GENEL - 16 Ocak 2020 Perşembe 15:12

2019 Yılı Bağımlılıkla Mücadele Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

A
A
A
2019 Yılı Bağımlılıkla Mücadele Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Vali Şehmus Günaydın, düzenlenen 2019 Yılı Bağımlılıkla Mücadele Değerlendirme Toplantısına katılarak Kayseri’de 2019 yılında yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Vali Şehmus Günaydın, düzenlenen 2019 Yılı Bağımlılıkla Mücadele Değerlendirme Toplantısına katılarak Kayseri’de 2019 yılında yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.


Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, adli birimler, emniyet ve jandarma teşkilatı temsilcileri, meslek örgütü temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


Vali Günaydın toplantıda yaptığı konuşmada, uyuşturucu ile mücadele konusunda 2019 yılı içerisinde yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunarak, bu konunun sadece Kayseri açısından değil ülke açısından da tehdit oluşturduğunu ifade etti.


Okullarda gençlere yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantılarının ilgili kurumlar tarafından yapıldığını ifade eden Vali Günaydın, “ Özellikle okullarımızda öğrencilerimizin bu konuda bilgilendirilmeleri yönünde ilgili kurumlarımızın çalışmaları devam ediyor. En faydalı ve etkili yöntem gençlerimizi bu illete bulaşmadan bunu engellemek. Bu konuda görevli kurumlarımız iş birliği içerisinde bu çalışmaları yürütüyorlar. İlçelerimizde de Kaymakamlarımız aynı anlayışla bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerini kesintisiz devam ettirecekler. Emniyet güçlerimizin de bu konudaki çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ayrıca vatandaşlarımızın katkı ve destekleri önemli.” diye konuştu.


“MADDE KULLANANLARIN TEDAVİ EDİLMESİ OLAYIN ÖNEMLİ BİR PARÇASI”


Vali Günaydın, uyuşturucu ile mücadele konusunda tedavi sürecinin de bu olayın önemli parçalarından biri olduğunu söyledi.


Konu ile ilgili kurumlarla, birlikte çalışma anlayışıyla hareket edildiği zaman ortaya konulan çalışmaların sonuç vereceğine inandığını ifade eden Vali Günaydın, tedavi süreci ve sonrasında yapılacak çalışmaların gençleri tekrardan topluma kazandırma bakımından önemli olduğunu belirtti.


Talas’taki eski açık cezaevi yerine yapılacak tedavi merkezi ile ilgili yapılan çalışmalara da değinen Vali Günaydın, “Talas’ta eski açık ceza evi ile ilgili bir çalışmamız var. Bu konuda projemiz hazır. Bizim açık cezaevi ilgili tüm prosedürleri tamamlayıp süratle inşaat aşamasına geçmemiz lazım. Bu binayı da süratle tamamlamak istiyoruz.” dedi.


Vali Günaydın, konuşmasının sonunda Kayseri’de bulunan ve uyuşturucu ile mücadele konusunda büyük öneme sahip olan metruk binalara da değinerek, bu binalar konusunda gerekli çalışmaların yapılması için ilgili kurumlara talimat verdi.


2019 Yılı Bağımlılıkla Mücadele Toplantısı, ilgili kurumların yaptıkları sunumların ardından katılımcıların görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa BUÜ Veteriner Fakültesi’nde 46. yıl coşkusu Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi, kuruluşunun 46. yılını akademik ve idari personel ile öğrencilerin katıldığı büyük bir organizasyonla kutladı. Çok sayıda yarışmanın yapıldığı ve ödüllerin dağıtıldığı etkinlik, özellikle öğrenciler için unutulmaz anlara dönüştü. Görükle Kampüsü içerisinde başlatılan kutlama törenlerinde ilk olarak “Geleneksel Süt Koşusu” düzenlendi. Veteriner Fakültesi çiftliğinden start alan ve Hayvan Hastanesi önünde son bulan koşunun ardından Programın sonunda emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Selahattin Ceylan’ın yazdığı ve okuduğu Veteriner Fakültesi Marşı izleyenleri duygulandırdı. Gün boyu devam eden etkenliklerde daha önce elemeleri yapılan satranç turnuvası, futbol turnuvası, oryantiring ve bilgi yarışmasının finalleri gerçekleştirilerek dereceye girenlere madalyaları takdim edildi. Öğrenciler, öğle yemeğinin ardından düzenledikleri halat çekme, okçuluk ve Veteriner Fakültesine özgü ‘’yoğurt yeme yarışması’’ gibi çeşitli oyunlarla eğlenceli vakit geçirdi. Organizasyon, akşamüzeri gerçekleştirilen açık hava sinemasında film gösterimiyle son buldu. Etkinlikler hakkında açıklamada bulunan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Şenlik, 1978-1979 Eğitim-Öğretim yılında 46 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan Fakültenin bugün Türkiye genelinde en ileri seviyede mesleki eğitim veren yükseköğretim kurumuna dönüştüğünü vurguladı. Düzenledikleri kutlama töreniyle birlikte öğrencilere BUÜ Veteriner Fakültesi mensubu olmalarının ayrıcalığını hissettirdiklerini aktaran Dekan Şenlik, “Gün boyunca düzenlediğimiz organizasyonlara yoğun bir katılım oldu. Akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve emekli hocalarımız ile çok sayıda öğrencimizi ağırladık. Hepsi de mutlu oldu ve gururlandı. Bu vesileyle kuruluşundan günümüze kadar fakültemizde görev yapmış olan tüm Dekanlarımıza, Öğretim Üyelerimize, Araştırma Görevlilerimize, Doktora Öğrencilerimize ve İdari Personelimize hizmetlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bundan sonra hep birlikte daha çok çalışarak fakültemizi daha ileriye taşıyacağız” dedi.
Kocaeli Evsizlerin sokakta kalmasına müsaade edilmiyor Gebze ilçesinde gidecek yeri bulunmayan evsiz vatandaş, barınma ve konaklama merkezine yerleştirilerek sıcak yuvaya kavuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Barınma ve Konaklama Merkezi, sokakta kalan evsizlere sahip çıkıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın, “Kocaeli’de kimse aç ve açıkta kalmayacak” talimatını büyük bir hassasiyetle yerine getiren Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, devriye sırasında rastlanılan veya gelen ihbarlar üzerine yerleri tespit edilen evsiz vatandaşları Barınma ve Konaklama Merkezi’ne götürüyor. Sıcak bir yuvaya hasret kalan vatandaşların ihtiyacını Barınma ve Konaklama Merkezleri ile sağlayan büyükşehir belediyesi, bu bağlamda Gebze’de evsiz bir vatandaşa sahip çıktı. Gebze Bölgesi Zabıta Amirliği ekipleri, gidecek yeri bulunmadığını tespit ettiği vatandaşı ekip aracıyla Gebze Mevlana Mahallesi’nde bulunan Barınma ve Konaklama Merkezi’ne götürdü. Sıcak yuvaya kavuşturulan evsiz vatandaş, kendisine sahip çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. İzmit ve Gebze’de faaliyet gösteren Barınma ve Konaklama Merkezleri yılın 12 ayında kapılarını evsiz vatandaşlara açıyor. Yatak, masa, dolap, battaniye gibi temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu odalarda, banyo için 24 saat sıcak su imkânı sağlanıyor. Evsiz vatandaşlara 3 öğün sıcak yemeğin yanında temizlik ve sağlık hizmetleriyle ihtiyaç halinde psikolojik destek de sağlanıyor.