GENEL - 12 Temmuz 2019 Cuma 09:38

KTO Başkanı Ömer Gülsoy’dan 15 Temmuz Açıklaması

A
A
A
KTO Başkanı Ömer Gülsoy’dan 15 Temmuz Açıklaması

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 15 Temmuz ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 15 Temmuz ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.


Gülsoy, “ Milletimiz, 15 Temmuz’da, tıpkı Çanakkale gibi, Milli Mücadele gibi, bir kahramanlık, özgürlük ve demokrasi destanı yazmıştır. 15 Temmuz, Türk Demokrasi Tarihine kazınacak bir demokrasi zaferinin kazanıldığı, kararlılık direniş ve diriliş gecesidir. Türk Milleti; imanıyla, inancıyla birlik ve beraberlik ruhu içerisinde tek yürek olarak sokaklara dökülmüş, canı pahasına mücadelesini sürdürerek vatanın bölünmez bütünlüğünü bir kez daha tüm dünyaya göstererek demokrasiden yana olan güçlü tavrını ortaya koymuş, milli iradenin dışında hiç bir gücü kabul etmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya ilan etmiştir” ifadesinde bulundu.


Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, ‘ 15 Temmuz akşamı sözde asker kıyafetli teröristler, bazı küresel güçlerin uşakları, efendilerinin talimatları ile, Gazi Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni, Genelkurmay Başkanlığını, Emniyet Genel Müdürlüğü ve bağlı teşkilatları, hatta bizzat milletin kendisini, camileri, milletin-devletin sahibi olan uçaklarla bombalayarak, tarihimizin en alçak ve satılmış ihanetine maşa olduklarını göstermişlerdir” şeklinde konuştu.


“Kayseri, 15 Temmuz akşamında devletin, demokrasinin, bağımsızlığın yanında olduğunu her siyasi görüşten insanı ile göstermiştir’ diyen KTO Başkanı Gülsoy sözlerini şöyle sürdürdü:


15 Temmuz 2016 tarihimizin en alçak darbe girişimlerinden biridir. Asker kılıklı (kıyafetli) hainler, bazı küresel güçler ve beyinlerini, ruhlarını sattıkları efendilerinden aldıkları talimatla Cumhurbaşkanımızı öldürmek istemiş, hükümetimizi, Meclisi dağıtmak, dolayısıyla ülkemizi işgal edip adeta iç savaşa sürüklemek istemişlerdir. Milletin sahibi olduğu uçakları, tankları, hiçbir yaratığın yapamayacağı alçaklıkla milletin üzerine süren ve bomba yağdıran bu satılmışlar, belli ki tarihimizden, ecdadımızdan bihaberdi. Onlar kontrol ettiklerini düşündükleri üç-beş uçak ve tankla devleti ele geçirip, milleti esir alacaklarını sanıyorlardı. Bilmiyorlardı ki, bu millet, 100 yıl önce Çanakkale’de ve Milli Mücadele dolayısıyla yurdun dört bir köşesinde, ‘Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli’ diyerek dün nasıl bağımsızlık için can vermişse, bugünde tıpkı ataları gibi şahadet şerbetini içmeye hazırdı. Dün Çanakkale’de ülkesinin bölünmez bütünlüğü için 253 bin yiğit nasıl gözünü kırpmadan şahadete koşmuşsa, 3 yıl önce 15 Temmuz gecesi de, siyasi görüş ayrımı yapmadan, nesep ve mezhep hesabına girmeden, demokrasi ve ülkesinin birliği adına sokaklara çıkıp tanklara, uçaklara adeta meydan okuyan milyonlardan 250 yiğit, tıpkı ecdadı gibi şahadet şerbetini içmiştir. Bu vesile ile 15 Temmuz’un 250 şehidini rahmetle, yaklaşık 2 bin 200 kadar gazisini ise minnet ve şükranla anıyorum15 Temmuz gecesi Polis Özel Harekat’ın bombalanması ile, birlikte okuyan, birlikte üniforma giyen, 23 yaşındaki iki hemşerimiz, şehitlerimiz Bünyanlı Cennet Yiğit ve Yeşilhisarlı Kübra Doğanay’ı da asla unutmadığımızı, onların ve tüm şehitlerimizin ailelerinin baş tacımız olduğunu ifade etmek isterim


Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, ‘O gece tüm Türkiye gibi Kayseri’ de dimdik ayaktaydı. Yüz binlerce Kayserili günlerce Cumhuriyet Meydanı’nda ‘Demokrasi Nöbeti’ tuttu. Kayserili her meslek mensubu darbe girişiminde bulunan alçaklara lanet okurken, demokrasiden ve bağımsızlıktan yana olduğunun altını gür bir sesle bir daha haykırdı” ifadelerini kullandı.


KTO Başkanı Gülsoy sözlerini şöyle tamamladı:


“Uzun süredir bulunduğumuz coğrafya adeta yanıyor. Türkiye, devleti ve milleti ile bu yangından en az zarar görmek için tarihi sorumluluk ve milli menfaatleri doğrultusunda adımlar atıyor. Irak’ta, Suriye’de yapılanları, Doğu Akdeniz’de, İran’da yapılmak istenenleri görünce, 15 Temmuz’da ne yapılmak istendiğini 82 milyon olarak daha iyi anlıyoruz. Tarihimizin en alçak darbe girişiminden ders çıkararak, hepimiz kenetlenmeliyiz. Gerçekten, 15 Temmuz’un demokrasimiz ve milli birliğimiz açısından önemini bir daha kavramalıyız ve asla siyasi bağnazlık içerisine girmeden birbirimizle kenetlenmeliyiz. Türkiye, Türk Milleti 15 Temmuz’dan sonra da her alanda güçlü olduğunu gösterdi. Daha da güçlü bir Türkiye için, birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışmalıyız. 15 Temmuz darbe girişimine karşı yapılanlar, milletimizin ve devletimizin tarihinde kahramanlık ve demokrasi destanı olarak yerini almıştır.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de kontrolden çıkan araç tırın altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı Büyükçekmece’de gece saatlerinde kontrolden çıkan otomobil, seyir halindeki tırın altına girdi. Kazada araç içerisinde sıkışan 1 kişi hayatını kaybederken tırın ve kaza yapan aracın sürücüleri ise yaralandı. Kaza, saat 01.45 sıralarında Büyükçekmece E5 Karayolu Edirne istikametinde gerçekleşti. İddiaya göre kontrolden çıkan E.M. (42) idaresindeki 35 KH 1721 plakalı otomobil, E5 üzerinde seyir halinde olan S.G. idaresindeki 76 DE 334 plakalı tıra arkadan çarparak tırın altına girdi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri intikal etti. Kazada tır sürücüsünün yaralandığı öğrenilirken tırın altına giren otomobilin sürücüsü E.M. ve yan koltukta bulunan Ahmet Andırın (58) araç içerisinde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sonucu sürücü E.M. bulunduğu yerden yaralı şekilde kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri yan koltuktaki Ahmet Andırın’ın ise olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcının incelemelerini tamamlamalarının ardından Ahmet Andırın’ın cenazesi ceset torbasına koyularak ambulansla en yakındaki hastane morguna götürüldü. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu tırın altına sıkışan araç bulunduğu yerden çıkarılırken polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.