GENEL - 06 Ağustos 2020 Perşembe 12:25

Vali Günaydın: "Hastane ve sağlık hizmetlerinde bir sıkıntı yok"

A
A
A
Vali Günaydın: "Hastane ve sağlık hizmetlerinde bir sıkıntı yok"

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kapalı Çarşı ve Kazancılar Çarşısı’nda denetimlerde bulundu.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kapalı Çarşı ve Kazancılar Çarşısı’nda denetimlerde bulundu. Burada açıklamalarda bulunan Vali Günaydın; "Toplu organizasyonlarda kurallara en üst seviyede uyalım. Vatandaşımızın sağlığının riske girdiği alanlarda bizlerin bazı düzenlemeler yapması kaçınılmazdır" dedi.


Vali Günaydın ve ve Başkan Büyükkılıç Kapalı Çarşı ve Kazancılar Çarşısı’nda denetimlerde bulundu. Burada esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden protokol, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulması için uyarılarda bulundu. Denetimi takip eden basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Günaydın; vatandaşlara olayın önemini anlatabilmek için sahada olduklarını söyledi. Denetimlerin sürekli yapıldığını aktaran Günaydın; "Vali Şehmus Günaydın; “Bu denetimle, hayatımızın her alanını kapsayacak konularda yapılıyor. Arkadaşlarımız sahada. Tabi ki diğer denetimlerimiz de kesintisiz olarak devam ediyor. Bugünkü amacımız vatandaşa ceza yazmak değil. Büyükşehir belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, sivil toplum örgütlerimizin başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarımızın müdürleri şuanda sahada. Amacımız farkındalık oluşturmak. Hayatımızın her alanındaki konularda daha fazla dikkat etmemiz gerektiğini ortaya koymak. Vatandaşımızı bu konuda bilgilendirmek, bilinçlendirmek, olayın önemini bir kez daha vurgulamak için sahadayız. Vatandaşlarımızdan çok basit 3 şey istiyoruz; maskemizi takacağız, sosyal mesafemizi koruyup temizliğe dikkat edeceğiz. Bunu yaptığımız zaman çok daha fazla tedbir almaya da gerek yok. Bu 3 tane şey yetiyor. Vatandaşlarımızın önemli bir kısmı bu kurallara uyuyor. Ama, bir kısmı dahi uymadığı zaman o zaman risk ortaya çıkabiliyor. Bizim riski minimize etmemiz, riski ortadan kaldırabilmemiz için bu kurallara uymamız gerekiyor. Evde karantinaya aldığımız vatandaşlarımızın da denetimlerini yapıyoruz. Çünkü bu arkadaşlarımızın evde izole kalmaları öncelikle kendi sağlıkları açısından son derece önemli. Ayrıca toplumdaki diğer vatandaşlarımıza risk oluşturmamak için de son derece önemli" dedi.



"Kurallara uyulmazsa düzenlemeler kaçınılmazdır"


Kentte taziyelerin yasaklandığını, düğün salonu, oyun alanları gibi toplu alanlarda da kurallara uyulmadığı takdirde düzenlemelerin kaçınılmaz olduğunu belirten Vali Günaydın, "Bütün alanları tek tek ele alıyoruz. Risk olan her alandaki arkadaşlarımızı çağırıp onları da dinliyoruz. Çünkü amacımız tekrar bir kısıtlama getirmek değil. Normal hayatta sıkıntısız, risksiz bir şekilde devam etmek istiyorsak kurallara uymamız lazım. Düğün salonları, oyun alanları gibi yerlerde bütün kısıtlamaları kaldırdık, kurallar getirdik. Özellikle düğün sahiplerinden rica ediyorum, lütfen Sağlık Bakanlığımızın getirdiği kurallara uyalım. Sosyal mesafeyi korumadan yapılan etkinlik risk içeriyor. Bu risk sadece onlar açısından değil, toplum geneli açısından söz konusu. Toplu organizasyonlarda kurallara en üst seviyede uyalım. Vatandaşımızın sağlığının riske girdiği alanlarda bizlerin bazı düzenlemeler yapması kaçınılmazdır" ifadelerini kullandı.



"Hastanelerde bir sıkıntımız yok"


Kentteki hastanelerde ve sağlık hizmetlerinde herhangi bir sıkıntının olmadığını da ifade eden Vali Şehmus Günaydın; "Hastanelerde bir sıkıntımız yok. Bir takım söylentiler ortalıkta dolaşıyor hafta sonunda sokağa çıkma yasağı ile ilgili, şuanda öyle bir çalışma yok. Hastaneler konusunda da hiçbir sıkıntı yok, ilaç konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Vatandaşımıza sağlık hizmeti konusunda hiçbir sıkıntımız yok Kayseri’de. Vatandaş hastaneye geldiğinde biz onları tedavi ediyoruz. Fakat önemli olan vatandaşımızın hastalanmaması" diye konuştu.


Maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, pandemi sürecini iyi yönetme kaygısını sürekli güttüklerini söyleyerek şöyle konuştu; "Hakikaten burada sizlerin de gözlemlediği gibi kurallara büyük oranda uyulduğunu görüyoruz. Zaten Kayseri insanı kendi çıkarlarına ters bir uygulama yapmaz. Şu anda da bu hassasiyet içerisinde ticaretini de yapıyor. Kurallara da uyuyor. Bizim buradaki amacımız hem yönlendirmek, hem bu işin hassasiyetini vurgulamak. Kayseri’de an az oranda vaka görmek. Kayseri’de herhangi ciddi manada bir sıkıntımız yok. Kayseri ticaretin merkezi, Kayseri sanayinin merkezidir. Önemli olan Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere hatırlattığı süreçte Maske, Mesafe ve Temizlik kuralını hayata geçirip işimize bakmak. Önümüze bakacağız. Gündemimizde bu süreci en iyi şekilde nasıl yönetiriz kaygısını güdeceğiz. Değerli basın mensubu dostlarımızı da teşekkür ediyoruz. Bu yönden hep desteğinizi aldık.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Çiftçilere fide dağıtıldı Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Erzincanlı çiftçilere biber fidesi dağıtıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından; Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKE) kapsamında 417 bin adet kapya biber fidesi çiftçilere dağıtıldı. %50 sübvanseli olarak tedarik edilen biber fideleri dağıtım törenine Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü İsmail Esmek ve çiftçiler katıldı. Törende konuşan Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, Dünya Çiftçiler Gününü kutlayarak başladığı konuşmasında ; “Tarım, ekonominin hayati öneme sahip bir sektörüdür. Bu gerçek, gelişmiş veya gelişmemiş tüm ülke ekonomileri için geçerlidir. Türkiye’de, tarım sektörünün geldiği noktada en büyük pay şüphesiz Türk çiftçisinindir. Tarım sektöründe istihdam edilen Türk çiftçisi son yıllarda atılan adımlarla büyük aşamalar kaydetmiştir. Biz tarım teşkilatı olarak çiftçilerimize elimizden gelenin en iyisini vermeye ve onlara en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. Erzincan’da uygulanan TAKE Projeleri hakkında bilgi veren İl Müdürü Şahin, bugüne 2021-2024 yılları arasında Erzincan çiftçisine 1.135 ton buğday, 292 ton arpa, 45 ton patates, 52 ton nohut, 14 ton kuru fasulye, 11.800 adet meyve fidanı, 1.720.000 adet sebze fidesi temin edildiğini, projelerin toplam maliyetinin 28 milyon lirayı aştığını söyledi. Fide dağıtım töreninde konuşan Erzincan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun talimatları ile tarım sektörüne çok önemli yatırımların yapıldığını söyledi. Seracılık başta olmak üzere tulum peyniri, meyvecilik, sebzecilik, bağcılık ve tarla bitkilerinin üretimine ağırlık verildiğini ifade eden Vali Yardımcısı Yusuf İzci, önümüzdeki süreçte yapılan bu yatırımların Erzincan’a büyük katkısı olacağını kaydetti. 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutlayan Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Tarım ve Orman Bakanlığı’na Erzincan çiftçisine desteğinden dolayı teşekkür etti.
Erzincan EBYÜ’de Hemşireler Haftası kutlama programı düzenlendi Hemşireler Haftası münasebetiyle Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından kutlama programı gerçekleştirildi. Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa; Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Halil Odabaş, Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Veysel Yanık, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan İl sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız, üniversitenin üst yönetimi, akademisyenler, hemşireler, hemşire adayları ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından başlayan program, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi ABD öğrencileri tarafından Erzincan yöresine ait türkülerden oluşan müzik ve açılış konuşmaları ile devam etti. Programda ilk olarak konuşma yapan Öğrenci Hemşireler Derneği Erzincan Temsilcisi Esra inan, “Öğrenci hemşireler derneği olarak hemşirelik mesleği ben değil biz olarak yapılan fedakârlık gerektiren bir meslektir. Bizler hemşire adayları olarak mesleğimizi en iyi şekilde icra etmek için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyoruz. Bu bağlamda hemşirelerimizin ve aday hemşirelerimizin Hemşireler Haftasını kutluyorum” dedi. Konuşmalarını yapmak üzere sahneye gelen Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, “Sağlık ekip çalışmasının en önemli olduğu alanlardan biridir. Sağlık camiası içerisinde ekip ruhunu ön plana çıkartarak çalışmamız gerekiyor. Pandemi ve deprem döneminde sağlık çalışanlarımızın büyük bir fedakârlıkla çalıştığına yakından şahit oldum. İş yükleri çok fazla ve bu nedenle sağlık çalışanlarımıza biraz daha anlayışla yaklaşılmasını istiyorum. Pandemi ve yakın zamanda yaşadığımız asrın felaketinde hayatını kaybeden sağlık şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Sağlık çalışanlarımızın her alanda gösterdiği emekleri için teşekkür ediyor, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası’nı kutluyorum” dedi. EBYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer ise modern hemşireliğin başlangıcından bugüne kadar hemşirelik tarihi hakkında kısa bir sunum yaptı. Uluslararası Hemşirelik örgütlerinden bahseden Dekan Özer, İnternatiol Council of Nurse’un 2024 yılı teması olarak belirlediği konu başlıklarından bahsetti. Erzincan Valiliği ve EBYÜ işbirliği ile yapılan ve 7 farklı alanda 21 projenin hayata geçirildiğini ifade eden Prof. Dr. Nadiye Özer “Gerçekleştirdiğimiz projelerde Valimiz ve tüm il protokolümüzün kapsayıcı ve işbirlikçi davranışlarından dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum. Son olarak içerisinde bulunduğumuz haftada tüm hemşirelerimizin bu özel gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi. 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kutlamaları kapsamında konuşmalarını yapmak üzere sahneye gelen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent; “Florence Nightingale ile başlayan modern hemşirelik, sağlık alanın vazgeçilmesi mümkün olmayan bir alanıdır. Bir hekim olarak sağlık alanında ekip ruhunun çok önemli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Eskiden hemşirelerimiz için kullanılan yardımcı sağlık personeli kavramının yanlış olduğunu düşünüyorum. Hastalarımızın ve hekimlerimizin her an en büyük yardımcıları olan değerli hemşirelerimiz sağlık alanının asli unsurları arasında yer almaktadır” dedi. Rektör Levent daha sonra “Üniversitemizin gerek kalite akreditasyon gerekse program akreditasyon sürecinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve diğer tüm kurumlarımızın büyük bir emeği oldu. Buradan hepsine bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. Kalite sadece nicel bir boyutta ele alınamaz. Sayılar belirli bir gösterge olabilir fakat bu yolda gerçekleştirilen çalışmalar ve genç bir üniversite olmamıza rağmen elde ettiğimiz bu büyük başarı şehrimiz ve üniversitemiz için büyük bir önem taşıyor. Üniversitemizin geleceğini ilgilendiren Yaşam Merkezi’mizden elde edilecek gelirlerle akademik çalışmalarımız ve fiziksel şartlarımız çok daha yüksek noktalara ulaşarak üniversitemizin dünya üniversiteleri içerisinde çok daha iyi yerlere geleceğini umuyorum. Son olarak 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası’nı canı gönülden kutluyor ve tüm hemşirelerimize sağlıklı, başarılı ve mutlu bir çalışma hayatı diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Konuşmalarını yapmak üzere sahneye gelen Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise “Hastaneye girdiğimizde bizleri ilk karşılayan ve tedavi olup hastaneden taburcu olacağımız zamanda ise bizleri son olarak uğurlayan değerli hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftasını kutluyor, bizlerin sağlığı için özverili bir şekilde çalışan tüm hemşirelerimize teşekkürlerimi iletiyorum” şeklinde konuştu. Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu; “Katıldığımız tüm programlardaki yapılan konuşmalarda fark ettiğim bir gerçek var. O da “insan” olabilmek. Her meslek kutsaldır fakat hemşirelerimiz için ayrı bir parantez açmak istiyorum. Hastaneye girdiğimiz andan itibaren rütbenizin ve makamınızın bir önemi kalmıyor. Kendimizi çaresiz hissettiğimiz o anda kalbimize şefkatle dokunan bir çift el, bir sıcak gülümseme bizlere umut oluyor. Bu nedenle başta Erzincan’da olmak üzere bu kutsal görevi yerine getiren tüm sağlık çalışanlarımıza ve hemşirelerimize iyi ki varsınız demek istiyorum. Aklıyla bakan, yüreğiyle hisseden ve bilgisiyle hayat veren siz değerli hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftasını en içten duygularımla kutluyorum” dedi. Protokol konuşmalarının ardından EBYÜ Hemşirelik Bölümü mezunu öğrencilerinin 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası’nı kutladığı kısa bir video yayınlandı. Daha sonra klinik uygulamada göstermiş oldukları başarılı ve işbirlikçi yaklaşımlarından dolayı sorumlu hemşirelere teşekkür belgesi, il protokolü tarafından takdim edildi. Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu tarafından “Hemşireler Geleceğimiz: Liderlik ve Kuşakların Yönetimi” konulu konferans verildi. Konferansta yeni sağlık teknolojilerinden hemşire adayı olan öğrencilerimizin kariyer planlamasına kadar birçok farklı konudan bahsedildi. Konferansın ardından Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun Terzioğlu’na hediye takdiminde bulundu.
Erzincan Erzurum Orman Bölge Müdürü Ayatay, Refahiye ormanlarında incelemelerde bulundu Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, Refahiye Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında bulunan Akçiğdem köyünde yapılması planlanan yeni orman yolları ile diğer ormancılık çalışmalarını ve Refahiye Orman İşletme Müdürlüğü 82 nolu bölmede yanan sahada yürütülen arazi çalışmalarını yerinde inceledi. Bölge Müdürü Oktay Ayatay’dan Refahiye Orman İşletme Müdürlüğüne ziyaret ederek; Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü Üzümlü Orman İşletme Şefi iken Refahiye Orman İşletme Müdürlüğü emrine Müdür Yardımcısı olarak ataması yapılan ve görevine başlayan Alper Torunlar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretin akabinde Bölge Müdürü Ayatay Refahiye Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında bulunan Akçiğdem köyünde yapılması planlanan yeni orman yolları ile diğer ormancılık çalışmalarını ve Refahiye Orman İşletme Müdürlüğü 82 nolu bölmede yanan sahada yürütülen arazi çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında Refahiye Orman İşletme Müdürü Yılmaz Sarı ve Refahiye Orman İşletme Şefi Halil İbrahim Çaylak’tan bilgi aldı. Bölgede mevsim şartlarının kısa olduğunu ve çalışmalarda buna göre önlem alınması gerektiğini ifade eden Ayatay, 2024 yılı yatırım programı ile diğer faaliyetlerdeki çalışmaların hiç bir aksaklığa sebebiyet verilmeden gerçekleştirilmesi için personele gerekli talimatları vererek çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.