GÜNDEM - 03 Şubat 2026 Salı 14:07

Bakan Yardımcısı Demiralp: "Ev Sahibi Türkiye sloganıyla Kayseri’de 7 bin 562 konutumuzun kura çekimini gerçekleştiriyoruz"

A
A
A
Bakan Yardımcısı Demiralp: "Ev Sahibi Türkiye sloganıyla Kayseri’de 7 bin 562 konutumuzun kura çekimini gerçekleştiriyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve TOKİ tarafından yapılacak olan ‘Yüzyılın Konut Projesi’nde Kayseri’deki hak sahipleri için kura çekimi yapıldı.


Kayseri Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu’nda noter huzurunda gerçekleşen kura çekimine AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Burak Demiralp, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı ile Dursun Ataş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.


Programda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Kurum ve kuruluş ayrımı gözetmeden tüm birimlerimize sahip çıkan ve kucaklayan bir yaklaşım ile elbette buradaki dayanışmamızın da hepimiz için önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum. Bu anlayış içerisinde kurada isimleri çıkacak kardeşlerimizi şimdiden tebrik ediyorum. Emeği geçenlere bir kere daha teşekkür ediyorum. Yapılan çalışma hayırlı uğurlu olsun" dedi.


Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, "Depremden ayı olarak 500 bin sosyal konut, kentsel dönüşüm projeleri ve ülkenin her yerinde bir seferberlik var. Bunu ancak Türkiye başarabilirdi. Cumhurbaşkanımız başarabilirdi. Bunları görünce insanın memleketiyle, milletiyle ülkesiyle gurur duymaması mümkün değil. Ben huzurlarınızda Cumhurbaşkanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ve milletimize teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum" ifadelerini kullandı.


AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı da, "Bugün yapmış olduğumuz süreç içerisindeki 500 bin sosyal konut Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücünü gösteren, Cumhurbaşkanımızın vatandaşımızla olan bağını çok iyi bir şekilde ifade eden müthiş bir başarı hamlesidir. Ben emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Burada da ev kısmet olacak vatandaşlarımıza da şimdiden güle güle oturmalarını niyaz ediyorum" dedi.


AK Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ise, "Bu gerçekten büyük bir proje. Kayserimize, hak sahiplerine hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bu sadece bir başlangıç. İnşallah bundan sonra çıkmayacak vatandaşlarımız da umudunu kaybetmesin. Hiçbir şekilde vatandaşlarımızın konut ihtiyacını karşılamadan Cumhurbaşkanımız durmayacaktır. En temel ihtiyaç olan barınma ihtiyacını sosyal devlet anlayışıyla yapmaya devam edeceğiz. Kayserimize, Türk milletimize ve ülkemize bu proje hayırlı uğurlu olsun diyorum" ifadelerini kullandı.


Proje hakkında bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Burak Demiralp, "Hep birlikte Yüzyılın Konut Projesi’yle 81 ilimizin tamamında inşa edeceğimiz 500 bin sosyal konut kapsamında Kayseri’mizdeki hak sahiplerini belirliyoruz. Ev Sahibi Türkiye sloganıyla 7 bin 562 konutumuzun kura çekimini gerçekleştiriyoruz. Sizlerle böylesine anlamlı bir programda bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Şimdiden hak sahibi olacak bütün kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un öncülüğünde muazzam yatırımlar kazandırıyoruz. Bakanlık olarak Kayseri’mizde bir yandan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini teminat altına almak için kentsel dönüşüm projeleri yaparken diğer yandan vatandaşlarımızın barınma ihtiyacına yönelik çalışmalarımıza da ara vermeden devam ediyoruz. Bugün de aynı kararlılıkla 81 ilimizin tamamında başlattığımız 500 bin sosyal konut seferberliğinde Kayseri’mizdeyiz. Ev Sahibi Türkiye sloganıyla dev bir hamleyi hayata geçiriyoruz. 6 Şubat’tan sonra deprem bölgesinde rekor bir hızla günde 550 konut üreterek 455 bin konutu tamamlayan ve afetzede vatandaşlarımıza teslim eden devletimiz, bugün de 500 bin yeni yuvayı ayağa kaldırma iradesini gösteriyor. Bugün burada Kayseri’mizde yapacağımız toplam 7 bin 562 yuvamızın kurasını çekiyoruz. 63 bin 121 kardeşimiz başvuru yaptı. Birazdan da noter huzurunda hak sahiplerini belirleyeceğiz ve inşallah Kayseri’mizdeki bu coşku, kura maratonumuzun en güzel yansıması olacak. Tabi şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Biz milletimizi ev sahibi yapmak için çeyrek asırdır kararlılıkla çalışıyoruz. Ve bu kararlılıkla tüm Türkiye’de 1 milyon 757 bin konutu 66 bin 850 sosyal donatı alanıyla birlikte inşa ettik. 5 milyondan fazla dar gelirli vatandaşımızı yeni yuvalarına kavuşturduk. Ben bu güzel törene katılan tüm Kayserili hemşerilerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir kez daha kura çekimimizin hayırlı olmasını, hızlıca inşa edilecek yeni yuvalarımızın da bereket getirmesini diliyorum" dedi.


"Özgür Özel şaka gibi bir adam"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in hala çadırda yaşan insanlar olduğu iddiası hakkında konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş da, "Ana muhalefet partisinin başkanı daha hala çadırda yaşayan insanlar var diyerek ifade ediyor. Sayın Özgür Özel’in 2009 Manisa’da Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmuş o zaman demiş ki; ‘Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verenlerin hepsine 1 er tane traktör vereceğim’ diye söz vermiş. Bu söylediklerim şaka değil. Rüyada değil gazetelere ilan vermiş elden broşürler dağıtmış. ‘CHP’ye veren herkese 1 er tane traktör vereceğim’ diye. Arkasından daha sonra ‘bu bir şakaydı’ diyor. Özgür Özel hakikaten şaka gibi bir adam. Şimdi Sayın Murat Kurum’u eleştiriyor. Buradan diyorum ki; o muhalefet güdüsünde gerçekleşmiş zihinlerinde eleştirmekten başka hiçbir şey değil. Yol göstermek niyetinde hiç bulunmayan, yol göstermek değil sadece olmaz diyenlerin kültüründe olan ve hayallerinde yaşatamadıkları, riyalarında göremediklerini gerçekleştirdiğimiz için Sayın Murat Kurum’ a saldırmaya başlıyor. Türkiye’nin demokrasilerini en önemli iş arkadaşlar akıllı ve yapıcı bir muhalefetin olmasıdır. Türkiye maalesef akıllı ve yapıcı bir muhalefet ile karşı karşıya değil. Aynı ligde çarpışan aynı heyecanı duyan bir muhalefetle karşı karşıya durursanız iktidarda daha etkili bir biçimde çalışmak için gayret gösterir. Biz onların zayıflıklarını bir yana bırakıyoruz. Milletimiz için canla, başla durmadan çalışmaya devam. Durmak yok yola devam diyoruz. 7 bin 562 konut dağıtıyoruz. Kayseri’de 16 tane ilçemiz var, 16 ilçemizin tamamına konutlarımızı veriyoruz. Nüfusa göre yaptılar onu hayata geçiriyoruz dediler. Şehitlerimizin ailelerinden 152 tane müracaat var 152 konutunda teslim ediyoruz. Engellilerimizin müracaat sayısı çok yüzde 15 ini engelli kurasına sokuyoruz, yüzde 15 civarında da emeklileri sokuyoruz 7 bin 562 konutu inşallah sahiplerine teslim ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Kayseri’de Kocasinan ilçesinden kura çekimine katılan bir vatandaş ise, "Karma karışık duygular içerisindeyim. İnşallah hayırlısıyla çıkmak nasip eder Allah. Herkes için her şeyin hayırlısı olsun diyorum" dedi.


Yapılan kura çekimi ile Kayseri’de merkez ilçeler Melikgazi, Kocasinan, Talas ve İncesu’da 6 bin 20, Akkışla’da 70, Bünyan’da 100, Develi’de 300, Felahiye’de 35, Hacılar’da 74, Özvatan’da 150, Pınarbaşı’nda 29, Sarız’da 26, Sarıoğlan’da 158, Yahyalı’da 300 ve Yeşilhisar’da 158 adet olarak toplamda 7 bin 562 konutun hak sahibi belirlenecek.


(EK

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de 1 Mayıs’ta meydanlar doldu, kalabalık alana sığmadı Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarını Edirne’de gerçekleştirdi. Programda konuşan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, dünyada yaşanan savaşların emek üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çekerek, İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu’ya tepki gösterdi. Yunanistan’a da tepki gösteren Atalay, "Bizim Yunan halkıyla sorunumuz yok ancak yapılan açıklamalara karşı uyarıyoruz. Aklınızı başınıza alın, biz dibinizdeyiz. Yarın İsrail’i bulamazsın, Amerika’yı bulamazsın, Fransa’yı bulamazsın. Ülkemize, toprağımıza ve bayrağımıza göz dikmeyin" dedi. TÜRK-İŞ, bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarını Edirne’de gerçekleştirdi. Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Edirne’de de coşkuyla ve yoğun katılımla kutlandı. Binlerce kişinin katıldığı kutlamalarda renkli görüntüler oluşurken, vatandaşlar sloganlar atarak, marşlar söyledi. Şükrüpaşa İlköğretim Okulu önünde toplanan çeşitli sendikalar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, davul-zurna eşliğinde trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi’nde hazırlanan platforma kadar yürüdü. Kutlamalara İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da katıldı. Kutlamaların başladığı alanda ve diğer noktalarda geniş güvenlik önlemi alındı. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ve takviye olarak gelen ekipler sabahın erken saatlerinden itibaren kutlamaların yapılacağı alanda görev aldı. Vatandaşlar, polis kontrolünün ardından kutlamaların yapılacağı alana alındı. Atatürk Bulvarı üzerinden Saraçlar Caddesi’ne kadar devam eden yürüyüş sonrası kortej alandaki yerini aldı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay yaptığı konuşmada, "Edirne’deyiz, sebebi şu; Fatih Sultan Mehmet burada doğdu, Atatürk burada savaşı yönetti, Mimar Sinan burada. Burası ülkenin başkenti. Hayırlı çimen, hayırlı alan. Hepsi burada. Sınır burada. Bizle uğraşanlar yakınımızda, onu için Trakya’da, Edirne’de, başkentteyiz" dedi. "Savaşlar sadece sınırları değil, hayatları da derinden sarsmakta" Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan savaşların yalnızca sınırları değil, hayatları derinden sarstığını söyleyen Atalay, "Gazze’de süren yıkım, İran çevresinde tırmanan çatışmalar milyonlarca insanı yerinden etmekte, emeği yok sayan yüzde yüz sonuçlar ortaya çıkmaktadır. Savaşların olduğu yerde üretim durmakta, insanlar işsiz kalmakta, emek değersizleşmektedir. Göç emek durumunda kalan milyonlarca güvencesiz, yaşam mücadelesi veren bu kardeşlerimizi, özellikle 168 tane kız çocuğunu günahı olmadan bombalayanlara lanet olsun. Amerika’ya, İsrail’e, onun başındaki çukur Netanyahu’ya lanet olsun" dedi. "Türkiye’nin Türk’e nerede ihtiyacı varsa oradayız" Kutlamaları Edirne’de düzenlemelerinin sebebini de açıklayan Atalay, "Türkiye’nin Türk’e nerede ihtiyacı varsa benim çalışma arkadaşlarım burada. Biz bu yolu bu arkadaşlarla beraber yürüyoruz. Bizim Yunanla bir sorunumuz yok. Ama Yunan siyasetçileri, Yunan askeri yetkililer iki günde bir açıklama yapıyorlar. Diyorlar ki Kıbrıs bizim. Diyorlar ki Fransa yanımızda, İsrail yanımızda, Amerika yanımızda. Bizim onlarla hiçbir sorunumuz yok. Aklınızı başınıza alın, biz dibinizdeyiz. Yarın İsrail’i bulamazsın, Amerika’yı bulamazsın, Fransa’yı bulamazsın. Onun için ben Edirne’den sesleniyorum. Aklınızı başınıza alın. Bizim sizle bir işimiz yok, toprağınızda işimiz yok. Bayrağımıza göz dikmeyin, ülkemize göz dikmeyin. Sonra zararlı çıkarsınız haberiniz olsun" ifadelerine yer verdi. "Biz bu alanda silahsız askeriz, silahsız emekçiyiz, silahsız polisiz" Birinci önceliklerinin güvenlik ve vatan olduğuna dikkat çeken Atalay, "Biz bu alanda silahsız askeriz, silahsız emekçiyiz, silahsız polisiz. Biz bu ülkede nerede bir sıkıntı varsa, vatan yoksa parti yok, vatan yoksa sendika yok, vatan yoksa ailen yok. Birinci önceliğimiz güvenlik ve vatan" dedi. Edirne’deki kutlamalara katılan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da alandakilere seslenerek, "Çileniz çilemdir, acınız acımdır. Sonuna kadar hayatımın ben de yanınızda olacağım. Emek ve Dayanışma Gününüz, 1 Mayıs İşçi Bayramınız kutlu ve mutlu olsun" dedi. Konuşmaların ardından kutlamalar sona erdi ve kalabalık sorunsuz şekilde dağıldı.
Düzce Düzce turizmde küresel pazarı hedefliyor Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, şehirde başlattığı turizm yatırım atağını tanıtım çalışmaları ile sürdürüyor. Düzce için hazırlanan Turizm Master Planı çerçevesinde TÜRSAB yönetiminden acente sahibi ve aynı zamanda çalışma grubu üyeleri ile bir araya gelen Başkan Özlü, keşfedilmeyi bekleyen turistik mekanları konuklarına bizzat anlattı, Düzce’nin gezi güzergahlarına eklenmesi için çalışma yapıldığını belirtti, sektör temsilcileri ile otel yatırımcılarının önerilerini aldı. Başkan Faruk Özlü, çok yönlü turizm yatırımlarının koordinasyonunu üstlenmesinin yanı sıra sektör temsilcilerini Düzce’de ağırlayarak tanıtım faaliyetlerini çeşitlendirme çalışmalarına öncülük etmeye devam ediyor. Düzce’nin keşfedilmeyi bekleyen doğal ve tarihi zenginliklerini ulusal ve uluslar arası turların güzergahlarına dahil etmek amacıyla hazırlanan Düzce Turizm Master Planı çerçevesinde düzenlenen organizasyonda TÜRSAB üyesi çok sayıda acente sahibi, sektör temsilcisi ve akademisyen Başkan Özlü’nün himayesinde Düzce’yi deneyimledi. İki günlük program dolu dolu geçti Başkan Özlü, ulusal ve uluslararası turlar organize eden operatörlerin sahiplerini Düzce’de misafir etti. En büyük hedefinin Düzce’yi ulusal ve uluslar arası tur güzergahları arasına dahil etmek olduğunu her fırsatta dile getiren Özlü, turizm yatırımlarının hem Düzce Belediyesi kaynakları hem de özel girişimlerle eş zamanlı olarak yürütüldüğünü ifade etti. Heyet ilk gün Güzeldere Şelalesi, Efteni Gölü, Aydınpınar Şelalesi, Akçakoca Yukarı Mahalle, Ceneviz Kalesi, Saklıkoy Otel’i ziyaret etti. Organizasyonun ikinci gününde ise; Konuralp Antik Kenti, Konuralp Müzesi, Sarıkaya Mağarası, Korugöl Tabiat Parkı ziyaret edildi. Ardından Mutfak Sanatları Merkezi’nde düzenlenen değerlendirme toplantısında bir araya gelen heyet, ev sahibi ve misafir misyonları ile görüşlerini paylaştı. "Düzce turizmi için ortak bir yol haritası oluşturalım" Faruk Özlü, turizmde yol haritasını belirlemek amacıyla sektör temsilcileriyle bir araya geldiklerini belirterek, TÜRSAB ile ortak bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Tur operatörleri ile otel yöneticilerini buluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Özlü, toplantının ana hedefinin Düzce turizmi için ortak bir yol haritası oluşturmak olduğunu vurguladı. Özlü, Düzce’nin turizm açısından henüz yeterince değerlendirilmemiş bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, konaklama altyapısındaki eksiklerin giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü aktardı. Bölgedeki turizm faaliyetlerini canlandırmak istediklerini kaydeden Başkan Özlü, bu süreçte sektör temsilcilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Düzce Vali Yardımcısı Şevket Cinbir ise kentin turizm potansiyelinin herkes tarafından kabul edildiğini belirterek, önemli olanın bu potansiyelin doğru şekilde pazarlanması olduğunu ifade etti. Yerel yönetimlerin bu konudaki kararlı yaklaşımının sürece büyük katkı sağladığını dile getiren Cinbir, Düzce’de turizmi geliştirmeye yönelik güçlü bir irade ortaya konduğunu kaydetti. Düzce TSO Başkanı Erdoğan Bıyık da kentin tanıtımı için farklı platformlarda yoğun çaba harcadıklarını belirtti. Turizmde özellikle nitelikli konaklama tesislerinin önemli bir rol oynadığını vurgulayan Bıyık, toplantıda ortaya çıkan görüşler doğrultusunda yeni bir yol haritası belirleyeceklerini ifade etti.