YEREL HABERLER - 05 Mart 2012 Pazartesi 16:25

İŞÇİLER PATRONLARINA DAVA AÇTI

A
A
A
İŞÇİLER PATRONLARINA DAVA AÇTI

İşçiler üzerinde sendikaya üye olmaktan dolayı baskı oluşturan özel bir fabrika patronundan şikayetçi olmak ve dava açmak için Adliye binası önüne gelen, DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Rasim Gündal ve sendika üyeleri burada bir basın açıklaması yaptı.
Adliye binası önüne gelerek basın açıklaması yapan DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Anadolu Şube Başkanı Rasim Gündal, özel bir fabrika patronu ve temsilcileri hakkında işçilere uygulanan baskı yüzünden dava açacaklarını belirtti. Birleşmiş Metal İş Sendikası’nın işçilerin, haklı ve onurlu mücadelesinde yanında olduğunu ifade eden Gündal, “İşçilerle omuz omuza olmayı ve patronların işçi düşmanı saldırılarına karşı göğüs germeyi bilmiştir. İşyerinde hür iradeleriyle sendikamıza üye olan işçilerin zorla istifa ettirilmeye çalışılması, etmek istemeyenlerin ’işten atarız’ diyerek tehdit edilmeleri, anayasanın açıkça çiğnenmesi anlamına geliyor.” şeklinde konuştu.
Gündal, yaptığı açıklamanın ardından sendika üyeleri ile beraber, hazırlanan dilekçeyi adliyedeki yetkililere teslim etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir