GÜNDEM - 10 Nisan 2026 Cuma 11:53

Antikacılar baharı karşılıyor

A
A
A
Antikacılar baharı karşılıyor

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın vizyonuyla altı yıldır her ayın ikinci pazarı Talas’ta bir araya gelen antikacılar, bu buluşmayı nisan ayında da sürdürüyor. Antika tutkunları bu hafta sonu da yine açacakları tezgahlarla renkli görüntüler oluşturacak.


Kurulduğu günden bu yana nostalji tutkunlarının büyük ilgisini çeken Antika Pazarı; 12 Nisan Pazar günü yeniden kapılarını açıyor. Geçmişe duyulan özlemi doyasıya yaşatacak bu özel etkinlik, ziyaretçilerine hem alışveriş hem de kültürel bir zaman yolculuğu vaat ediyor. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın girişimleriyle Kayseri’ye kazandırılan ve 2019 yılında tarihi Harman Mahallesi Meydanı’nda başlayan Antika Pazarı serüveni, Mevlana Mahallesi Pazar Yeri’nde artan ilgiyle devam ediyor. Yeni yerinde daha geniş alan ve daha fazla katılımla düzenlenen pazar, sadece Talas ve Kayseri’den değil, Türkiye’nin dört bir yanından gelen antikacılarla zenginleşiyor.


Halı, kilim, seccade, tespih, saat, para, pul, nostaljik ev eşyaları ve daha nicesi Binlerce ürün arasında kaybolmak, geçmişin izlerini bugüne taşımak isteyenler için Antika Pazarı adeta bir hazine niteliğinde.


Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Antika Pazarı, sadece bir alışveriş alanı değil aynı zamanda geçmişle kurduğumuz gönül köprüsüdür. Burada eskiye duyulan özlemle kültürümüzü yaşatıyor, ticari canlılığı da destekliyoruz. Tüm hemşehrilerimizi bu nostalji dolu buluşmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.



Antikacılar baharı karşılıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Faralya’da heyelan müdahalesi Muğla’nın Fethiye ilçesi Faralya Mahallesi Kabak mevkiinde meydana gelen heyelan ve kaya düşmesi nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri hızlı müdahaleyle yolu açmak için çalışmalara başladı. Fethiye ilçesi Faralya Mahallesi Kabak mevkiinde 10 Nisan Cuma saat 03.00 sıralarında meydana gelen heyelan ve kaya düşmesi, bölgede ulaşımın kesilmesine yol açtı. Olayın ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekipleri kısa sürede bölgeye ulaşarak gerekli müdahaleleri gerçekleştirdi. Ekipler hızla bölgeye sevk edildi Ekipler, yolu yeniden trafiğe açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, bölgede benzer risklerin önüne geçilmesi amacıyla kalıcı çözümler için çalışmalara devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, kaya ıslahı ve şev stabilitesine yönelik proje çalışmalarını tamamlayarak, uygulama aşamasına geçilebilmesi için ilgili kurumlardan izin sürecini başlattı. İzin süreçleri titizlikle yürütülüyor Söz konusu alanın arkeolojik sit, korunacak hassas bölge ve orman sınırları içerisinde yer alması nedeniyle izin süreçlerini titizlikle yürütülüyor. Sürecin tamamlanmasının ardından kalıcı çözüm hayata geçirilecek. Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını ilgili kurumlarla koordinasyon içinde kesintisiz sürdürüyor. Başkan Aras: "Gerekli tüm adımları atıyoruz" Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ekiplerin ilk andan itibaren sahada olduğunu belirtti. Başkan Aras, "Gece saatlerinde yaşanan olayın ardından ekiplerimiz hızla bölgeye ulaşarak müdahaleye başladı. Yolun en kısa sürede yeniden ulaşıma açılması için çalışmalarımız sürüyor" dedi. Bölgede yaşanan risklere karşı kalıcı çözüm için hazırlıkların tamamlandığını vurgulayan Başkan Aras, "Kaya ıslahı ve şev düzenlemesine yönelik projelerimizi hazır hale getirdik. İzin süreçlerinin tamamlanmasının ardından uygulamaya geçerek bu sorunu kalıcı olarak çözmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.