YEREL HABERLER - 29 Ekim 2014 Çarşamba 12:31

Kayseri’de ’29 Ekim’ Coşkusu

A
A
A
Kayseri’de ’29 Ekim’ Coşkusu

Kayseri’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı. Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Cumhuriyet, bir milletin varlığını koruyan ve fertlerini bir arada tutan en güçlü bağdır" dedi.
Kayseri’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilk olarak Vali Orhan Düzgün, makamında protokolün kutlamalarını kabul etti. Vali Düzgün ve protokol üyeleri buradan Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’na geçti. Vali Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Serdar Altuntuğ, burada araç üstünde vatandaşları selamlayarak, bayramlarını kutladı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu. Törende konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Mücadeleler sırasında verilen yüzbinlerce şehit, akan kan ve gözyaşları ile yoğrulan bu topraklar üzerine atalarımız tarafından bize, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve cumhuriyet armağan edilmiştir. Ülkemiz cumhuriyet ile 91 yıl içerisinde önemli mesafeler almıştır. Demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, sanayi başta olmak üzere birçok alanda önemli gelişmeler sağlanmıştır. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük lider Atatürk’ün ’biz milli mevcudiyetimizin temelini milli birlikte ve milli şuurda görmekteyiz’ sözü ile ifade ettiği gibi, milli birliğimizin en büyük güvencesi olan Cumhuriyet, bir milletin varlığını koruyan ve fertlerini bir arada tutan en güçlü bağdır" ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından Kayseri Jimnastik Kulubü öğrencileri, gösteri düzenledi. Gösterinin ardından Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi öğrencileri Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şiir okudu. Düzenlenen tören öğrenciler, gaziler, dernek başkanları ve askeri erkanın kortej yürüyüşü ile devam etti.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Orman Bölge Müdürlüğü’nün dağıttığı 5 bin çam fidanı ile sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.