ASAYİŞ - 27 Nisan 2024 Cumartesi 15:03

Balkonda çıkan yangın korkuttu

A
A
A
Balkonda çıkan yangın korkuttu

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bir evin balkonunda çıkan yangın ekipler tarafından kısa sürede kontrol altına alındı.



Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Altınoluk Mahallesi Veysel Caddesi üzerinde bulunan 9 katlı bir apartmanın 5. katında bulunan ikametin balkon kısmında henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Yangına ilk müdahaleyi ev sahibi yaparken haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi.


Maddi hasara neden olan yangın ekiplerin de müdahalesi ile kısa sürede kontrol altına alınırken, yanan balkon havadan dron ile görüntülendi.


Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


(EK

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Erciyes gündoğumu büyüledi Kocasinan Belediyesi tarafından kazandırılan ve Erciyes ile Kayseri’nin eşsiz şehir manzarasıyla dikkat çeken Erkilet Millet Bahçesi’nde, güneşin doğuşuyla yaşanan görsel şölen kartpostallık manzaralar oluşturuyor. Özellikle doğası ve kadim mahallelerin farklı özellikleriyle eşsiz bir seyir zevki sunan Kocasinan’da, bulutların üstünde kalan Erciyes’in güzelliği büyülüyor. Kocasinan’ın doğal güzelliklerini ön plana çıkartacak çalışmalar yaptıklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Erciyes ile Kayseri manzarasının en iyi görüldüğü yer olan Erkilet Millet Bahçesi’yle taçlandırdıklarını söyledi. Yapılan yatırımlar sayesinde Kocasinan’ın değerine değer, güzelliğine güzellik kattıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Doğal güzelliklere sahip olan Erkilet’ten Erciyes ve Kayseri, ayrı bir güzel görünüyor” dedi. Millet Bahçesi alanının şehrin panoramik olarak görüntüsünün en iyi olduğu noktalardan biri olduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan’ın her bir köşesinde farklı çalışmalarla yeni mekanlar kazandırıyoruz ve ilçemizi daha da güzelleştiriyoruz. Kocasinan’ımızı hak etmiş olduğu noktaya getirebilmek için farklı projelere imza atıyoruz. Bir tarafta kentsel dönüşümle şehrin yenilenmesi gereken bölgelerde yaptığımız çalışmalarla yeni bir şehir kuruyoruz. Bir yandan ise ağaçlandırılmadık hiçbir nokta kalmayana kadar her bir bölgede ağaçlandırma çalışmasının gayreti içerisindeyiz. Bu çerçevede Erkilet Millet Bahçesine de öncelikle 15-20 yaş arası ağaçları toprakla buluşturduk. Yürüyüş yolları ile oturma alanları gibi yerleri yaptık. Ayrıca hemşehrilerimizin piknik yapabileceği, çocukların oynayabileceği ve sosyal donatılarının olacağı bir mekan haline dönüştürdük. Bisiklet ve yürüyüş yolun yanı sıra değişik aktivitelere ev sahipliği yapacak olan yer aynı zamanda Kayseri’mize yeni bir aktivite alanı olmuş olacak. Özellikle buraya bu yıl, bir seyir terası yapacağız. Herkesin gelmek istediği bir seyir terası olacak. Gerek şehir dışından gerek hemşehrilerimiz, bu bölgeye akın edecek. Burası, şimdiden cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Hem konumu hem de şehir manzarasıyla farklı olan burası, tamamlandığında Kayseri’mize yepyeni bir yaşam alanı kazandırmış oluyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. Başkan Çolakbayrakdar, Erkilet Millet Bahçesi çalışması tamamlandığında Kayseri’nin değerine değer katacağını sözlerine ekledi.
Elazığ Veteriner Fakültesi Dekanlığı Koşusu’nun galibi ‘King Karaca’ Elazığ Hipodromu’nda gerçekleştirilen Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı Koşusu’nun galibi King Karaca oldu. Elazığ Hipodromu, bu hafta yine heyecanlı koşulara ev sahipliği yaparken aynı zaman da Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde kurulan Vet-Akort Müzik ve Dans Topluluğu’nun sergilediği müzik dinletisi de yarış severlere keyifli anlar yaşattı. 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının start aldığı kum pistteki 1600 metre mesafeli 2024 yılı Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanlığı Koşusu’nu, E. Kayhan Ergin’in sahibi olduğu King Karaca jokeyi Mehmet Doğan idaresinde 1.49.83’lük derece yaparak kazandı. Eyyüp Yardımcı tarafından antrene edilen safkan bu galibiyetiyle 9. startındaki 4’üncü birinciliğini elde etti. 6 safkanın start aldığı koşuyu Baybars Han ikinci olarak tamamlarken, Foça Storm üçüncü, Approve Wan dördüncü ve Hard Of Rock da beşinci olarak tamamladı. Koşunun farkları ise, burun - 10 boy - 6 boy - 5,5 boy şeklinde sonuçlandı. Şeref tribününde gerçekleştirilen törende, koşuyu kazanan safkanın sahibi adına Feridun Ergin’e ödülünü ve jokey Mehmet Doğan’a çiçeğini Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazim Şahin verdi. Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Cazim Bulut da Elazığ Hipodromu At Hastanesi Başhekimi Mustafa Sevim’e günün anısına plaket takdim etti. Törene, Elazığ Hipodrom Müdürü Muhammet Demirçelik ile davetliler de katıldı.
Mersin Mersinli santranççı Barış Özenir, Kasparov’dan imzalı satranç tahtası aldı ABD’de Texas Rio Grande Valley Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıfta okuyan Ekin Barış Özenir, sporcusu olduğu satranç takımı birinci olunca Garry Kasparov’dan imzalı satranç tahtası aldı. Ailesi Mersin’de yaşayan IM (International Master - Uluslararası Usta) Ekin Barış Özenir’in öğrencisi olduğu Texas Rio Grande Valley Üniversitesi, GM (Grand Master - Büyük Usta) Garry Kasparov’un kurduğu Kasparov Satranç Vakfı tarafından düzenlenen 4. Kasparov Vakfı Üniversite Takım Kupası’nda şampiyon oldu. Bu yıl 4.’sü düzenlenen şampiyonada, 6 kıtadan 117 üniversite takımı ve 494 satranç sporcusu mücadele etti. Online olarak 2 gün süren şampiyonada, Gleb Dudin (Rusya), Shawn Rodrigue-Lemieux (Kanada), Ekin Barış Özenir (Türkiye) ve Ana Şamatava’dan (Gürcistan) oluşan Texas Rio Grande Valley Üniversitesi satranç takımı, oynadığı 9 maçın 7’sini kazanıp 2 maçta da berabere kaldı. Topladığı 8 puanla şampiyon olan Texas Rio Grande Valley Üniversitesi satranç takımı ayrıca Amerika Kıta Şampiyonluğunu da kazandı. Kariyerinde birçok olimpiyat, dünya ve Avrupa başarısı bulunan Özenir’in de pay sahibi olduğu şampiyonluk sonrası ödül töreni ABD’nin New York kentinde bulunan Kasparov Satranç Vakfı çalışma ofisinde yapıldı. Şampiyonluk kupası ve Amerika Kıta Plaketi sporculara Kasparov tarafından verildi. Ödül kapsamında ayrıca Kasparov, sporcularla antrenman da gerçekleştirdi. Maç analizleri yapılan antrenmanda Kasparov, sporculara birer satranç tahtası imzalayarak hediye etti. Özenir de Kasparov’dan imzalı satranç tahtası alan sporculardan biri oldu. Milli sporcu Özenir’in Hindistan’da 1-14 Haziran arasında düzenlenecek 2024 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası’nda (World Junior Chess Championships 2024) Türkiye’yi temsil edeceği bildirildi.
İzmir Menemen’de istihdam atağı Menemen Belediyesi, ilçede kimsenin işsiz kalmaması için başlattığı istihdam seferberliğinde 2024’ün ilk çeyreğinde 2024 kişinin daha iş sahibi olmasını sağladı. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Serbest bölge ve karma OSB’nin de faaliyete geçmesiyle birlikte Menemen, sadece ilçemiz için değil, bölgemiz için istihdamın merkezi haline gelecek" dedi. Menemen Belediyesi, vatandaşları iş sahibi yapmaya devam ediyor. Menemen İŞKUR Hizmet Noktası üzerinden yapılan çalışmalarla, geride kalan üç yıl içinde 10 binin üstünde vatandaşın işe yerleşmesini sağlayan Menemen Belediyesi, 2024 yılının ilk çeyreğinde de başarısını pekiştirdi. Yılın ilk üç ayında 2024 kişinin iş sahibi yapıldığı ilçede bu alanda rekor üstüne rekor kırıldı. Menemen’in istihdam atağı hakkında konuşan Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Göreve geldiğimiz ilk günden beri, ilçemizde en çok önemsediğimiz ve en çok mesai harcadığımız konuların başında refah seviyesi geliyor. Bu kapsamda hemşehrilerimizin meslek sahibi birer çalışan olarak istihdam edilmesi için büyük çaba sarf ediyoruz. Geride kalan 3 yılda 10 binin üstünde hemşehrimizi iş sahibi yaparken, 2024 yılının ilk çeyreğinde de 2024 kişinin istihdamına aracı olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. "İş arayanlar Menemen’e gelecek" Menemen’deki istihdamın artarak sürmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Pehlivan, "İmzaları atılan serbest bölgemiz ve bölgemizin en büyüğü olmasını planladığımız karma organize sanayi bölgemiz için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz. Her iki alanımızın da tamamlanmasıyla sadece ilk planda 25 bine yakın hemşehrimizin daha istihdamını sağlayacağız. Menemen’in istihdam imkanları, sadece Menemenlilere değil çevremizdeki ilçelerde oturan hemşehrilerimize de yetecek. İlçemizi sadece sosyal anlamda değil, iş yaşamı anlamında da bir cazibe merkezi haline getirerek kalkınmada örnek bir kent olacağız. Bu kapsamda Menemen Belediyesi İŞKUR Hizmet Noktamızı, İzmir birincisi yapan ekip arkadaşlarımı başta hizmet noktası sorumlumuz olmak üzere yürekten kutluyorum. İş arayan tüm hemşehrilerimizi başvuru yapmaya davet ediyorum" dedi. "Her meslekten vatandaşımıza uygun işi buluyoruz" Vatandaşlar ve firmalar arasında köprü kurduklarını belirten Menemen İŞKUR Hizmet Noktası Sorumlusu Çetin Güler ise "Başarımızın sırrı doğru diyalog" dedi. Güler, "İşverenlerimiz ve iş arayan vatandaşlarımızı buluştururken, en uygun CV’yi en uygun iş ile eşleştirmeye gayret ediyoruz. Böylelikle ortaya uzun soluklu ve verimli bir çalışma hayatı çıkıyor. Hem firmalarımız hem de iş arayanlarımızla oluşturduğumuz bu güven ilişkisi sayesinde, firmalarımız da tüm personel ihtiyaçlarını doğrudan bize bildiriyor. Böylelikle her meslekten vatandaşımıza uygun işi bulabiliyoruz" ifadelerini kullandı.
Ankara Bakan Tekin: "(Öğretmenlere şiddet) Bu tür fiillere karşı cezaların yüzde 50 oranında artırımlı olarak verilmesini teklif ettik" Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Hazırladığımız Öğretmenlik Meslek Kanunu içerisinde öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddet içeren fiillerle ilgili taslakta, bu türden fiillere karşılık ceza kanunlarında öngörülen cezaların yüzde 50 oranında artırımlı olarak verilmesini teklif ettik" dedi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eğitim İş Sendikası, Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen genel başkanları ile Bakanlıkta istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, öğretmenlere ve eğitimcilere yönelik her türlü şiddeti Türkiye’nin geleceğine ve varlığına yapılan bir saldırı olarak nitelendirdiklerini ifade ederek, "Şiddetle kınıyoruz. Meslektaşlarımıza yapılan bu tür çirkin saldırıların son bulması için tüm gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Bu konuda bizzat Cumhurbaşkanımız sürecin sonuna kadar takipçisi olmamız konusunda bizleri talimatlandırdı. Bakanlık olarak bizler de bu tür olaylarla ilgili yargı süreçlerine bizzat müdahil olup, takip etmek üzere alabileceğimiz bütün tedbirleri alıp, her türlü adım atmaya kararlıyız. Bu süreçte bize destek olan emniyet mensuplarımıza ve yargı mensuplarımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bir eğitimci, bir baba ve bir vatandaş olarak öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin güven içinde eğitim görebilmeleri, öğretebilmeleri için gereken her şeyi yapma konusunda kararlıyız. Öğretmenlerimize yönelecek hiçbir baskı ve şiddeti asla kabul etmeyeceğimizi, öğretmenlerimizi asla kimseye ezdirmeyeceğimizi buradan bir kez daha tüm Türkiye ile paylaşmak istiyoruz" diye konuştu. "Meslektaşlarımızın hukukuna bir aile havasında hep beraber sahip çıkalım" "Bu acı olay, eğitim camiası olarak üzerinde sürekli düşündüğümüz ve derinlemesine mücadele ettiğimiz bir konu olan eğitimde şiddetin kökünü kazıma çabamızın ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gösterdi" ifadesini kullanan Bakan Tekin, şunları aktardı: "Bu sorun ve bu soruna çözüm üretmek topyekûn ve kararlı bir mücadele ile mümkündür. Öncelikle şunun altını çizmek istiyorum. Bizler bu konuda alınması gereken bütün tedbirleri bugüne kadar almaya çalıştık, bugün alıyoruz, bugünden sonra da almaya devam edeceğiz. Ancak bu konuda velilerimizden, sivil toplum örgütlerinden, kamu kurumlarından ve kısacası tüm paydaşlarımızdan bize destek olmalarını, kendi sorumluluklarını daha özenli bir biçimde yerine getirmelerini özellikle istirham ediyoruz. Bu kapsamda bize öğretmen başta olmak üzere ailesine, topluma ve milletine saygıyı emreden geleneğimizi ve değerlerimizi eğitim öğretim süreçlerinin içinde daha belirgin bir biçimde yer vermeyi önemsiyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızdan da bir beklentim var. Aramızdaki her türlü fikir ayrılıklarını, düşünce ayrılıklarını, yaşam tarzı farklılıklarını bir tarafa bırakarak mesleğimizin onuruna ve meslektaşlarımızın hukukuna 1 milyondan fazla mensubu bulunan bir aile havasında hep beraber sahip çıkalım." Bakan Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin de, "Hepinizin bildiği gibi Öğretmenlik Meslek Kanunu Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildikten sonra Bakanlığımız kanun süreciyle ilgili yeni bir hazırlık aşaması başlattı. Bu süreç devam ediyor. Hazırladığımız Öğretmenlik Meslek Kanunu içerisinde öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddet içeren fiillerle ilgili olarak şu hükümlere de taslakta yer verdik. Bu türden fiillere karşılık ceza kanunlarında öngörülen cezaların yüzde 50 oranında artırımlı olarak verilmesini teklif ettik. Bu fiilleri işleyenlerin hapis cezalarının ertelenmesinin engellenmesini talep ettik. Bu fiillerin doğrudan tutuklanma sebebi sayılarak, bu fiilleri işleyenlerin tutuksuz yargılanmasının yolunun kapatılmasını talep ettik. Bir de kanun metninde özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmen ve diğer eğitim çalışanlarının da görevleri sebebiyle kendilerine karşı işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayılmalarını teklif ettik. Hazırladığımız taslak metin önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin onayına gelecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekillerimizin de siyasi parti ayırt etmeksizin hepsinin bu sürece sahip çıkacağından eminim" dedi. Bu süreçte öğretmenlerin yanlarında olacaklarını vurgulayan Tekin, "Onların sorunlarına kulak vermek, onların sesi olmak bizim en önemli görevimiz olacak. Onlara yönelik şiddeti asla ve asla kabul etmediğimizi, etmeyeceğimizi her ortamda dile getireceğiz. Bu minvalde çalışmalarımızı devam ettireceğiz" dedi. "Başka tür şiddet olayları açısından hedef gösterilme riski bulunduğundan hassasiyetle yaklaşılmalı" Basın mensuplarına bu konuda duyarlılığı arttırma çabalarından dolayı teşekkür eden Bakan Tekin, "Şiddete uğrayan arkadaşlarımızla ilgili olarak bu konuda farkındalığı arttırmak, duyarlılığı arttırmak yönündeki çabalarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Ancak bu süreçte bazı öğretmen arkadaşlarımızın yayınlanan görüntülerden kişisel hak ve hukuklarının ihlal edildiğinden veyahut başka tür şiddet olayları açısından hedef gösterilme riski bulunduğundan dolayı bu konudaki görüntülerde ve haberlerde biraz daha bu konuya hassasiyetle yaklaşılmasını özellikle istirham ediyorum. Bu konuda sizin yapacağınız yayınların, oluşturacağınız medya havasının bizim açımızdan çok önemli olduğunu ve bu anlamdaki desteklerinizi her daim beklediğimizi bir kez daha ifade ediyorum. Destekleriniz için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Bakan Tekin’e basın açıklaması sırasında Türk Eğitim-Sen ve Eğitim Bir-Sen genel başkanları da eşlik ederken, Eğitim İş Sendikası ve Eğitim-Sen genel başkanları ise basın açıklamasına katılmadı. "Ayrım yapmaksızın meseleyi ortak meselemiz olarak görürüz" Bakan Tekin’in açıklamalarının ardından konuşan Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yapılan daveti önemli ve kıymetli bulduklarını belirterek, "Söz konusu eğitimcinin, eğitim çalışanlarının canı, kamu görevlilerinin canı burada hiçbir ayrılık konusu gözetmez ve bu konuda ortak hareketi son derece önemli buluruz. Meslek kanunu tartışması geçen dönem yapıldığında biz meslek kanununda şiddete ilişkin düzenlemeyi ısrarla istemiş, bunun da fikri takibini yapmış, Genel Kurul aşamasında da elimizden gelen tüm gayreti göstermiştik ama bunda muvaffak olamadık. O günden bugüne cereyan eden hadiselerin de hepsinde tepkimizi, tavrımızı ortaya koyduğumuz gibi bu anlamda acıda ailelerin, yaralı arkadaşlarımızın yanında olmayı bir görev addettik. Biz eğitim çalışanlarının örgütlendiği bir yapıyız. Bu konuda hiçbir eğitim çalışanı ayrım yapmaksızın meseleyi ortak meselemiz olarak görürüz" dedi. "Bir daha böyle elim hadiselerin yaşanmasına engel olacak tedbirler hayata geçirilir diye düşünüyorum" Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ise, eğitimcilere yönelik şiddetin son olmasını arzu ettiklerini söyleyerek, "Öğretmenlik Meslek Kanunu içerisinde eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin bir an önce yapılacağı haberini memnuniyetle karşıladık. Meclis aşamasında süreç inşallah inkıtaaya uğramaz. Bir daha böyle elim hadiselerin yaşanmasına engel olacak tedbirler hayata geçirilir diye düşüyorum" ifadesini kullandı.