YEREL HABERLER - 19 Ocak 2012 Perşembe 12:49

KAPLANLAR OKUL EĞİTİMİNE KATILDI

A
A
A
KAPLANLAR OKUL EĞİTİMİNE KATILDI

İsimlerini kışın karda ve buzlu suda yaptıkları kar banyosu, verdikleri Türk Sanat Müziği Konseri ile duyuran Herkes İçin Spor Federasyonuna bağlı Erciyes Kar Kaplanları, okul eğitimine katılarak sağlıklı ve bilinçli spor yaptı.
Önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan program için Erciyes Kar Kaplanları Spor kulübü üyesi yaklaşık 40 kişi, Erciyes yolu üzerinde bulunan Yeşilvadi düzlüğünde gerçekleştirilen etkinlikten önce çamlık tepesinde ısınma hareketleri yaptı. Daha sonra yapımcılığını Hüseyin Kılıç, yönetmenliğini Göknil Duygulu’nun yaptığı, TRT Okul kanalında her sabah saat 10:00-10:20 saatleri arasında yayınlanan program için kamera karşısına geçti. Eksi 10 derece hava sıcaklığında iki spor eğitmeni eşliğinde kültür-fizik hareketleri ve kar banyosu yapan Erciyes kar Kaplanlarını, canlı yayın ekibindeki 40 kişilik ekip 6 değişik açıdan kamera ile tanıttı.
Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi Davut Güleç, gönüllü kültür ve turizm elçiliğini, sağlıklı ve bilinçli sporu tanıtmaya devam edeceklerini tekrarladı. Güleç “Yerli ve yabancı birçok medya kuruluşundan çekim teklifleri alıyoruz. Ancak bizler gösteri, şov ekibi değiliz. Sadece Pazar günleri sabah Federasyonumuz bildirdiğimiz program dahilinde yaptığımız sporla ilgili bu çekimleri kabul ediyoruz. Herkesi sağlıklı, bilinçli doğa sporlarına davet ediyoruz” dedi.
TRT Okul programı yapımcısı Hüseyin Kılıç, “Ekibimizle birlikte tüm il, ilçe ve köylerimize giderek oralarda yaşayan 7’den 70’e herkesle günümüzün spor trendleri olan aletli fitness, spor salonları yerine herkesin açık havada bol oksijen soluyarak, balkonda, bahçede, tarlada, deniz kenarında, parkta, dağda basit egzersiz hareketleriyle, günlük hayatta kullanılan top, sopa, lastik, ip, havlu, yastık, su şişesi gibi basit aletlerle sağlıklı yaşama adım atabilmenin ne kadar kolay olduğunu programımıza katılanlarla ve izleyicilerle paylaşıyoruz. Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü de Dünyaca tanınmış bir grup. Türkiye’nin, Kayseri’nin, Erciyes’in tanıtımına önemli katkıda bulunuyor. Bu spor kulübümüzle de bir etkinlik yaptık. Yayınlandığında büyük ilgi göreceğinden eminim. Bugüne kadar yaklaşık yüz il, ilçe ve köyde gerçekleştirmiş olduğumuz ezber bozan programımızda Türkiye’nin tüm il, ilçe ve köylerini gezmeye devam ederek zaman probleminden, maddi olanaklardan, dolayı spor yapamamaktan yakınan herkes için çok uygun olan bu yöntemi herkesle paylaşmaya devam edeceğiz. Özellikle açık havada yapılan egzersiz hareketleri çalışanların da güne daha zinde başlayıp, stressiz bitirmelerini sağlar. En önemlisi de yapılan araştırmalarda ulaşılan veriler neticesinde iş veriminde büyük ölçüde artış gözlenmiştir. Bu yöntemin en büyük örneği dünya teknoloji devi Japonya’dır. Artık günümüzde de ülkemizde de yer alan birçok firma tarafından benimsenmiş ve uygulanmakta olan bir yöntemdir. Son zamanlarda bazı yerel yönetim yetkilerimiz de bu yöntemle halkla iç içe açık havada spor yapma faaliyetleriyle yaşadıkları kentlere, ilçelere, köylere yeni bir bakış açısı kazandırmıştır.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli PAÜ Dış Ticaret Bölümü kariyer sohbetlerinin 4’üncüsü düzenlendi Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret bölümü tarafından Kariyer Planlama dersi kapsamında düzenlenen “Kariyer Sohbetleri” etkinliğinin 4’üncüsü düzenlendi. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret bölümü tarafından Kariyer Planlama dersi kapsamında Kariyer adımlarından bahseden Ömer Yaşar, gümrükler başmüdürlüğüne muayene memuru olarak başlandığı, şu anda Denizli gümrük müdürlüğünü yürüttüğünü belirterek, mezun olduğu üniversitede gümrük mevzuatı, gümrük tarifeleri, dahilde işleme rejimi, kaçakçılık mevzuatı ve idari hukuk alanlarında ders verdiği ifadesinde bulundu. Konuşmasının devamında Dünya Gümrük Örgütü, Dünya Gümrük İşbirliği Teşkilatı ve Türkiye dahil olduğu sözleşmeler hakkında bilgiler aktardı. Ayrıca bakanlık ve gümrük idarelerinin, insan, hayvan, bitki sağlığı ve varlığının korunması sanatsal, tarihi veya arkeolojik değeri olan ulusal hazinenin korunması, çevrenin korunması, dış ticaret rejimi hükümlerinin uygulanması gümrük vergilerinin tarh, tahakkuk, tebliği, tahsili vb. birçok misyonu yüklendiğini belirterek, kaçakçılıkla mücadelede misyonuna da değindi. Gümrük işlemlerine ve teşkilat yapısına ilişkin işleyişi anlatan Müdür Yaşar, öğrencilerimize dış ticaret bölümü öğrencileri olarak süreçlere dahil olup, katkı sağlayabileceklerini ifade ederek iş ve staj süreçlerine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Bölge Amiri Emrah Turan ise elektronik öğretmenliği mezunu olmasına rağmen bu mesleğe başladığını ve her zaman severek mesleğini icra ettiğini belirterek sözlerine başladı. Yapılan işi severek yapmanın hayatta mutlu olmanın önemli bir kriteri olduğunu dile getiren Turan, Türkiye’deki adli kolluk kuvvetlerinden biri olan Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüklerinin yapılanmasına ilişkin bilgiler verdi. Gümrük muhafaza genel müdürlüğü içinde uzmanlaşılmış birimler ve ekipler, bot devriye ekipleri, X-ray operatörleri, dedektör köpek idarecileri, narkotik personelleri ve komuta kontrol merkezleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Görev sahası hakkında da tanımlamalarda bulunan Turan, deneyim ve hatıralarını öğrencilerle paylaşarak ALO 136 kaçakçılık hattı hakkında da bilgiler verdi. Soru cevap bölümü ile tamamlanan söyleşide tecrübelerini ve hatıralarını öğrencilerle paylaşarak güzel ve eğlenceli bir kariyer sohbeti gerçekleştiren Ömer Yaşar ve Emrah Turan’a, Dış Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bahar Türk tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.