GENEL - 22 Ocak 2020 Çarşamba 12:32

Başkan Yalçın, öğretmenlik-belediyecilik sentezini anlattı

A
A
A
Başkan Yalçın, öğretmenlik-belediyecilik sentezini anlattı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Eğitim Bir Sen Kayseri Şubesi’nde eğitimcilerle bir araya geldi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Eğitim Bir Sen Kayseri Şubesi’nde eğitimcilerle bir araya geldi. Burada hem öğretmenlik hem de belediyecilik döneminden kesitler sunan Başkan Yalçın, meslektaşlarıyla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.


Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi tarafından düzenlenen ‘Kariyer Günleri’nin konuğu olan Başkan Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gürbüz’ün de hazır bulunduğu toplantıda öğretmenlikle bağının hiçbir zaman kopmadığını belirterek, “Öğretmen olmak çok güzel ve farklı bir duygu. Öğretmenlik mesleğinden belediyeciliğe geçeli 24 yıl oldu ama ben öğretmenliği hala çok seviyorum ve özlüyorum. Burada da kendi evimde gibiyim. Öğretmenliğin tadı başkadır. Bunu siz benden daha çok tadıyorsunuz tabii ki.” ifadelerini kullandı.



YALÇIN’DAN TALAS’A 2 BİN 500 KİTAP


Kitap okumayı çok sevdiğini söyleyen Başkan Yalçın, kitaplığında 4 bin 500 kitabın bulunduğunu ve bunların yarısını Talas Belediyesi’ne bağışladığının altını çizerek, “Ben teknik okula başladığımda evimizde terek raf vardı oraya kitaplarımı koyarak ilk kütüphanemi oluşturdum. Şimdi ise 4 bin 500 kitabım var. Bunun 2 bin 500 tanesini Talas Belediyesi’ne bağışladım. Şimdilerde belediye olarak bir kütüphane kuruyoruz bu kütüphane 7 gün 24 saat hizmet verecek. Bu kitaplar orada okuyucusuyla buluşacak, bu da beni ayrıca mutlu edecek” dedi.



ÖĞRETMENLİĞİN BELEDİYECİLİĞE KATKISI


Tecrübeli bir belediyeci olduğunu belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, göreve geldiği ilk andan itibaren hızlı bir şekilde çalışmaya başladığını ifade etti. Belediye idaresi sürecinde öğretmen ve sanat okulu mezunu olmasının da faydasını gördüğünün altını çizen Başkan Yalçın şunları kaydetti: “Van’da 2 yıl görev yaptım. 2 yılın sonunda Allah nasip etti şimdi Talas’tayım. Ben tabi çok eski bir belediyeci olduğum için, alan sorgulaması ya da başka bir şeye zaman harcamadan hemen işe koyulduk. “Belediye Mahallemizde” isimli bir proje yaptık. Bu projeyle işe koyulduk. Burada öğretmen olmamın ve çok kitap okumamın büyük faydasını gördüm. Bunun yanında sanat okulu mezunu olmamın ayrı bir katkısı oldu. Ben derse girdiğimde hangi öğrencimin kahvaltı yapmadan geldiğini, hangisinin moralinin bozuk olduğunu ya da cebindeki harçlığının miktarını tahmin edebilirim. Belediyede de insan yönetimi hususunda bu bilgi ve tecrübenin çok faydasını gördüm.” diye konuştu.



9 AYI SUNUMLA ANLATTI


Başkan Yalçın daha sonra Talas Belediyesi’ndeki 9 aylık başkanlık dönemine dair bir sunum yaptı. Burada Belediye Mahallemizde uygulamasından Patiköy’e, antika pazarından kültür sanat faaliyetlerine kadar birçok proje ve yatırımdan söz eden Başkan Yalçın, 2020 yılını da dolu dolu ve verimli şekilde geçireceklerinin altını çizdi.


Programın sonunda Eğitim-Bir-Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan tarafından günün anısına Başkan Yalçın’a bir plaket takdim edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla MSKÜ’de ilk kez “Sürdürülebilir Fest” düzenlenecek Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile SCC Enerji arasında imzalanan protokol kapsamında Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü iş birliğinde Muğla’da ilk kez 16-17 Mayıs tarihlerinde “Sürdürülebilir Fest” düzenlenecek. Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhurbaşkanlığı 12. Kalkınma Planı 2053 hedefleri Sürdürülebilirlik Kalkınma Amaçları ve Paris Antlaşması iyi niyet beyanı kapsamındaki hedeflerin farkındalığını arttırmak için MSKÜ Ay Işığı Meydanı’nda (Merkez Kampüs Mühendislik Fakültesi Önü) yapılacak olan festival, “Kampüs Senin!” sloganıyla üstlendiği misyon ile üniversite öğrencilerini sürdürülebilirlik kavramlarıyla buluşturacak. Bu festival, doğanın korunması, suyun önemi, atıkların geri dönüşümü, küresel ısınma ve iklim değişikliği vb. konularda çevre dostu uygulamaların ve sürdürülebilir yaşam tarzının önemini vurgulayarak eğlenceli bir ortam sağlamayı amaçlıyor. Festival sahnesi, çeşitli konserlere, ateş dansı gösterilerine, DJ performanslarına ve konserlere ev sahipliği yapacak. Ayrıca, stant alanında yer alan topluluklar ve alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla düzenlenecek sürdürülebilirlik atölyeleri, ziyaretçilere interaktif bir deneyim sunacak. Sürdürülebilirlik atölyeleri, geri dönüşüm materyallerinden maket yapımı, çevre, atık yönetimi ve sürdürülebilirlik konusunda bilgi veren sunumlar, çevreci mutfak ve organik yiyeceklerin sunulduğu lezzet köşeleri, satranç ve origamiye kadar birçok farklı etkinlik yer alacak. Öte yandan festival, sürdürülebilirlik temalı duvar boyama çalışması, ata tohumun öneminin anlatılması, tohum topu yapımı, doğa yürüyüşleri, bisiklet kullanımının yaygınlaşması, müzik performansları, kültürel tanıtımlar, el sanatları sergileri, kahve stantları ve daha pek çok etkinlikle sürdürülebilir bir geleceği desteklemek ve toplumu çevre konusunda bilinçlendirmek için muhteşem bir platform sunacak. Etkinliğe, çevre ilçelerdeki yüksekokul ve fakültelerden gelecek öğrenciler ve akademisyenlerle birlikte yüksek bir katılımın olması bekleniyor. Ücretsiz kahve ve ikramların sunulacağı Sürdürülebilir Fest, her yaştan ve her kesimden katılımcıyı heyecanla bekliyor. Sürdürülebilir Fest’in düzenleme ekibinde, Sürdürülebilir Yeşil Kampüs Koordinatörlüğü’nden Koordinatör Dr. Öğretim Üyesi Vesile Hatun Akansel, Koordinatör Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ayla Çetinkaya, Araştırma Görevlisi Naz Fulya Çibik, Öğretim Görevlisi Dr. Serap Altın Kaya, ve SCC Enerji A.Ş. Kurucusu ve Yönetici Serdar Kayhan ve Müdürü Efecan Lokaç ve Bodrum Güçbirliği Derneği yer alıyor.