GÜNDEM - 18 Haziran 2025 Çarşamba 10:50

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’yi tanıtan Endonezyalı öğrencileri ağırladı

A
A
A
Başkan Büyükkılıç, Kayseri’yi tanıtan Endonezyalı öğrencileri ağırladı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, gençlere yönelik gönül köprüsü kurmaya devam ediyor. Başkan Büyükkılıç, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Eşel eşliğinde belediyeyi ziyaret eden Endonezyalı üniversite öğrencilerini makamında ağırladı.


Kayseri’de öğrenim gören ve hazırladıkları "Ada Cerita Di Kayseri" (Kayseri’de Bir Hikâye Var) adlı 10 bölümlük YouTube dizisiyle kentin güzelliklerini samimi bir dille tüm dünyaya tanıtan Endonezyalı üniversite öğrencileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret etti.


Gençleri gönülden kutlayan Başkan Büyükkılıç, "Kayseri’de öğrenci olmayı "Ada Cerita Di Kayseri" adıyla hazırladıkları 10 bölümlük diziyle YouTube’da anlatan kıymetli öğrencilerimize, şehrimizin güzelliklerini samimiyetle ve içtenlikle tanıttıkları için gönülden teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.


Endonezyalı üniversite öğrencileri de Başkan Büyükkılıç’a eğitim alanında verdiği tüm desteklerden dolayı teşekkür etti.


Kaymakam Abay’dan veda ziyareti


Öte yandan Aydın İncirliova Kaymakamı olarak atanan Kocasinan Kaymakamı İlhan Abay, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a veda ziyaretinde bulundu. Başkan Büyükkılıç, Abay’a ilçeye kazandırdığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek yeni görev yerinde başarı temennilerini iletti.


Ayrıca Seyrani Eğitim ve Kültür Vakfı Onursal Başkanı M. Suat Köylüoğlu, Vakıf Başkanı H. İbrahim Katırcıoğlu ve beraberindeki heyet, belediyeyi ziyaret ederek Başkan Büyükkılıç ile istişarelerde bulundu.


Küçük Bürüngüz Mahalle Muhtarı Hacı Bölük ile Subaşı Mahalle Muhtarı Kadir Uçar da Başkan Büyükkılıç’ı makamında ziyaret ederek mahalleleriyle ilgili taleplerini ilettiler.



Başkan Büyükkılıç, Kayseri’yi tanıtan Endonezyalı öğrencileri ağırladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız: "Bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz" İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce, Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde suçla mücadele, suçluların yakalanması ve caydırıcı olmak amacı ile dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Yeni yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber sahadayız" dedi. Yeni yıla günler kala İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Gerçekleşen uygulamaya İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız katıldı. Asayiş uygulamasını gerçekleştiren meslektaşlarına iyi çalışmalar dileyen Yıldız çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında konuşan Yıldız, "İstanbul’un huzuru Türkiye’nin huzurudur anlayışıyla yeni bir yılın arifesinde bu akşam da Beyoğlu ve Şişli ilçelerimizde vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için tüm birimlerimizle sahadayız. Kararlılıkla zehir tacirleri ve şehir eşkıyalarıyla 7/24 mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele sadece bugünün değil, yarınlarımızın da güvenlik ve huzuru için sürdürdüğümüz bir mücadeledir. İstanbul’umuzun sadece Beyoğlu’nda değil, bütün sokaklarında, caddelerinde, her köşesinde uygulamalarımızı devam ettiriyoruz. Bu uygulamalarda bize destek olan aziz İstanbul’umuzun değerli vatandaşlarına ve fedakârca görev yapan kıymetli meslektaşlarıma ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. "Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Yılbaşı arifesinde olduklarını belirten Yıldız, "Elbette ki bütün personelimizle 7-24 İstanbul’umuzun huzuru ve güvenliği için, yeni bir yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber buradayız, sahadayız. Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak şunu ifade edeyim; bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz." Öte yandan asayiş uygulamasını gerçekleştiren ekipler, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.
Ağrı Kar ve tipi nedeniyle Tendürek’te yolda kalanlara Kızılay yardım ulaştırdı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesini birbirine bağlayan yüksek rakımlı Tendürek Geçidi’nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımı durma noktasına getirdi. Geçidin 2 bin 400 rakımlı Somkaya köyü mevkisinde çok sayıda ağır tonajlı araç yolda mahsur kalırken, Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri bölgeye giderek sürücülere kumanya dağıttı. Bölgede gün boyunca aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı, gece saatlerinde şiddetini artırarak tipiye dönüştü. Görüş mesafesinin yer yer birkaç metreye kadar düştüğü Tendürek Geçidi’nde ilerleyemeyen tırlar ve kamyonlar yol kenarında beklemek zorunda kaldı. Zorlu hava şartları nedeniyle sürücüler saatlerce araçlarında mahsur kaldı. Doğubayazıt Kaymakamlığı koordinesinde harekete geçen Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri, olumsuz hava şartlarına rağmen bölgeye ulaşarak mahsur kalan sürücülere sıcak kumanya ikramında bulundu. Soğuk hava ve uzun bekleyiş nedeniyle zor anlar yaşayan sürücüler, yapılan yardımlarla bir nebze olsun rahatladı. Kızılay ekipleri, bölgede mahsur kalan bir vatandaşı da güvenli alana tahliye ederek kurtardı. Yardımlar sırasında sürücülerin temel ihtiyaçları karşılanırken, sağlık durumu yakından takip edildi. Jandarma ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürürken, karla mücadele ekipleri de yolu yeniden ulaşıma açmak için yoğun mesai harcıyor. Edinilen bilgilere göre, hava şartlarının zaman zaman daha da ağırlaşabileceği Tendürek Geçidi’nde sürücülerin dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları istendi.