YEREL HABERLER - 20 Ocak 2012 Cuma 15:07

KÜLTÜR PERSONELİNE YAMAN DEDE TURU

A
A
A
KÜLTÜR PERSONELİNE YAMAN DEDE TURU

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü personelini Talas’ın manevi mimarlarından Yaman Dede’nin adının verildiği kültür ve sanat evinde ağırladı.
İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş’un da katıldığı ziyarette Başkan Yıldırım, Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi hakkında bilgiler verdi. Konağın 4 katlı olduğunu belirten Başkan Yıldırım, her yerinin ince detaylarla dolu olduğunu söyledi. Başkan Yıldırım, 2 asır öncesinden güvenlik kamerası, kapı otomatiği ve doğal klima gibi sistemlerin konakta yer aldığını ifade ederek, Yaman Dede’nin hayatını anlattı. Yaman Dede’nin Rum bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiğini kaydeden Başkan Yıldırım, “Kendisi tam bir peygamber aşığı insan. Hayatını dolu olarak geçiren bir kişi. Herkesin onu örnek alması gerekir” dedi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ise, belediye başkanları içinde Başkan Yıldırım’ın tarih ve kültüre yönelik çalışmalarla örnek olduğunu söyledi. Taymuş, “Böyle güzel bir konağı şehrin turizmine kazandırdığı için Talas Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Ziyaretin sonunda konağa ve Yaman Dede’nin hayatına hayran kalan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve beraberindekiler, kendilerini ağırlayan Başkan Yıldırım’a teşekkür etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Sivas’ta din görevlilerine seminer verildi Sivas İl Müftülüğü ev sahipliğinde din görevlilerine yönelik “2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtımı" ve “2024 Yılı Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri” düzenlendi. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Hüseyin Arı, ilçe müftüleri, din görevlileri ile Kur’an kursu öğreticileri ve müftülük personeli katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya "Diyanet İşleri Başkanlığımız ‘Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş’ sloganıyla hem yurt içinde hem yurt dışında çok önemli faaliyetler yürütmektedir. Bizler de birer din gönüllüsü olarak bu hizmetlere sahadaki çalışmalarımızla her daim katkı ve destek sunmaya çalışıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da mazlum ve mağdur kardeşlerimize el uzatmak için Başkanlığımızın koordinesiyle tüm personel olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. Programa konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Hüseyin Arı ise katılımcılara 2024 yılı yaz Kur’an kursları ve vekalet yoluyla kurban bağışı kampanyası hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Arı konuşmasında 2023 yılında 47 ülkede yaklaşık 35 milyon kişiye kurban eti ulaştığını belirterek hedeflerinin daha çok ihtiyaçlı kişiye kurban eti ulaştırmak olduğunu sözlerine ekledi.