Sanayi Odası’na (KAYSO) yönelik 7143 Sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yapılandırılması Kanunu bilgilendirme toplantısına KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, KAYSO yönetim kurulu üyeleri ve meclis başkanlık divanı, Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı, Grup Müdürü Sezer Sarı katıldı.

Kayseri Sanayi Odası’na (KAYSO) yönelik 7143 Sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yapılandırılması Kanunu bilgilendirme toplantısına KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkaya, KAYSO yönetim kurulu üyeleri ve meclis başkanlık divanı, Vergi Dairesi Başkanı Ahmet Günçavdı, Grup Müdürü Sezer Sarı katıldı.


Vergi ödemenin çok büyük bir vatandaşlık görevi olduğunu vurgulayan Başkan Büyüksimitci, ”Bir ülkenin gelişip kalkınması için vergi bir külfet değil olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Vergi alışkanlığının yerleşmesi adına devletin yaklaşımı çok önemliydi. Özellikle kayıt dışı ile mücadelede çok çaba sarf ediliyor. Düzenli vergi ödeyenlere bir takım indirimler yapılıyor. 7143 Sayılı Kanun, vatandaşlarımızın kamuya olan borçlarını büyük oranda ödeme kolaylığı sağlıyor. Yapılandırılan borçların peşin veya ilk iki taksitinin ödeme süresinde ödenmesi halinde ayrıca indirimler tanıyor. Borçlar taksitler halinde, 18 taksitte ve 36 ayda ödeniyor. İhtilaflı alacaklarda durumuna göre yüzde 80’e varan indirimler sunuyor. Devam eden vergi incelemeleri için Kanundan yararlanma imkanı sunuyor. Matrah artırım imkanı getiriyor. Daha önce unutulmuş ya da eksik beyan edilmiş vergiler için beyan yapılabiliyor. Dolayısıyla her mükellef için bir imkan var. İşletme kayıtlarının fiili durumlarına uygun hale getirilerek kayıtlı ekonomiye geçişi teşvik edilmekte ve bazı varlıklar milli ekonomiye kazandırılmaktadır. Biz vergimizi doğru verdiğimiz, devletimizin de doğru harcadığı sürece ülkemiz çok daha iyi noktalara gelecektir” diye konuştu.


Vergi Dairesi Başkan Vekili Ahmet Günçavdı, 7143 Sayılı Vergi ve Bazı Alacakların Yapılandırılması kanunu hakkında bilgilendirme sunumu yaparak, borçların yapılandırılmasının son tarihinin 31 Temmuz 2018 olduğunu belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Konteynerinin bulunduğu arazi satılan kadın sokakta kaldı, gözyaşlarına boğuldu Antalya’nın Serik ilçesinde belediye tarafından yaptırılan konteyner evde yaşayan ve kardeşi ile yaşadığı sorunlar nedeniyle evden kovulduğunu söyleyen kadın, 5 gündür parklarda yaşıyor. Annesine bakması karşılığında, arsasının içine belediyenin desteğiyle konteyner yaptırılmasına izin verilen Durdu Bodur, tam hayatını düzene soktuğunu düşünürken, kardeşi tarafından kaldığı evin arsasını satışa çıkartıldı. İddiaya göre kardeşi tarafından sokağa atılan kadın, üniversitede okuyan kızını mezun etmek için halde günde 12 saat çalıştığını anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Durdu Bodur, "Kızım üniversiteden ziyarete geldi, arkadaşının yanında kalıyor. Ben kızımı evime götürüp bir poğaça yediremiyorum, ağırlayamıyorum ve ben burada parkta kalıyorum" dedi. Mahalle muhtarının bilgisi var Annesinin arsasında yaşamaya izin verdiğini ve tek şartının kendisine bakması olduğunu söylediğini belirten Durdu Bodur (53), bir süre sonra kız kardeşinin alanı satacaklarını söyleyerek yaşam alanından çıkmasını istediklerini ifade etti. Bodur, "30 yıldır Antalya’da yaşıyordum. Anneme buraya gelip yerleşeceğimi söyledim. O da tamam dedi ve ‘tek şartım bana bakman’ dedi. Ben de tamam dedim. Tüm kardeşlerimle konuştuk. Belediye sayesinde subasman döktürdük ve konteyner koydurduk. Orada yaşıyordum ve hayatımı düzene sokmuştum. Bu kez kardeşim evden çık, tarlayı satacağız demeye başladı. Annemi formaliteden oraya getirdiler, ikametgahı belli. Muhtarımız her şeyi biliyor" diye konuştu. "Herkes sesimi duysun" Kardeşinin kendisini geçtiğimiz Ramazan aynın Kadir Gecesi günü zor kullanarak sokağa attığını iddia eden Durdu Bodur, şöyle konuştu: "Kardeşim, beni ’anlaşmaya uymadı, anneme bakmadı’ diye Kadir Gecesi sokağa attı. Bütün mercilere şikayetimi yaptım. Ölüm tehdidi aldığımı, beni bıçakla kovaladığını söyledim. En son Cuma günü bıçakla beni kovaladı ve ‘buraya giremezsin’ dedi. ‘Sen annene bakmadın, nereye gidersen git’ dediler. Ne yapacağımı bilmiyorum. İş kıyafetimle kaldım ortada. Halde çalışıyorum, tek amacım üniversitede okuyan kızımın tahsilini bitirtmek, 1 yılı kaldı. Dedim ki, ‘1 yıl müsaade edin, çocuğumu mezun edeyim’. Günde 12 saat çalışıyorum. Kardeşim, beni çalışıyorum diye sokağa atıyor. ‘Çalışmayacaksın, annenin yanında oturacaksın’ diyor. Annem çok şükür yatalak değil, mağdur durumda değil. Her şeyini yapabiliyor. Çocuğum şu an üniversiteden ziyarete geldi, arkadaşının yanında kalıyor. Ben kızımı evime götürüp bir poğaça yediremiyorum, ağırlayamıyorum ve ben burada parkta kalıyorum. Herkes sesimi duysun istiyorum, bana yardım etsinler, ne yapacağımı bilmiyorum."