GENEL - 25 Mart 2020 Çarşamba 09:57

Başkan Akın: “Kronik hastalarda rapor sürelerinin uzatılmasıyla, hastalar virüse maruz kalmadan ilaçlarını alabilecek”

A
A
A
Başkan Akın: “Kronik hastalarda rapor sürelerinin uzatılmasıyla, hastalar virüse maruz kalmadan ilaçlarını alabilecek”

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, kronik ve raporlu hastaların doktora gitmeden ilaçlarını nasıl alabilecekleri konusunda açıklama yapan Kayseri Eczacı Odası Başkanı Uğur Nuri Akın, “Koordinasyon ekiplerimizle raporlu hastalarımıza ilaç teminlerinde yardımcı oluyoruz” dedi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, kronik ve raporlu hastaların doktora gitmeden ilaçlarını nasıl alabilecekleri konusunda açıklama yapan Kayseri Eczacı Odası Başkanı Uğur Nuri Akın, “Koordinasyon ekiplerimizle raporlu hastalarımıza ilaç teminlerinde yardımcı oluyoruz” dedi.


Sağlık Bakanlığı tarafından rapor sürelerinin uzatılmasıyla kronik hastaların virüse maruz kalmadan ilaçlarını alabileceklerini söyleyen Uğur Nuri Akın, “Bildiğiniz üzere tüm dünyayı etkileyen ve Türkiye’yi de fazlasıyla etkileyen koronavirüsü ile karşı karşıyayız. Bunun için Sağlık Bakanlığımız özellikle koronavirüs için bir takım önlemler aldı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızı toplumdan izole etmek adına, hastanelere gitmeden bazı şartlar altında ilaçlarını almasına olanak verdi. Bu şartlar da 1 Mart tarihinden sonra raporları biten hastalarımızın raporları 30 Haziran’a kadar uzatıldı. Böylelikle 6 ay süresince de ilaç kullanması gereken hastalarımız, hastaneye gitmeden ilaçlarını 1 aylık dozlarla da alabilirler. Özellikle de 65 yaş ve üzeri hastalarımızın da 112,155 ve 156 numaralı telefonları arayarak, bu konuda ilaçlarla ilgili yardımlarını talep edebilirler. Biz de oda olarak, bu ilaçların ulaştırılmasında bir koordinasyon ekibi oluşturduk. Böylelikle hastalara ilaçlarımızı daha kolay temin edeceğiz. Önemli olan burada özelikle kronik rahatsızlığı olan hastalarımızın hiçbir şekilde kalabalık ortamlara girip, bir şekilde virüse maruz kalmamaları ve bizim amacımız da bu yönde” dedi.


Akın, halk sağlığının her şeyden önemli olduğunu söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti:


“Aynı zamanda birliğimiz tarafından da Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan birkaç talebimiz daha oldu. Rapor bitiş tarihlerini biraz daha geriye almalarını ve sürelerin uzatılmasını ve 1 aylık yerine, 3 aylık doz verilmesini istedik. Böylelikle hasta mağduriyetleri daha da azalacak. Şu an bu duruma sıcak bakıyorlar ve bizler de haber gelmesini bekliyoruz bu konuda. Şu an oda olarak sahada 20’ye yakın koordinasyon ekibimiz ve yönetim kurulu üyelerimiz var. Bu durumu 112 başhekimimizle de konuştuk. Burada hastalarımızın mağdur olmaması ve halk sağlığı bizim için her şeyden önemli. Valiliğimizin de bu konudaki talimatı doğrultusunda hastalarımızın ilaçlarını temin edeceğiz. Bizler görevimizin başındayız, lütfen sizler evinizde kalın.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Geleneksel Türk Okçuluğu sporcuları, geleneksel kıyafetleriyle Gümüşhane’de yarıştı Gümüşhane’de Geleneksel Türk Okçuluğu Grup Müsabakaları kapsamında 350’ye yakın öğrenci geleneksel kıyafetlerle kıyasıya yarıştı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından okul sporları kapsamında Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu ve Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen Geleneksel Türk Okçuluğu Grup Müsabakaları Gümüşhane Yenişehir Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Müsabakalara erkek ve kız sporcular olmak üzere küçükler, yıldızlar ve gençler kategorisinde 13 ilden toplamda 350’ye yakın öğrenci katıldı. Geleneksel Türk Okçuluğu’nu tanıtmak ve ilgiyi artırmak amacıyla düzenlenen müsabakalarda, sporcular geleneksel kıyafetleriyle birlikte farklı kategorilerde kıyasıya mücadele etti. “Ata sporumuzu sevdirdiğimiz için mutluyuz” Müsabakalarda geleneksel yöntemler ve kıyafetlere özellikle dikkat edildiğini söyleyen Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu Hakemi Özlem Usluer, “Geleneksel Türk okçuluğu bölgesel elemeleri için buradayız. Burada kazanacak öğrencilerimiz Mersin’deki Türkiye finaline katılacaklar. Dönemsel olarak Türk kültüründe ve tarihinde yeri olan kıyafetler seçildi. Bizim zaten modern okçuluktan farkımız bunu geleneksel olarak yapmamız. Ata sporumuz, mutluyuz ve gururluyuz. Artık geleneksel okçuluğa ilgi çok fazla, gençlerimiz severek yapıyor ve talep sürekli artıyor, mutluyuz” dedi. “Yarışma için çok çalıştık” Malatya’dan müsabakalar için Gümüşhane’ye gelen Geleneksel Türk Okçuluğu sporcusu Özge Karaaslan (13),”Bu yarışma için çok çalıştık baya heyecanlandım, yaptım mı bilemiyorum sonuçlar gelince göreceğiz. Benim ailemde okçuluğa bir merak var onlarla birlikte ben de başladım. Rakiplerim çok iyi ben zaten yeni başladım ilk defa yarışmaya katılıyorum. İyi attığımı düşünüyorum” diye konuştu. Öte yandan Geleneksel Türk Okçuluğu Grup Müsabakaları Gümüşhane etabı yarın gerçekleşecek müsabakaların ardından sona erecek. (UA-RE-ÖS-Y)
Aksaray Davalısı tarafından öldürülen avukat mezarı başında anıldı Davalısı tarafından 29 Nisan 2019 tarihinde öldürülen Aksaray Barosuna kayıtlı Avukat İbrahim Ergin ölümünün 5. yılında mezarı başında anıldı. Olay, 29 Nisan 2019 Hamidiye Mahallesi Bediüzzaman Caddesi’nde bulunan Sefa İş Hanı’nın 3. katındaki avukatlık bürosunda yaşandı. Aksaray Barosuna kayıtlı Avukat İbrahim Ergin (47) ile bürosuna gelen Abdurrahman Düzgün (46) arasında bir boşanma davasından dolayı tartışma yaşanmış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Abdurrahman Düzgün belindeki tabancayı çekerek avukat İbrahim Ergin’e 5 el ateş etmişti. Avukat İbrahim Ergin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Abdurrahman Düzgün ise daha sonra silahı kafasına doğrultarak bir el ateş edip intihar ederek hayatını kaybetmişti. Cinayetin ardından tam 5 yıl geçerken Avukat İbrahim Ergin bugün ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Aksaray Barosu ve Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından organize edilen programa Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Gökhan Oflaz, Baro Başkanı Av. Ferit Köse ve çok sayıda avukat katıldı. Burada kısa bir açıklama yapan Baro Başkanı Ferit Köse, “Mesleğini icra ederken uğradığı hain saldırı sonucu hayatını kaybeden meslektaşımız Av. İbrahim Ergin’in aramızdan ebediyete ayrılışının 5. yıl dönümünde saygı, özlem ve rahmetle anıyoruz” dedi. Adli personel ve avukatlar Ergin’in mezarına karanfiller bıraktı.