YEREL HABERLER - 30 Aralık 2013 Pazartesi 09:50

Kto Başkanı Hiçyılmaz'dan Yeni Yıl Mesajı

A
A
A
Kto Başkanı Hiçyılmaz'dan Yeni Yıl Mesajı

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yeni yıl dolayısıyla açıklama yaptı. Başkan Hiçyılmaz açıklamasında, 2013 yılının Türkiye ve Kayseri için yeni gelişmelere sahne olduğunu belirterek, Kayseri Ticaret Odası’nın da Mayıs ayında yapılan seçimler ile bu gelişim ve değişimin içine dahil olduğunu kaydetti.
Hiçyılmaz, yeniliğe açık bir yönetim anlayışıyla Kayseri Ticaret Odası’nda üyelere hizmet verdiklerinin altını çizdi. Başkan Hiçyılmaz, yeni bir yönetim olmalarına karşın 2013 yılının son 6 ayını hizmet için en etkin şekilde geçirdiklerini ifade ederek, Kayseri Ticaret Odası’nın önceliğinin, üyelerinin memnuniyeti ve beklentileri olduğunu, Oda’yı yönetirken üyelerin tercihlerine göre hareket ettiklerini hatırlattı. 80-100 lira tutan MERSİS ücretini kaldırdıklarını ifade eden Hiçyılmaz, faaliyet belgesi talebinde bulunan üyelerden ücret alınmadığını ve 2014 yılı için üye aidatı başta olmak üzere, ücret ve harçlarda herhangi bir artışa gidilmeyeceğini söyledi.
Macaristan ile yapılan protokolle, KTO üyelerinin Schengen vizesi ile AB ülkelerinde dolaşımında kolaylık sağladıklarını ifade eden Hiçyılmaz, üyelerin Macaristan’dan 2 veya 4 yıllık sürelerle vize alabildiklerini belirtti. Hiçyılmaz, ayrıca, üyelerin vize işlemlerinin takibi konusunda hizmet vermeyi yeni yılda da sürdüreceklerini vurguladı.
Peygamberimiz Hz. Muhammed’in, “Ticaret yapın, çünkü rızkın onda dokuzu oradadır” sözünü hatırlatan Başkan Hiçyılmaz, adı ticaret ile anılan Kayseri’nin daha ilerilere gitmesi için Kayseri Ticaret Odası olarak yeni yılda da çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini belirtti.
Hiçyılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
''Odalar ve Borsalar Kanunu ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu çerçevesinde Tahkim Merkezi kurma çalışmalarımız devam etmektedir. Yaptığımız Kayseri Tüccar Profili araştırmasının sonuçları 2014 yılının başında Kayseri kamuoyu ile paylaşılacaktır. Üye iletişim bilgilerinin güncellenmesi çalışmasını tamamladık. Bu çalışma ışığında kurulma hazırlıklarının sürdürdüğümüz, ‘Üye Temsilciliği Sistemi’ ile yeni yılda üyelerimize iyi hizmet vermeyi hedefliyoruz. Yeni yılda yapacağımız başka önemli bir etkinlik ise 3. Kayseri Ekonomisi Sempozyumu’dur. Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz sempozyum sayesinde şehrimiz ekonomisi her yönüyle bilim adamlarının da katkıları ile tartışılacaktır. Belli başlılarını saydığımız bu çalışmaların ışığında üyelerimize en iyi hizmeti sunmak için çabalayacağımızı belirterek, yeni yılın şehrimize ve üyelerimize hayırlar getirmesini diliyorum.''
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.