YEREL HABERLER - 07 Nisan 2012 Cumartesi 11:44

HİSARCIK MEYDANI`NA KAVUŞACAK

A
A
A
HİSARCIK MEYDANI`NA KAVUŞACAK

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh BÜYÜKKILIÇ, Erciyes Kış Sporları Projesi kapsamında yer alan ve Melikgazi Belediyesince yapımı gerçekleştirilecek olan Hisarcık Meydan Projesi ile ilgili olarak Meclis Üyeleri ile birlikte toplantı yaptı.
Söz konusu projenin sadece bir bölgenin meydan projesi olmadığını Erciyes Dağı, Hisarcık bölgesi alış-veriş merkezi, dinlenme ve toplanma merkezi, sosyal tesis ve donatıların bulunduğu bir alan ile Kıranardı Bölgesi geçiş güzergahı olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç ``Hisarcık Meydan projesinin temel amacı şehir istikametinden gelen ziyaretçi, misafir veya turistlerin bu merkezde bir mola vererek alış veriş yapma imkanı sağlamaktadır. Çünkü bu bölge aynı zamanda otantik anadolu özeliklerini taşıyan şirin bir yerleşim bölgesidir. Turistlik amaçlı satış mağazaları, marketleri, kasap ve fırınları ile lokantaları ile bir ticaret merkezidir. Bu düşünce ile projelendirme yapılmıştır. Erciyes`e gidenler burada mola verecek piknik için alış veriş yapacak, yöresel hediyelik eşyalar alacak ve yerel ekonomiye katkı sağlayacaktır. `` dedi.
2012 yılı yatırım ve proje toplantısında üzerinde en çok tartışılan projenin Hisarcık Meydan projesi olduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Hisarcık Meydan projesinin sadece Hisarcık Bölgesi için bir prestij alanı olmayacağını, bu yolun aynı zamanda Erciyes Master Planı Yatırımıiçerisinde bir güzergah yolu olmasından dolayı tüm çalışmanın bir parçası olarak değerlendirileceğini, bu açıdan çok yönlü bir çalışma yaptıklarını kaydetti.
Başkan Memduh Büyükkılıç, Hisarcık Meydan Projesi ile ilgili olarak yatırımcı birim yetkilileri ile birlikte Melikgazi Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte Hisarcık Bölgesi 3 mahalle muhtarının da bulunduğu slayt gösteri eşliğinde toplantı yapıldığını ve üyelerin proje hakkında görüş bildirdiğini sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Kocaelispor’dan Filistin’e destek Filistin’deki katliamların durdurulması amacıyla İstanbul Galata Köprüsü’nde düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine katılan Kocaelispor Kulübü, Gazze halkına destek verdi. Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve katliamların durdurulması çağrısında bulunmak amacıyla düzenlenen "Sinmiyoruz, susmuyoruz, Filistin’i unutmuyoruz" mitingine Kocaelispor Kulübü de katılarak destek verdi. İstanbul Galata Köprüsü üzerinde gerçekleştirilen mitingde, 400’ün üzerinde sivil toplum kuruluşu ile çok sayıda futbol kulübü yer aldı. Yoğun katılımın olduğu mitingde, Filistin halkına yönelik saldırıların sona erdirilmesi, sivillerin korunması ve uluslararası kamuoyunun harekete geçmesi yönünde mesajlar verildi. Ellerinde Filistin bayrakları ve pankartlarla bir araya gelen vatandaşlar, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında sürdürdüğü saldırılara tepki gösterdi. Mitinge katılan Kocaelispor Kulübü Başkanı Recep Durul, Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ile birlikte Galata Köprüsü üzerinde yerini aldı. Kocaelispor camiası adına mitinge katıldıklarını belirten Durul, Filistin’de yaşananların yalnızca bölgesel sorun değil, tüm insanlığın vicdanını ilgilendiren mesele olduğunu vurguladı. Sporun birleştirici gücüne dikkat çeken Durul, Kocaelispor olarak mazlumun yanında, zulmün karşısında durmaya devam edeceklerini ifade etti.