YEREL HABERLER - 26 Ocak 2015 Pazartesi 17:18

Eğitimi Tamamlayan 40 İnşaat Ustası Sertifikasını Aldı

A
A
A
Eğitimi Tamamlayan 40 İnşaat Ustası Sertifikasını Aldı

Kayseri İnşaat İşçileri ve Taşeronları Derneği (KİİTDER) tarafından düzenlenen eğitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan 40 inşaat ustasına, düzenlenen tören ile sertifikaları verildi.
KİİTDER Binası’nda düzenlenen törene, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver, Kocasinan İlçe Mili Eğitim Müdürü Ercan Duran, KİİTDER Başkanı Ali Kavaklıoğlu ve inşaat ustaları katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan KİİTDER Başkanı Ali Kavaklıoğlu, "Kayseri inşaat işçileri derneği 2014 yılının mart ayında kurulmuştur. Kayseri’de inşaatta çalışan kesimi bir araya getirerek sorunlarını tespit edip bunlara çözüm bulmak amacıyla kurulan derneğimiz bugün içerisinde de eğitim faaliyetlerinde bulunan eğitim faaliyetlerinden birincisini yapmış olup bu sertifika törenini düzenleyip Kayserililere duyurmak amacıyla yaptığımız eğitimdir" ifadelerini kullandı.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Namık Güver ise, "Türkiye yeryüzünün en aktif fay hatları içerisinde bulunan ve her zaman için büyük deprem riskleriyle karşı karşıya olan bir ülkedir. Türkiye’nin deprem bölgesi haritasını incelediğimiz zaman ülke topraklarımızın yüzde 96’sı değişik oranlarda deprem riskiyle karşı karşıya olan bölgeler içerisinde yer almakta ülke nüfusumuzun da yaklaşık yüzde 98’i bu bölgelerde yaşamaktadır. Bu bölgeler içerisinde 1. ve 2. deprem bölgelerinin oranı %66’dır. Türkiye topraklarının yüzde 66’lık bölümü aktif fay hatları içerisinde yer almaktadır" dedi.
Güver ayrıca, "Bu konuda büyük işçilere büyük sorumluluklar düşmektedir. İşçilerin eğitimli, bilinçli ve mesleki yeterliliğe sahip olmaları büyük önem arz etmektedir. Bu doğrultuda bakanlığımızca 16 aralık 2010 tarihinde yapı müteahhitlerinin kayıtlarıyla şantiye şefleri ve yetki belgeli ustalar hakkında yönetmelik yayınlanmış bu yönetmelik ile özellikle inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustalarımızın mesleki yeterliliğe sahip olmaları zorunlu hale gelmiştir" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından inşaat ustalarına sertifikaları dağıtıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.