GENEL - 24 Haziran 2023 Cumartesi 08:24

Vali Çiçek’ten Develi’ye ziyaret

A
A
A
Vali Çiçek’ten Develi’ye ziyaret

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, yardımcıları Şenol Esmer ve Abdullah Kalkan ile birlikte Develi ilçesine ziyarette bulundu.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, yardımcıları Şenol Esmer ve Abdullah Kalkan ile birlikte Develi ilçesine ziyarette bulundu. Vali Çiçek, Develi İlçe Kaymakamı Enes Emircan Buyuran, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve kurum amirleriyle bir araya gelerek istişarelerde bulundu.


Vali Çiçek’in destekleriyle Develi turizmde atağa kalkıyor


Sindelhöyük Mahallesi’nde Balık Evi, kamış ve hasır üretimhanesi, Soysallı Mahallesi’nde Büyüleğen Mevki, Sarıca Mahallesi’nde çilek bahçesi ve Yukarı Develi Mahallesi’nde Sivasitti Hatun Cami ve Çamlık Mesire Alanı’nı ziyaret edip incelemelerde bulunan Vali Çiçek, İlçe Kaymakamı Enes Emircan Buyuran ve Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’la birlikte Develi’nin turizmde atağa kalkması için yapılacak projeler hakkında istişarelerde bulundu.


Develi’nin tabi güzellikleri, kültürel ve tarihi mirasıyla turizmde ilgi odağı olması için bu zenginliklerden en güzel şekilde yararlanıp Develi’nin bir cazibe merkezi haline geleceğini belirten Vali Gökmen Çiçek, “Kadim bir kent olan Develimizin Erciyes ve Kapadokya’ya yakınlığı da turizm için büyük bir avantaj sağlamaktadır. Valiliğimizin öncülüğünde, Büyükşehir Belediyemiz ve Develi Belediyemizin de destekleriyle Develimizi turizmde atağa kaldıracak projeler üretip en kısa zamanda hayata geçireceğiz” açıklamalarında bulundu.


Ziyaretler esnasında tarihi ve turistik yerlerle ilgili Vali Çiçek’e bilgiler veren Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da, “Geldiği günden beri Kayserimizde ve Develimizde fark yaratan, projeleri ve destekleriyle önümüzü açan sayın valimize göstermiş olduğu ilgiden dolayı şahsım ve hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Develimizin turizmde uğrak yeri olması için Valimiz Gökmen Çiçek’in talimatları doğrultusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turuna yükseldi Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu rövanşında deplasmanda İtalyan ekibi Juventus’a uzatmalarda 3-2 mağlup olmasına rağmen ilk maçı 5-2’lik skorla kazandığından dolayı adını son 16 turuna yazdırdı. UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turu rövanşında Galatasaray deplasmanda İtalyan ekibi Juventus ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar, 90 dakikasını 3-0 geride tamamladığı müsabakadan uzatmalarda bulduğu gollerle 3-2 mağlup ayrıldı. İlk maçı İstanbul’da 5-2 kazanan Aslan, bu sonuçla adını son 16 turuna yazdırdı. Galatasaray, Juventus ile Avrupa kupalarında 8. kez rakip oldu. Sarı-kırmızılılar, bu maçla İtalyan ekibine 2. kez yenildi. Diğer müsabakalarda sarı-kırmızılılar 3 galibiyet elde ederken, 3 karşılaşma da berabere sona erdi. Bu mücadelelerde Aslan; 16 gol atarken, kalesinde 12 gol gördü. 2013-2014 sezonundan sonra ilk kez son 16’da Galatasaray, Juventus karşısında istediği sonucu aldı ve yoluna son 16 turunda devam etti. Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda son olarak 2013-2014 sezonunda mücadele etti. Cimbom bu sonuçla 12 yıl sonra son 16 turunda yer alacak. Devler Ligi’nde 7. kez son 16 turunda Şampiyonlar Ligi adıyla düzenlenen organizasyonda 18. kez yer alan sarı-kırmızılılar, 7. defa adını son 16 turuna yazdırdı. Cimbom daha önce 1993-1994, 1994-1995, 2000-2001, 2001-2002, 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında Devler Ligi’nde son 16 turunda yer aldı. Victor Osimhen, Şampiyonlar Ligi’nde 7. golünü attı Galatasaray’ın Nijeryalı futbolcusu Victor Osimhen, Juventus karşısında sarı-kırmızılıların ilk golünü kaydetti. Müsabakanın 105+1. dakikasında Barış Alper Yılmaz’ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Osimhen, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skor 3-1 oldu. 27 yaşındaki futbolcu, Şampiyonlar Ligi’nde 7. golünü kaydetti. Bu sezon Süper Lig’de de 9 gol atan Osimhen, toplamdaki gol sayısını 16’ya çıkardı. Osimhen ayrıca maçın oyuncusu ödülünü kazandı. Barış Alper Yılmaz, Şampiyonlar Ligi’nde ilk golünü kaydetti Sarı-kırmızılı futbolcu Barış Alper Yılmaz, karşılaşmanın 119. dakikasında attığı golle maçın skorunu tayin etti. Orta sahadan Wilfried Singo’nun ara pasında defansın arkasına sarkan Barış Alper, ceza sahası içinde yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve skoru 3-2’ye getirdi. 25 yaşındaki futbolcu böylece kariyerindeki ilk Şampiyonlar Ligi golünü kaydetti. Ligde 6, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa’da da 1’er golü bulunan sarı-kırmızılı futbolcu, toplamdaki gol sayısı 9 yaptı. Rakip Liverpool veya Tottenham olacak Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu kura çekimi cuma günü yapılacak. Galatasaray, bu turda Liverpool ya da Tottenham’dan biriyle eşleşecek. Sarı-kırmızılılar, Liverpool ile bu sezon lig aşamasında karşılaşırken, Tottenham ile de geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi’nde oynamıştı.