YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 12:21

`KİTAP KURTLARI` KAYSERİ`DE BULUŞUYOR

A
A
A
`KİTAP KURTLARI` KAYSERİ`DE BULUŞUYOR

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kayseri Kılıçaslan Eğitim Kurumları organizasyonuyla ilköğretim ve liseler arası ``˜Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması`nın dördüncüsü düzenleniyor. Yarışmada dereceye girecek olan okul, öğrenci ve öğretmenlerine toplamda 22 bin liralık ödül verilecek.
Kitap okumaya ilgiyi artırmak, öğrencinin okuduğu kitaba göre anlama seviyesini görmesini sağlamak, özgüven duygusunu geliştirmek ve okulunu temsil etme bilincini kazandırmak amacıyla gerçekleştirilecek yarışmanın ilköğretim ve liseler arası olmak üzere iki ayrı kategoride yapılacağı bildirildi.
Kitap okumayla ilgili en büyük organizasyon olan `Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması`na başvuru süresi 6 Nisan 2012 Cuma günü mesai bitiminde sona eriyor. Yarışma ise 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü Kayseri Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liseleri sınav salonlarında yapılacak. İlköğretim 6. ,7. ve 8 sınıf öğrencileri ile lise 9.,10.,11. ve 12. sınıf öğrencilerinin katılabileceği yarışmada öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlköğretim ve liselere yönelik belirlenen ``100 Temel Eser`` listesinde yer alan 10`ar eserden sorumlu olacak.
Kılıçaslan Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Özel Kılıçaslan ve Yelkenoğlu Liseleri edebiyat dersi öğretmenlerince hazırlanacak sınavda, öğrencilere çoktan seçmeli 100 soru yöneltilecek ve çözmeleri için 120 dakika süre tanınacak. Bir okulun en fazla iki öğrenciyle katılabileceği 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve koordinatör öğretmenlerine toplamda 22 bin lira para ödülü ve diğer hediyeler verilecek. Yarışmanın başvuruları internet üzerinden www.kilicaslan.k12.tr adresinden yapılıyor.
100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması ile ilgili bilgi veren Özel Kılıçaslan Eğitim Kurumlar Genel Müdürü Ali Köksal, `` Yarışmamıza ilgi her yıl artarak devam ediyor, geçen yıl 72 ilden 839 okulun 1653 öğrencisiyle katıldığı Ulusal 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması`nın bu yıl dördüncüsünü yapıyoruz. Amacımız ``Türkiye Okuyor`` kampanyasına destek vererek geleceğimizin şekillenmesine katkı sağlamaktır `` dedi.
Köksal, bu güne kadar beş binden fazla öğrencinin 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışmasına katılmak için Kayseri`ye geldiğinin de altını çizdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Sosyal Tesise dönüşen Söke Eski Cezaevi restoran ve satış ofisi törenle açıldı Aydın’ın Söke ilçesinde 1957 yılında inşa edilen ve 2015 yılına kadar cezaevi olarak kullanılan tarihi bina, kapsamlı restorasyonun ardından sosyal tesis olarak düzenlenerek hizmet vermeye başlamıştı. İşyurtları Kurumu bünyesinde hizmet veren restoran ve satış ofisi tesislerinin açılış töreni Adalet Bakan Yardımcısı Sedat Ayyıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Törende ilk konuşmayı yapan Söke Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Özkan; "Bugün Sökemiz için anlamlı bir açılışa ev sahipliği yapmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Yaklaşık 70 yıl boyunca cezaevi olarak kullanılan bu tarihi yapı, artık İşyurtları Kurumu Restoranı ve Satış Ofisi olarak hizmet verecek. Bakanlığımız İşyurtları Kurumu tarafından hayata geçirilen bu proje ile hükümlülerimizin üretime katılması, meslek edinmesi ve topluma yeniden kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu kıymetli eserin hayata geçirilmesine emeği geçen başta Adalet Bakanımız Akın Gürlek, Bakan Yardımcımız Sedat Ayyıldız olmak üzere, İşyurtları Kurumu Daire Başkanımız Hüsnü Gezginci’ye, tüm kurum ve kuruluşlara, çalışma arkadaşlarıma ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi. İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Hüsnü Gezginci ise konuşmasında, "Bu tesis üretim sürecinin sadece atölyelerde kalmadığını, toplumla iç içe bir yapıya dönüştüğünü göstermektedir. İşyurtları tarafından yapılan çalışmaların temelinde, hükümlü ve tutukluların meslek edinmeleri, üretim sürecine aktif olarak katılmaları ve tahliye sonrası hayata daha güçlü bir şekilde tutunmaları yer almaktadır. Halihazırda 39 sosyal tesisimiz, 98 satış mağazamızla vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz" dedi. Adalet Bakanı Akın Gürlek’in selamlarını ileterek sözlerine başlayan Adalet Bakan Yardımcısı Sedat Ayyıldız ise "İşyurları Kurumu ceza infaz sistemi içinde yalnızca üretim yapan bir yapı olmanın çok ötesinde hükümlü ve tutukluların meslek edinmeleri, iş disiplini kazanmalarına ve topluma yeniden kazandırılmalarına hizmet eden stratejik bir kurumdur. Cumhurbaşkanımızın hizmet ve eser siyasetinin Türkiye Yüzyılı’nın, Adalet Yüzyılı olması vizyonuna yakışan eserleri inşallah çalışma arkadaşlarımızla birlikte tek tek memleketin her köşesinde arttıracağız. Bu çaba ve gayret içindeyiz" dedi. Konuşmaların ardından dua edilirken, tesisin açılış kurdelesi de protokol tarafından kesildi. Ardından tesiste yer alan satış ofisini gezen protokol üyeleri, sosyal tesiste düzenlenen öğle yemeğine geçildi. Açılış törenine Aydın Valisi Yakup Canbolat, Söke Kaymakamı Ali Akça, Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Hüsnü Gezginci, Söke Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Özkan olmak üzere çok sayıda davetli, hakim ve savcılar, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
İstanbul Eczacıbaşı Dynavit, play-off 3-4 etabı ilk maçına hazır Eczacıbaşı Dynavit, Vodafone Sultanlar Ligi play-off 3-4 etabı ilk maçında Zeren Spor’u konuk edecek. Turuncu-beyazlılar, karşılaşmanın hazırlıklarına bugün yaptığı antrenmanla devam etti. Vodafone Sultanlar Ligi normal sezonunu dördüncü sırada bitiren Eczacıbaşı Dynavit, üçüncülük için sahaya çıkmaya hazırlanıyor. Play-off 3-4 etabı ilk maçında Zeren Spor’u konuk edecek ekip, rövanş karşılaşmasını 11 Nisan’da deplasmanda oynayacak. Seride durumu 2-0’a getirmeyi hedefleyen turuncu-beyazlılar mücadeleden galip ayrılmak istiyor. Karşılaşma hazırlıklarına tüm hızıyla devam eden ev sahibi ekip, günü tek idmanla tamamladı. Mücadele öncesi görüşlerini dile getiren Eczacıbaşı Dynavit takım kaptanı Simge Aköz, "Sezon başından beri isteğimiz her zaman sahada mücadelemizle ve oyunumuzla kendimizi ortaya koyan bir takım olmaktı. Yarı finalde de heyecanımızı ve isteğimizi sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. Her ne kadar sonuç istediğimiz gibi olmasa da V.Bank’ın ne kadar güçlü bir rakip olduğunu biliyoruz. Seyir zevki yüksek, mücadele seviyesi üst düzey maçlar oynandı. Elbette kazanmak isterdik ancak bu kez yeterli olmadı. Sezon henüz bitmiş değil. Önümüzde üçüncülük maçı var ve biz sahaya yine aynı hırsla çıkacağız. Gücümüzü ve karakterimizi ortaya koyup bu süreci en iyi şekilde tamamlamak istiyoruz. Aynı zamanda Şampiyonlar Ligi Final Four öncesinde yüksek bir moralle yolumuza devam etmek bizim için çok önemli" dedi.