GENEL - 10 Eylül 2019 Salı 11:43

Kocasinanlı kadınlardan ekonomiye can suyu

A
A
A
Kocasinanlı kadınlardan ekonomiye can suyu

Kocasinan Belediyesi tarafından Kocasinan Akademi çatısı altında verilen el işi kurslarına katılan kadınlar, ortaya çıkardıkları ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Kocasinan Belediyesi tarafından Kocasinan Akademi çatısı altında verilen el işi kurslarına katılan kadınlar, ortaya çıkardıkları ürünleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Kursiyerler aynı zamanda kursta edindikleri becerilerle geleceğe daha donanımlı hazırlanıyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, kadınların Kocasinan Akademi’de verilen kurslarla bir yandan yeni meslekler öğrenirken diğer taraftan ise aile bütçesine önemli ölçüde katkı sağladıklarını söyledi.


Başkan Çolakbayrakdar, eğitimden sanata, spordan kültüre hayatın her alanında kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek; “Hanım kardeşlerimizin sosyal, kültürel, mesleki ve eğitim açısından kendilerini geliştirerek, meslek sahibi olmaları için yeni ve farklı projeler hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda kadınlar için Kocasinan Akademi çatısı altında semt konakları, Yakut, Mimarsinan ve Erciyesevler tesislerimizde bir çok branşta kurslar veriyoruz. Bu kurslar sayesinde kadınlarımıza meslek edinmeleri ve sosyalleşmeleri noktasında katkı sağlıyoruz. Böylelikle hanım kardeşlerimiz öğrendikleriyle aile bütçesine, ülkemize ve Kayseri ekonomisine katkı sağlamaktadır.” ifadelerini kullandı.


Kocasinan Akademi Yakut Tesisi’ndeki Dekoratif Ahşap Süslemeleri Eğitmeni Serpil Kıyak, düzenlenen eğitimler hakkında bilgiler vererek “Kursumuzda ilk olarak ahşap boyamayla başlıyoruz. Sonrasında ise polyester, cam ve çömlek boyamaları nasıl yapılır onları anlatıyoruz. Hanımlarımız, ortaya çok güzel eserler çıkarıyorlar. Ahşap boyamalarımızı hep beraber büyük bir keyif alarak yapıyoruz.” diye konuştu.


Kocasinan Akademi Erciyesevler Tesisindeki El Sanatları Eğitmeni Firuzan Bozkurt da geri dönüşüm ürünleri kullanarak ekonomiye katkı sağladıklarını belirtti.


Kadınlar ise kurslar sayesinde hayata yeniden bağlandıklarını belirterek, böyle güzel imkanı sağladığı için Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Selçuk beyaz perdede Bir kısmı İzmir’in Selçuk ilçesinde çekilen ’Dünya Malı-Eksi Bir’ film gösterime girdi. Selçuk Belediyesi, kentin tanıtım faaliyetleri kapsamında usta oyuncularıyla filmin çekimlerine destek verdi. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 17 Mayıs Cuma günü İstanbul’da gösterime giren filmin galasına katıldı. Selçuk’un tanıtımına katkı sağlayan "Dünya Malı-Eksi Bir" filminin İstanbul galasına, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de katıldı. Filmin bir sahnesinde Efes’in Kuşadası’nda değil, Selçuk’ta olduğunun ele alınması tanıtım açısından dikkat çekti. Filmin yönetmeni, oyuncuları ve yapımcılarıyla bir araya gelen Başkan Sengel, Selçuk’un tarihi ve kültürel zenginliklerinin sinema dünyası tarafından da fark edilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Filmin gösterime girmesiyle birlikte Selçuk’un turizm tanıtımı açısından önemli olduğuna dikkat çeken Sengel, filmin kentin kültür değerlerine olumlu katkılar sağlayacağına inandığını kaydetti. Sengel galada, filmin yönetmeni Uygur Akkaya’ya Artemis heykeli hediye etti. Yönetmenliğini Uygur Akkaya’nın yaptığı, başrollerini Berk Hakman, Uğur Yücel, Erkan Köse, Asena Tuğal, Turgay Tanülkü, Erkan Köse, Serhat Özcan, Altan Erkekli ve Tolga Canbeyli gibi usta sanatçı kadrosunun yer aldığı filmin çekimleri, Selçuk ve Şirince sokaklarında gerçekleşti. Ayrıca filmin senaryo ekibinde Selçuk’un oyuncuları Korkut Soylu ve Tolga Mert yer alıyor. Filmin çekimlerinin Selçuk ve Şirince’de gerçekleşmesi, bölgenin turizm potansiyeline de olumlu sonuçlar vermesi bekleniyor. Hem yerel halkın katkıları hem de sanatın her alanında destek sağlayan Selçuk Belediyesi’nin katkılarıyla çekimleri tamamlanan film, Selçuk’un kültürel ve sanatsal kimliğini daha geniş kitlelere ulaşması amacını sağlıyor.
Ankara Gölbaşı’nda pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi Ankara’nın Gölbaşı Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bisiklet sürme etkinliği gerçekleştirdi. Gölbaşı Belediyesi ev sahipliğinde Atatürk Sahil Parkı’nda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Doğa Şenliği düzenlendi. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın da katıldığı etkinlikte 7’den 70’e onlarca kişi bisikletleriyle sağlıklı yaşam için pedal çevirdi. Etkinlikte çocukların ekolojik farkındalıkları artırma, çocukların okul dışında fiziksel aktiviteler ile hareket becerilerini destekleme, okul aile işbirliği doğrultusunda etkinlik yapmaya yönelik mesajlar verildi. Odabaşı, etkinlik alanında bulunan stantları gezerken, dilek asma ağacına “Mutlu yaşam için doğaya sahip çıkalım” notunu düştü. “Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız” Etkinlikte “Burada öncelikle amaç sağlıklı yaşam” diyerek sözlerine başlayan Odabaşı, “Biz Gölbaşı Belediyesi olarak sağlıklı yaşam için sporun ve sporcunun her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Bu tür etkinliklerin Gölbaşı’mızda yapılmasından mutluluk duyuyoruz ve teşvik de edeceğiz. Ankara’mızın incisi Mogan Gölü’müzün sahil alanında sizleri burada görmekten, sizleri ağırlamaktan onur duyuyorum” diye konuştu. Bisiklet dağıtımının ardından Odabaşı’nın start vermesiyle, katılımcılar gruplar halinde bisikletleriyle Mogan Gölü’nün etrafında tur attı.