ASAYİŞ - 12 Kasım 2024 Salı 09:50

Bipolar hastasının öldürülmesinde 3 polise ’meşru müdafaadan’ beraat

A
A
A
Bipolar hastasının öldürülmesinde 3 polise ’meşru müdafaadan’ beraat

Kayseri’de 3 polis ve 1 bekçinin bıçakla yaralandığı olayda saldırganı silahla vurarak etkisiz hale getiren 3 polis, meşru müdafaadan beraat etti.


Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında, tutuksuz yargılanan polis memurlarından Ahmet T. ile Cengizhan Ç. hazır bulunurken, Kadir Ç. ile ölen Tatar’ın yakınları katılmadı, avukatları ise salonda yerlerini aldı. Sanıklar önceki ifadelerini tekrar ederek, Tatar’ı etkisiz hale getirmek için ateş ettiklerini, öldürme amaçları olmadığını söyleyip, beraatlerini istedi. Olay, 19 Kasım 2022’de saat 22.30 sıralarında, Fevzi Çakmak Mahallesi Önder Sokak’taki 3 katlı binada meydana geldi. Bipolar bozukluğu hastası İsmail Tatar, sinir krizi geçirince yakınları, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. Gelen sağlık ekipleri de Tatar’ın saldırgan tavırları nedeniyle polisten yardım istedi. Bölgeye polis ekipleri ve bekçiler sevk edildi. Kolluk kuvvetlerinin yardım çabası sırasında Tatar, eline geçirdiği bıçakla polis memuru Turgay A., Ahmet K. ve Mustafa A. ile bekçi Fatih D.’yi yaraladı. Tatar, polisler tarafından tabancayla vurulup, etkisiz hale getirildi. Tatar ile diğer yaralılar, ambulanslarla Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. İsmail Tatar, hastanede hayatını kaybetti. Otopsi raporuna göre; Tatar’ın bel altından birden fazla kurşunla vurulduğu belirlendi. Diğer yaralılar ise tedavilerinin ardından taburcu edildi.


Mahkeme heyeti, sanıklar Ahmet T., Cengizhan Ç. ve Kadir Ç.’nin, ’Kasten öldürme’ suçundan eylemlerinin ’meşru müdafaa’ hükümleri kapsamında kaldığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.



Bipolar hastasının öldürülmesinde 3 polise ’meşru müdafaadan’ beraat

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Alaplı’da gündüz bakım evi ve çocuk kulübü açıldı Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde Nova Doğa Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü düzenlenen törenle hizmete açıldı. Alaplı Çayboyu’nda gerçekleştirilen açılışa Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Altan Güngör, Alaplı TSO Başkanı Selçuk Oktay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Çevik, siyasi parti temsilcileri, STK ve dernek başkanları ile vatandaşlar katıldı. Dua ile başlayan programda konuşan Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen şehit haberlerine dikkat çekerek, "Türkiye’nin başı sağ olsun, 20 şehidimiz var.Allah rahmet eylesin, acımız büyük. Böyle bir günde güzel bir tesisin açılışında bulunuyoruz. Burası eğitimin başlangıç noktası olan önemli bir yer. İlçemize böyle bir tesisi kazandıran işletmeye teşekkür ediyorum" dedi. Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ise konuşmasında şehitleri anarak açılışı yapılan bakımevinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Bozkurt, "Şehitlerimiz var. Acımız büyük. Nova Doğa Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Alaplı’mıza hayırlı olsun. Yarının gençleri burada yetişecek. Alaplı’da hem kamu hem özel sektör yatırımları devam ediyor" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tesisin bölümlerini gezerek yetkililerden bilgi aldı.