GENEL - 19 Haziran 2023 Pazartesi 11:13

Akar Ve Büyükkılıç’tan ilçelere “teşekkür” ziyareti

A
A
A
Akar Ve Büyükkılıç’tan ilçelere “teşekkür” ziyareti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar ve Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ile birlikte Felahiye, Özvatan, Sarıoğlan ve Akkışla ilçelerini ziyaret etti.


Merkez ve kırsalda sık sık düzenlediği ilçe ziyaretlerinde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Büyükkılıç, bu kez TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ve Milletvekili Murat Cahid Cıngı ile birlikte ilçeleri ziyaret ederek, vatandaşlarla buluştu.


İlçelerde vatandaşların samimi ve sıcak ilgisiyle karşılanan Büyükkılıç, Akar ve Cıngı, talep ve önerileri bizzat dinleyerek vatandaşlara seçim döneminde verdikleri destekler için teşekkür ettiler.


“Önce insan anlayışı ile hizmetkâr olmanın onurunu yaşıyoruz”


İlk olarak Felahiye ilçesini ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, Akar ve Cıngı burada AK Parti İlçe Başkanlığı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.


Felahiye sakinlerine hitap eden Büyükkılıç, önce insan anlayışı ile hizmetkâr olmanın onurunu yaşadıklarını belirterek, “Bugüne kadar her dönem yapmış olduğumuz çalışmalarda bize vermiş olduğunuz desteklerden dolayı Felahiye’mizin güzel insanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Cenabı Allah sizlerden razı olsun. Bizlerin başını dik tuttunuz. Biz de el ele vermek suretiyle bakanlarımızla, milletvekillerimizle tabi ki belediye başkanlarıyla dayanışma içerisinde çalışmaları sürdüreceğiz. Mehmet Özhaseki Bakanımızın göreve gelmesiyle de hem ülkemiz açısından hem Kayseri’miz açısından zenginlik olacağına inanıyoruz. Birliğin, beraberliğin bereket olduğunu gördük. Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa, önce insan anlayışı ile hizmetkâr olmanın Allah’a şükürler olsun onurunu taşıyoruz. Felahiye’mizin doğalgaz beklentisi hayata geçiyoruz, ağız tadıyla kullanın” şeklinde konuştu.


“Büyük Türkiye, güçlü Türkiye için”


TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar da büyük ve güçlü Türkiye için çalıştıklarını vurgulayarak, “Bizler burada hep beraber el ele verip, omuz omuza verip elimizden geldiğince Cumhur İttifakı olarak gayret gösteriyoruz. Ülkemizin daha büyük, daha güçlü olması için. Büyük Türkiye, güçlü Türkiye için, bekamız, güvenliğimiz için” dedi.


Kayserili olmaktan dolayı gurur ve sevinçlerinin büyük olduğunu dile getiren Akar, şunları söyledi:


“Ayrıca Kayserili olmaktan dolayı, sizlerle birlikte olmaktan dolayı övüncümüz, gururumuz, sevincimiz büyük. Merkezde ve ilçelerde herkes bizi bağrına bastı. Bugüne kadar gerçekten büyük işler yapıldı. 20 senede büyük işler yapıldı Kayseri’de. Şükrü Karatepe geldi, Mehmet Özhaseki geldi, Mustafa Çelik geldi arkasından Memduh Büyükkılıç geldi. Bu arkadaşlarımız gerçekten Türkiye’deki bu hamlenin Kayseri parçası olarak Kayseri’nin çehresini değiştirdi. Belediye başkanları halkın arasından ayrılmaz oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün bakanlarımız, valilerimiz, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız herkes gece gündüz demeden gayretlerini sürdürüyorlar, inşallah çalışmak bizden netice Allah’tan.”


Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun da Başkan Büyükkılıç ve Akar’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.


“İyi ki varsınız”


Felahiye ziyaretinin ardından Özvatan ilçesine geçen Büyükkılıç, Akar ve beraberindekiler burada Özvatan AK Parti İlçe Başkanlığı’nda vatandaşlarla buluştu.


TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, burada ilçe sakinlerine desteklerinden dolayı teşekkür ederken, Özvatan ziyaretinde konuşan Başkan Büyükkılıç, ilçe belediyeler ile birlikte uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek, “Birlik, beraberlik içerisinde üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Sizlerin beklentilerine cevap vereceğiz. İyi ki varsınız” dedi.


Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir ise, Büyükkılıç’a ilçeye desteklerinden ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.


Daha sonra Sarıoğlan ilçesini ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, Akar ve beraberindeki heyet burada da AK Parti İlçe Başkanlığı’nda ilçe sakinleri ile bir araya geldi.


İlçe sakinlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileten TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Sarıoğlanlılara desteklerinden dolayı teşekkür ederken, konuşmasında birlik beraberlik mesajları veren Büyükkılıç, dayanışma içerisinde çalışmaları sürdürerek, Kayserililere layık olacaklarını kaydetti.


Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım ise hizmetlerinden dolayı Başkan Büyükkılıç ve Akar’a teşekkür etti.


Sarıoğlan ziyaretinin ardından Akkışla ilçesinde vatandaşlarla kucaklaşan Büyükkılıç, Akar ve beraberindekiler ilçe sakinlerinin sıcak ve samimi ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Irmakta ölü bulunan yeni evli genç toprağa verildi: Aileden şüpheli ölüm iddiası Mersin’in Tarsus ilçesinde ırmakta ölü bulunan 33 yaşındaki Mehmet Muslukal, düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Ailesi, Muslukal’ın ölümünün şüpheli olduğunu öne sürerek olayın aydınlatılmasını istedi. Olay, Tarsus ilçesine bağlı Kemalpaşa Mahallesi sınırlarından geçen Berdan Irmağında meydana geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, ırmakta hareketsiz halde bulunan bir kişinin hayatını kaybettiğini belirledi. Cenaze, otopsi ve kimlik tespiti için morga kaldırıldı. Yapılan incelemelerde hayatını kaybeden kişinin Tarsus Belediyesinde temizlik personeli olarak çalışan Mehmet Muslukal olduğu tespit edildi. Geçtiğimiz pazar günü evlendiği öğrenilen Muslukal’ın cenazesi, işlemlerin tamamlanmasının ardından ailesine teslim edildi. Tarsus Şehir Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından Muslukal, mesai arkadaşları ve yakınlarının katıldığı törenle defnedildi. Cenazede, yeni evli olduğu eşinin ve eşinin yakınlarının bulunmaması dikkat çekti. Cenaze sırasında gözyaşlarına hakim olamayan kardeşi Miyeser Çiftçi, olayın intihar olmadığını iddia ederek, "Kardeşim intihar edecek biri değildi, buna zorla yaptıran birileri var demek ki. Karısı da vardır ortada, kardeşimi dövüyorlardır. Parasını da yiyorlardır. Şikayetçiyiz sonuna kadar gideceğiz. Kanı yerde kalmayacak. Tefecilere düşürmüşler çocuğu, bir sürü borcu var. Her yerden borç yaptırmışlar, bu çocuk böyle bir şey yapmazdı. İşinden gücünden etmeye kalktılar. Bizi mahvettiler. Her gün dayak yiyormuş, evden dayak yiyerek çıkmış. Kızlarını göstermek için devamlı kardeşimden para istiyorlardı. Her ayın 15’inde kardeşimi çağırırlardı, maaşını alırlardı. Bu çocuk borçlarını ödeyemiyordu" dedi. Eniştesi Adem Çiftçi ise Muslukal’ın yüzme bilmediğini belirterek, "Sudan korkar. Benle denize gittiğinde yanımdan ayrılmazdı. Bu gencecik çocuk kendini atmaz. Ayakkabısını çıkarmış, ceketini çıkarmış, yani onu yapacak adam değil. 3 günlük evli" ifadesini kullandı. Mehmet Muslukal’ı kendisinin büyüttüğünü söyleyen halası Güzide Muslukal, bunun şüpheli bir ölüm olduğunu, sonuna kadar mücadelesini vereceklerini, adalet peşinde oldukları söyledi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Denizli Türk ve Azeri kardeşler 23 Nisan coşkusunu Çameli’nde birlikte yaşadı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Denizli’nin Çameli ilçesinde büyük bir coşkuyla Başkan Cengiz Arslan’ın davetlisi olarak Çameli’ne gelen Azerbaycanlı öğrenciler, 23 Nisan coşkusunu Türk kardeşleriyle birlikte yaşadı. Çameli’nde düzenlenen 23 Nisan kutlama programa Kaymakam Mustafa Çelik, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Cumhuriyet Savcısı Efekan Efe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Uzun, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ayrıca Azerbaycan’ın Bilesuvar Rayonu’ndan gelen Mübariz İbrahimov Tahsil Kompleksi öğretmen ve öğrencileri de programa katılarak etkinliğe uluslararası bir anlam kazandırdı. Gösteriler büyük beğeni topladı Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından öğrencilerin okuduğu şiirler ve öğretmenler eşliğinde hazırlanan gösteriler izleyenlerden büyük alkış aldı. Azerbaycanlı öğrencilerin kendi kültürlerine özgü sergilediği performanslar ise etkinliğe renk kattı ve izleyicilerden tam not aldı. Etkinlik kapsamında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıl dönümünde düzenlenen etkinlik, kardeşlik ve birlik duygularını pekiştirdi. Çameli’nde gerçekleştirilen kutlamalar, katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Program boyunca bayram coşkusu ve birlik mesajları ön plana çıktı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının ruhuna yakışan bir kutlamaya imza atan Türk ve Azeri öğrencileri tebrik eden Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıl dönümünde, başta çocuklarımız olmak üzere aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun" dedi.