GENEL - 17 Ocak 2020 Cuma 10:46

AGD’de kış etkinlikleri başlıyor

A
A
A
AGD’de kış etkinlikleri başlıyor

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Kocasinan ilçe temsilciliği ortaokullu erkek öğrencilere kış kampı düzenliyor.

Anadolu Gençlik Derneği(AGD) Kocasinan ilçe temsilciliği ortaokullu erkek öğrencilere kış kampı düzenliyor. Geleneksel olarak her sene öğrencilere kış döneminde ahlak ve maneviyat ağırlıklı eğitim veren Anadolu Gençlik Derneği, bu yıl da faaliyetini sürdüreceğini açıkladı. Yaz etkinlikleri ile ilgili konuşan Kocasinan ilçe temsilcisi Abdullah Kaya, ‘İnsanların en hayırlısı insanlığa hayırlı olandır.’ düsturuyla hareket ederek kış kursları düzenlediklerini söyledi.


Başkan Abdullah Kaya, “Okulların yarı yıl tatiline girmesiyle 18 -19 20-21 23-24 Ocak tarihlerinde 3 ayrı grup halinde düzenleyeceğiz. Kampta öğrencilere temel dini bilgiler, kitap okuma, oyunlar ve gezi etkinliklerine yer vereceğiz. Öğrenci kayıtlarımız bu hafta son bulacak. Alanında uzman bireylerin komisyonluğunda hazırladığımız programımızı uygulamaya başladık. Anadolu Gençlik Derneği kış etkinliklerine katılan gençler İslam inancına teşkil eden değerlerle buluşurken, bunu yanında sosyal etkinliklerle yaz tatilini en güzel şekilde değerlendirilmiş olacaktır.” ifadelerini kullandı.


Kaya, “Müslümanlık, güzel ahlak üzere yaşamaktır. Maalesef, ahlakı önemsemeyen, İslam’la bağı bir fanatizmden öteye geçmeyen Müslümanların sayısı hızla artmaktadır, bizim güzel bir ahlak üzere yaşayan nesiller için daha çok gayret etmemiz gerekir. Her daim ‘önce ahlak ve maneviyat’ düsturuyla ilerliyoruz. Ahlak kişinin kendi için istediğini kardeşi için de istemesidir, kişinin kendi için istemediğini kardeşi için de istememesidir. İmam Gazali der ki; ‘Eğri ağacın doğru gölgesi olmaz’. Yani netice itibarıyla bizim çocuklarımız, bizim gölgelerimizdir. Eğer biz düzgün olursak çocuklarımız da düzgün olur, eğer bizde yamukluk, bir eğrilik varsa, o eğrilikten doğru bir gölge beklememiz doğru olmaz” dedi. Turhan, yaz etkinliklerinin hedefinin bilinçli bir nesil yetiştirmek olduğunu belirterek, “Müslüman bir ailede ebeveynlerin görevi güzel ahlaklı nesiller yetiştirmektir. Ahlak, kişinin yeryüzünde ne varsa öncelikle hepsini bir emanet olarak görmesidir. Yaz etkinliklerimizde hedefimiz bütün bu emanetlerin hakkını gözetme gayretinde nesiller yetiştirebilmektir” dedi.


Etkinlikleri düzenlemekteki amaçlarının gençlerin nitelikli zaman geçirmesini sağlamak olduğunu vurgulayan AGD Kocasinan temsilcisi Abdullah Kaya, “Gençler geleceğimizin teminatıdır. Ülke gençlerimizin içine düştüğü manevi kriz, günümüzde artık iyiden iyiye artmıştır. Anadolu Gençlik Derneği olarak yaptığımız çalışmalar ülkemiz gençliği için sığınılabilir bir liman, uzatılmış bir dost elidir. Yaptığımız çalışmalar geleceğin aydınlık Türkiye’sini inşa edici, kararlı adımlardan biridir. Bu duygu ve düşüncelerle bu yılda Geleneksel Yaz Etkinlikleri programımızı başlattık. Yapacağımız bu programlarda gençlerimizle nitelikli vakit geçirmek suretiyle onların bireysel, sosyal ve ahlaki gelişimlerine katkıda bulunmaya gayret edeceğiz. Programlarımıza tüm genç dostlarımızı davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır 62 yaşındaki emekli polis, pars yakın müdafaa sporuyla sağlığına kavuştu Diyarbakır’da yaşayan emekli polis memuru, kalp ve bel fıtığı gibi sağlık sorunlarındaki düzelmeleri, 62 yaşında tanıştığı pars yakın müdafaa sporuyla başardı. 2019 yılında Diyarbakır’da emekli olan polis memuru Sabri Yatkın, 2017-2018 yıllarında bel fıtığı ve kalp rahatsızlığı yaşayarak anjiyo oldu. Emekli olduktan sonra pars yakın müdafaa hocası Mücahit Yılmaz ile tanışan Yatkın, bu spor alanında yaşını bir kenara bırakarak yaptığı antrenmanlar ile sağlığında düzelmeler yaşadı. Sabri Yatkın, 2019 yılında Mücahit Yılmaz ile tanıştıktan sonra kendisinin pars yakın müdafaa savunma uzmanı olduğunu öğrendiğini söyledi. O tarihten beri de belirli aralıklarla yanına gedip bu sporu yapmaya çalıştığını belirten Yatkın, sporu yaptıktan sonra vücudunda da çok farklı değişikler meydana getirdiğini gördüğünü ifade etti. O tarihten beri Mücahit hocayı bırakmadığını aktaran Yatkın, “Sürekli peşine takıldım ve bu sporu yapmaya devam ettim. Kalp rahatsızlığımdan dolayı daha sağlıklı olmaya başladım. Bel fıtığımda düzelmeler oldu. Bu yaşımda bile rahatlıkla sporumu yapabiliyorum. Yaşım elverdiği sürece bu sporu yapmaya devam edeceğim” dedi. Uluslararası Kendini Koruma ve Mücadele Organizasyonu Genel Sekreteri, Pars Yakın Müdafaa Eğitmeni Mücahit Yılmaz, Sabri Bey’in ilk geldiği zaman kendilerine rahatsızlıklarından bahsettiğine değinerek, kendisine bu sporun engel olmadığını ve sağlık problemlerinde kurtulabilmesine destek sağlayacağını söylediklerini kaydetti. Küçük küçük antrenmanlara davet ettiklerini aktaran Yılmaz, “Kendisi de programına düzenli bir şekilde geldi ve etkin sonuç almaya başladı. Sonuç artıkça bağımlılığı daha fazla arttı. Şu anda çok şükür sağlığına kavuşmuş bulunmakta. Bizimle aktif olarak gençler gibi spor yapabilme durumuna kavuşmuş bulunmaktadır. Biz, 7’den 70’e herkesi pars yakın müdafaa sistemine davet ediyoruz” diye konuştu. “İlk etapta psikolojik olarak yapamayacağını düşünüyordu” Pars yakın müdafaa sisteminin, sağlık açısından en iyi program olduğunu öne süren Yılmaz, “İnsanları hem sokakta korumaya yönelik, hem de sağlık açısında korumaya yönelik dünyanın en iyi sistemi diyebiliriz. İlk etapta psikolojik olarak yapamayacağını düşünüyordu. 2019 yılında emekliye ayrıldıktan sonra bizimle aktif olarak çalışmalara katılmaya başladı. İlk etapta antrenman sıklığımız haftada bir gün iken, şu anda haftada 3 gün aktif olarak antrenmana gelebilmekte. Burada yaşam kalitesi arttı” şeklinde konuştu.