YEREL HABERLER - 22 Şubat 2014 Cumartesi 15:56

2 Erciyes Yazarlar Zirvesi Yapıldı

A
A
A
2 Erciyes Yazarlar Zirvesi Yapıldı

(FOTOĞRAFLI - GÖRÜNTÜLÜ)
HABER : OLCAY DÜZGÜN
KAMERA : OLCAY DÜZGÜN
Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Türkiye Yazarlar Birliği ile işbirliği halinde gerçekleştirdiği 2. Erciyes Yazarlar Zirvesi yapıldı. Zirveye, Türkiye'nin farklı illerinden çok sayıda yazar katıldı.
2. Erciyes Yazarlar Zirvesi Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şube Başkanı Ahmet İlhan, Erciyes Yazarlar Zirvesinin gerçekleşmesine katkısı nedeniyle Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Zirveye Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı Mehmet Doğan başta olmak üzere Kayseri dışından gelen çok sayıda yazar olduğunu belirten ve bu yazarları tanıtan İlhan, toplantının farklı illerden gelen yazarlarla Kayseri'deki yazarların kaynaşmasına vesile olacağını kaydetti.
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Hicabi Kırlangıç ise, "Kayseri gerçekten kültür başkentlerinden bir tanesi. Bunu tarihi bilgilerimizi yüklediğimiz zaman görüyoruz. Bu kültür birikiminin yaşatılması adına yapılan çalışmaları görüyoruz. Şehirlerimizin kimlikli bir şekilde yaşatılması adına Kayseri'de yapılan çalışmaları zikretmemiz gerekiyor. İnşallah Kayseri daha büyük etkinliklere imza atacaktır" diye konuştu.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise, "Burada çok değerli dostlarımın bulunduğu ortamda söz söyleyebilmek çok kolay değil. Bununda zorluğunu hep yaşarız. Bizlere düşen bu tür etkinliklerin alt yapısını oluşturmak. Şimdi son çıkacak kitaplarla birlikte neredeyse 150’ye yakın eserimiz oldu. Yeter ki kaliteli yayın olsun. Son bir faaliyet başlattık oda çok hoşumuza gidiyor. Raylı sistemlerin kitaplıklarına kitaplar koyduk. Oraya koyduğumuz kitap sayısı 100 bini geçti. Böyle bir faaliyet başlattık. Burada inşallah verimli bir toplantı geçer. İnşallah bu gayretler neticesinde biraz daha okumuş ve aydın nesiller yetişir. İnşallah önümüzdeki yıllarda da biz ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir