GÜNDEM - 29 Nisan 2024 Pazartesi 10:56

Dere ıslahı ve su güvenliği sağlayacak ‘Büyük Su Projesi’ başladı

A
A
A
Dere ıslahı ve su güvenliği sağlayacak ‘Büyük Su Projesi’ başladı

Sel taşkınlarına ve doğal afetlere karşı çözüm bulmak adına önemli bir proje olan ve DSİ tarafından yapılan “Büyük Su Projesi”nde çalışmalar başladı.


Hacılar Belediyesi, ilçe için öneme sahip olan dere ıslahı ve su güvenliği projesinde yapım çalışmaları devam ediyor. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, yaklaşık 200 milyon TL’lik bir yatırımla ilçedeki tüm derelerin ıslah edilerek taşkın su kanallarının oluşturulması için çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti.


Özdoğan, yaptığı açıklamada, "Dere ıslahı ve su güvenliği bizim için önemli ve üzerinde sıklıkla durduğumuz, çalıştığımız konulardan birisiydi. Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz tarafından, Beğendik Mahallesi Gizem Sokak’ta geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan, Güney istikametine doğru 700 metrelik bir kanal yapılmıştı. Yine bu kanalın devamında güney istikametinde yaklaşık 2 km’lik bir kısmın yapımına devam ediliyor. Aksu Deresi’nin memba kısmında 1.869 metre çift taraflı beton ağırlıklı taşkın kontrol kanalı ve 11 adet menfez, mansap kısmında 595 metre çift taraflı beton ağırlıklı taşkın kontrol kanalı ve 3 adet menfez, Lara Deresi’ne 74 metre çift taraflı beton ağırlıklı taşkın kontrol kanalı ve duvar üstlerine pano panel tel çit yapılacak" dedi.


Aksu Deresi ve Lara Deresi’nin Hacılar ilçesi içerisinden Erciyes’in eteklerinden inerek Beğendik Bağları, Organize Sanayi Bölgesi’nin güneyinden geçerek Boğaz köprüye ulaştığını ifade eden Başkan Özdoğan, “Bu bütün çalışmalar, ilave projelerle birlikte 3 kilometrelik bir taşkın koruma kanalını 2024 yılında tamamlamış olacağız. Böylelikle küresel iklimdeki değişiklikler, meydana gelebilecek sel baskınları ve ani yağışlarında vatandaşımızın herhangi bir can ve mal kaybına uğramasını engellemiş olacağız” dedi.



Dere ıslahı ve su güvenliği sağlayacak ‘Büyük Su Projesi’ başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Alaşehir’de 71 hisseli arsa okul oluyor Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 71 hissedarı bulunan arsanın okul yapımı için kamulaştırma çalışmaları başlatıldı. Alaşehir’in İstasyon Mahallesi’nde yapılması planlanan okul için arsa kamulaştırma işlemleri başladı. 71 hissedarı bulunan arsa için Şehit Efkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda, İnşaat ve Emlaktan Sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhammet Çetin, Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Alaşehir Tapu Müdürü Mehmet Çavdar ve hissedarların katılımıyla toplantı düzenlendi. Karşılıklı görüşmelerin ardından hissedarlarla uzlaşma sağlanarak sözleşme imzalandı. Tapu işlemlerinin 10 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor. Konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhammet Çetin, "İstasyon Mahallesi’nde 3 bin 911 metrekarelik arsanın kamulaştırılması için hissedarlarla toplantı yaptık. Arsa bedelinin belirlenmesi için kıymet takdir komisyonu oluşturuldu. Komisyon arsa metrekare bedelini 4 bin 300 TL olarak belirledi. Belirlenen parayı Bakanlığımız gönderdi. Bugün hissedarlarla uzlaşma tutanağı hazırladık. Tutanakların imzalanmasından sonra tapu işlemleri yapılacak. Tapu işlemlerinden sonra en geç bir hafta 10 gün içerisinde ödemeler yapılacak" dedi. Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ise "Bugün Alaşehir İstasyon Mahallesi’nde buluna arsanın okul yapılması için kamulaştırılma işlemlerini yaptık. Burası 71 hissedarın bulunduğu bir eğitim alanı. Bakanlığımızın verdiği destekle bu arsayı kamulaştırmaya çalışıyoruz. Hissedarlarımız konu öğrenci, okul, eğitim olunca yapıcı bir yaklaşım gösterdi. Hissedarlarımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Arsa sahiplerinden Ali Dönmez ve Sedat Kavala da okul ve çocukların geleceği için kendilerinin de bir katkısı olmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.
Gaziantep Erdem koleji öğrencileri uluslararası sınavda ter döktü Özel Erdem Koleji’nde, Uluslararası Kanguru Matematik Derneği Türkiye Temsilciliği tarafından düzenlenen ortaokul öğrencileri arasında uluslararası düzeyde gerçekleştirilen Kanguru Matematik ve Kanguru Fen Bilimleri Final Sınavında ter döktü. “Hedef Türkiye’de ilk 10’a girmek” Gaziantep’in başarılı eğitim kurumlarından olan Özel Erdem Koleji’nde hafta sonu ortaokul öğrencilerinin katıldığı uluslararası düzeyde gerçekleştirilen Kanguru Matematik ve Fen Sınavı yapıldı. Gaziantep Özel Erdem Koleji’nin il sınav merkezi olduğu Kanguru Matematik ve Fen Bilimleri Sınavında Erdemli ortaokul öğrencileri hem bilgilerini ölçtü hem de fen ve matematik bilimlerinin eğlenceli yönünü keşfettiler. Her yıl sınavda yüzde 5’lik başarı dilimine girerek büyük başarı gösteren Erdemli öğrenciler, aynı başarıyı bu yıl da sürdürmeyi ve Türkiye’de ilk 10’a girmeyi hedefliyor. Erdem Koleji, daha önce Uluslararası Amerika Matematik Olimpiyatlarında öğrencileri toplamda 9 Altın, 15 Gümüş, 49 Bronz madalya ödülü almaya hak kazanarak Gaziantep’i ve Türkiye’yi gururlandırmıştı. Erdemli öğrenciler ayrıca YKS’de 3 öğrenci toplam 5 derece yaparak ilk 1000’de yer alırken, YKS’de ilk 3 binde 13 derece, ilk 5 binde 20 derece elde etmişti. “Erdem Koleji öğrencilere ışık oluyor” Gaziantep Özel Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, Uluslararası düzeyde düzenlenen Kanguru Matematik ve Kanguru Fen Sınavı’na da ev sahipliği yaptıklarını belirterek, ‘’ Ortaokul öğrencilerimizin Fen Bilimleri ve Matematik alanında yeteneklerini görmek, bilgilerini eğlence ile harmanlamak ve Matematik ve Fen Bilimlerine olan ilgilerini artırmak amacıyla Gaziantep Sınav Merkezi olan Erdem Koleji Kampüsümüzde Kanguru Fen Bilimleri ve Matematik Sınavını gerçekleştirdik. Bu sınav ile öğrencilerimizin analiz etme, araştırma ve sorgulama becerilerini artırmayı, fen ve matematik zekâlarını ön plana çıkarmayı hedefliyoruz. Erdem Koleji olarak geleceği aydınlık olan öğrencilerimize ışık olmayı hedefliyor, Uluslararası sınavlara da ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz. Son olarak sınavda yeteneklerini ortaya koyan öğrencilerimize ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.