YEREL HABERLER - 11 Şubat 2014 Salı 23:40

Hurma "büyük Takımlar Oyuncularımıza Göz Koydu"

A
A
A
Hurma "büyük Takımlar Oyuncularımıza Göz Koydu"

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, “Daha lig başlamadan hiçbir oyuncumuzla ve teknik adamızla yollarımızı ayırmayacağız dememize rağmen, oyuncularımıza ve teknik adamlarımıza gelen teklifler bizi meşgul etti” dedi.
Kayseri'deki gazeteciler ile bir araya gelen Kayserisspor Genel Menajeri Süleyman Hurma, sarı-kırmızılı takım ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İlk 3'te olmayı hayal ettikleri bir takım kurduklarını belirten Hurma, "Bunun için de transfer çalışmalarına başladık. Fakat o sezonun sonunda hocamız Prosinecki’ye Beşiktaş Kulübü talip oldu. Salih’e talip geldi. Sefa’ya, Bobo’ya ve Michael’e transfer teklifi geldi. Bu oyuncuların hiçbir tanesini satmadık" dedi.
“GELEN TRANSFER TEKLİFLERİ BİZİ MEŞGUL ETTİ”
Bobo’ya ve Mouche’ ye gelen yazılı transfer teklifini gösteren Hurma, “8 buçuk milyon Euro Mouche’ye, 6 milyon Euro da Bobo’ya teklif geldi. Kulüp yönetiminin böyle bir talebi olsaydı, 30 milyon Avro gibi bir transfer girdisi ile karşı karşıya gelebilirdik. Bu işin yazılı olan kısmı. Kağıt üzerinde bu takım bizim oynayabilir kadromuzdu. Nobre’yi transfer ettik. Mijailovic’i transfer ettik. Bunlar takımı zorlayacak oyunculardı. Genç oyuncular da aldık. Böyle bir takım kurduk. Bu takım için Türkiye ligindeki futbol yazarları ve herkes bizimle aynı görüşü paylaştı. Hazırlık kampında bir hazırlık maçı oynadık. 30. dakikada 10 kişi kaldık. Futbolcularımıza ve teknik direktörümüze gelen transfer teklifleri bizi uzun süre meşgul etti. Biz bu konu ile ilgili çok meşguliyet yaşadık” diye konuştu.
“TALİHSİZLİK YAŞADIK”
Hurma, takımdaki sakat futbolcuların sayısının arttığını vurgulayarak, “Bir gün önceki antrenmanda Bobo’nun arka adalesi eklem yerinden koptu. Futbolda bu sakatlık 10 yılda bir futbolcunun başına denk gelebilir. Hemen orada bu oyuncumuzun ardından Simic sakatlandı. Ardından Jaja üst adalesinden sakatlandı. Bir anda bunlar çıktı. Paublo’nunki çok uzun süre değildi. Hazırlık maçlarında oynatmadık. Orta sahamızda Zurab sakatlandı. Bir anda sakatlıklar yüzünden 8 tane sıkıntılı oyuncu ile lige girmek zorunda kaldık. Türkiye’de yabancı sorunu var. Bütçeniz olsa bile 10 yabancı ile oynayabiliyorsunuz. Bunun 6 tanesini oynatabiliyorsunuz. Takviye etmek için 5 tane daha oyuncu aldınız. Bunların hiçbiri 2 aylığına 3 aylığına oynamaz. Çok çaresiz durumda kaldık. Türkiye’deki Türk oyuncu durumunu da hepiniz biliyorsunuz. Kendimizi takviye etmemiz lazım. Oyuncuların sakat olduğunu biliyoruz. 2 tane sorunla karşılaşıyoruz. Yabancı kontenjanı ve bonservisi en pahalı futbolcularımız sakat. Bunların yerine oyuncu alma ihtimalimiz yok” şeklinde konuştu.
"YABANCI KURALI OYUNCU YEDEKLEMEYE UYGUN DEĞİL"
Lige iyi başladıklarını ama hakem hataları yüzünden puan kaybettiklerini dile getiren Hurma, şunları söyledi:
“Lig başladı. İlk maçımızı kazandık. İkinci maçımızda Kasımpaşa’ya yenildik. Üçüncü maçımız Elazığspor maçıydı ve bu maçta beklenmedik bir yağmur yağdı. O maçta 1 gol attık daha 0-0’ken. Nizami bir golümüz verilmedi. Peşinden bir penaltı pozisyonumuz daha var. Nizami olduğunu ben söylemiyorum. Spor yorumcuları söylüyor. İlk 12 hafta hemen hemen her maçımızda sonucu etkileyen hakem hatası oldu. Zaten kanadımız kırılmış. Savunmanın göbeğindeki 2 oyuncumuz yok. Oyun kursun, size maç kazandırsın diyen oyuncunuz yok. Çok kolay değil. Türkiye’deki yabancı kuralı, yabancı oyuncularımızı yedeklemeye müsait değil. Bu futbolcularımızın başına bir şey gelince yedekleme gibi bir durum söz konusu değil. Siz bir oyuncu alsanız bile o oyuncu tribünde duracak. Bu durumda o oyuncuyu alma gibi bir durum söz konusu olmuyor.”
“ÜÇÜNCÜ SINIF BİR TAKIM DEĞİLİZ”
Hurma, başarısızlık nedeniyle teknik direktörleri suçlamadıklarını belirterek, “Biz üçüncü sınıf bir kulüp değiliz. Bir başarısızlık varsa bunu teknik direktörümüze yüklemeyiz. Biz bugüne kadar transfer politikamıza göre transferler yaptık. Kayserispor’a katkı sağlayacak futbolcuları transfer ettik. Bizim kulübümüzün fiziki imkanları çok yüksek seviyede. UEFA Kupası finali oynamış bir hoca ile biz de bir şeyler yapabiliriz. Kulübümüzle gurur duyabiliriz. 2 yıl önce UEFA Kupası finali oynamış bir hocayı kulübümüze getirdik. Yaşı 23 olan Çek Milli Takım oyuncusunu da son sıradaki bir takıma getirmek kolay değil. Son olarak da Yunan milli takımının başarılı oyuncusunu transfer ettik. Ama üzülerek söylüyorum ki, bu nasıl bir talihtir. Adını ne koyarsanız koyun bu mümkün değil. Daha oyuncuyu içeri sokmadan diğerini kaybetmeyi becerdik. Sefa’nın ayağı kırıldı. Şu anda milli takım oyuncusu olan 3 oyuncumuz takımımızın dışında” dedi.
“SIKINTILI GÜNLER GEÇİRİYORUZ”
Kayserililerden destek beklediği vurgulayan Hurma, “Herkesin bu yaşananlar karşısında vicdanlı olmasını bekliyorum. Sıkıntılı günler geçiriyoruz. İnsanların çekebilecekleri acının çok daha fazlasını çekiyoruz. Şu ana kadar bir takım şeyler olmadı. Burada oynadığımız maçlarda rakibimize oranla baktığımızda önemli derecede iyi bir durumdayız. Kasımpaşa maçında hücum rekoru kırdık. Bütün verilerde biz öndeydik. Orada da bir penaltımız verilmedi. Yaklaşık 20 maç oynamışız, 15’inde sonucu direkt etkileyen hakem hatası var. Mevcut durum kötü olduğu için sanki mazeret arıyorlar diye bir şey demedik” ifadelerini kullandı.
"BİZİM KALBİMİZİ SÖKTÜLER"
‘Bizim kalbimizi söktüler’ diyen Hurma, şunları kaydetti:
“Her sezon bizim ciğerimizi, kalbimizi söktüler. Çünkü büyük takımlar oyuncularımızı ayartıyorlar. Bizim görevimiz kusur aramak olmamalıdır. Bir sürü nedenden dolayı kusur aramadık. Çok net söylüyorum. Bir yerde hata oluyor. Ortalık birbirine giriyor. Ankara’da bir kupa maçı oynadık. Bizim kupamızı aldılar diğerine verdiler. Kendi istikbalimi kendi kariyerimi zora sokacak çok kavga ettim. Amaç kazanmak veya kaybetmek değil. Kayserispor son 10 yılda Anadolu’nun en başarılı kulübüdür. Üzerine bir takım daha yoktur. Başarı sadece sahada alınan sonuç değildir. Değerlerdir. Bu takım milli oyuncular üretmiş, 17 tane genç oyuncuyu milli takım seviyesinde tutmuş. Şu anda da ligin en genç takımı. Kupa kazanmış, tesisler yapmış ve bunları yaparken de kulübün ekonomisini çuvala çevirmemiştir. Hiçbir zaman beyaz bayrak çekmedim. Pes etmedim. Bir takımın 8 tane oyuncusu sakatlanırsa, takım yalnız bırakılırsa sonuç böyle olur. Bundan daha basit ne var ki. Bunun için bir suçlu aramaya gerek yok.”
“BU DURUMDAN ÇIKACAĞIZ”
Hurma, takım olarak iyi bir seviyede olduklarını ve bulundukları durumdan başarılı olarak çıkacaklarını ifade ederek, “Geçen sezon son sıralarda olan takımlar 7-8 puanı kapatarak, küme düşmekten kurtulmuştu. Bizim bu sene kapatmamız gereken puan ise o sayının altında. Önümüzde bozulmamış 42 puan var. Kesinlikle beyaz bayrağı çekmiş değiliz. Hala bu ligin en iyi 4 kadrosundan biriyiz. Hiçbir şekilde ligin gidişatından korkmuyoruz. Hocamızın da bunun altından kalkacağına inanıyoruz. Koşullar ne olursa olsun biz bu işi çözeceğiz. Kayserispor kendisine lazım olan morali ve puanı bulacaktır. Dileğimiz, bunu yaparken şehirdeki insanların bize destek sağlaması. Ekonomik olarak değil. Önümüzdeki Gençlerbirliği maçı bizim için çok önemli. Elimizdeki güç tüm sıkıntılara rağmen o maçı kazanmaya rahatlıkla yeter. İnşallah o maçta bir hakem hatası olmaz. Bir galibiyet bize yetecektir” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir