SPOR - 02 Ağustos 2021 Pazartesi 13:17

Memduh Büyükkılıç, gazetecileri Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde ağırladı

A
A
A
Memduh Büyükkılıç, gazetecileri Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde ağırladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kente gelen spor muhabirlerini Erciyes’te bulunan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde ağırladı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kente gelen spor muhabirlerini Erciyes’te bulunan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde ağırladı.


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yukatel firması ile Kayserispor arasında yapılacak isim sponsorluğu törenine katılmak üzere kente gelen spor muhabirlerini Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde ağırladı. İhlas Haber Ajansı (İHA) Spor Müdürü Mustafa Karagöl’ün de bulunduğu heyete çalışmalar hakkında bilgiler veren Büyükkılıç, “Böyle güzel bir ortamda, oksijeni bol ve depolanma açısından da önemli bir kriter arz eden yaklaşım içerisinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak malumunuz kayak merkezimiz dünya standartlarındadır. Oradaki 19 tane mekanik tesisimiz, 34 tane pistimiz ile 100 kilometreden fazla pist uzunluğu ile dünya standartlarında hizmetini veriyor. Biz böyle güzel bir ortamı sadece 4 aya özgü etkinlikle kalmamasını, bunu yayla turizmi, kamp turizmi ve yüksek irtifa merkezi gibi çalışmalarla Kayseri’mizin bu güzel imkanlarını 12 aya yaymak suretiyle yararlanılmasını sağlamak amacıyla çalışmalar sürdürüyoruz. Bunlardan ilkini başlattığımız çalışmayla 2 tane sahamızı hayata geçirdik. 6 tane daha sahamız yapılıyor. Şu andaki 2 sahanın yanında kendi imkanları ile tesislerimiz hizmetini veriyor. Daha sonraki süreçte ihalesini yaptığımız olimpik yüzme havuzu, spor salonuyla ilgili çalışmalarımızı, diğer profesyonel fitness center merkezimizi, sadece futbola değil, tüm takımlara özgü yapacağımız çalışmalara imkan verecek şekilde çalışmaları sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.


Ziyarete eşlik eden Kayserispor Kulüp Başkanı Berna Gözbaşı da, “Biz bugün Kayseri’de şehir dışından gelen basın mensuplarımızla beraber hayırlı bir olay için bir aradayız. Yukatel firması ile isim sponsorluğu anlaşmamız var, kendileri de burada. Sizin davetinizle burayı da görme imkanına sahip oldular. Yeni isim sponsorumuzun ve bu güzel tesisin hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah buranın daha büyüyerek büyük takımlarında geleceği bir cazibe merkezi olması için bizde katkılarda bulunmayı istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Sungurlu’da KKKA eğitim semineri düzenlendi Çorum’un Sungurlu ilçesinde, baharın gelmesi ve havaların ısınması ile ortaya çıkan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığına sebep olan kene ısırmalarına karşı vatandaşlar uyarıldı. Sungurlu Devlet Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Mustafa Akıncı tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden Korunma Yolları temalı eğitim düzenlendi, seminer sonrasında hasta ve hasta yakınlarına farkındalık oluşturmak amacıyla danışma biriminde stant açıldı. Konuya ilişkin olarak hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden korunmak için tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir" denildi. Kene yönünden riskli alanlardan dönüldüğünde kişi kendisinin ve çocuklarının vücudunda (kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası) kene olup olmadığını kontrol etmesi istenilen açıklamada, "Yapılan kontrollerde kene tutunmuş ise hiç vakit kaybetmeden çıplak el ile dokunmamak şartıyla vücuda tutunduğu en yakın yerden tutarak uygun bir malzeme ile (bez, naylon poşet, eldiven gibi) çıkarmalıdır. Kişi keneyi kendisi çıkaramadığı durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın bulaşma riskinin de o kadar azalacağı unutulmamalıdır. Hastalık hayvanlarda belirti göstermeden seyrettiğinden hastalığın sık olarak görüldüğü bölgelerde bulunan hayvanlar sağlıklı görünse bile hastalığı bulaştırabilirler. Bu sebeple hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına çıplak el ile temas edilmemelidir. Hastalığa yakalanan kişilerin kan, vücut sıvıları ve çıkartıları ile hastalık bulaşabildiğinden, hasta ile temas eden kişiler gerekli korunma önlemlerini (eldiven, önlük, maske vb.) almalıdır " ifadeleri kullanıldı. Kene tutunan kişiler kendilerini 10 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izlemeli ve bu belirtilerden bir veya bir kaçının ortaya çıkması halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri konusunda da ikaz edilen açıklamada, "Hastalığa sebep olan mikrobun taşıyıcısı, saklayıcısı ve bulaştırıcısı olan keneler uçmayan, zıplamayan, yerden yürüyerek vücuda tırmanan eklem bacaklı hayvanlardır. Vücuda tutunan veya hayvanların üzerinde bulunan keneler kesinlikle çıplak el ile öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır. Keneler üzerine sigara basmak, kolonya, gaz yağı gibi maddeler dökmek kenenin kasılmasına sebep olarak vücut içeriğini kan emdiği kişiye aktarmasına sebep olacağı için yapılmamalıdır" bilgileri verildi.