GÜNDEM - 16 Aralık 2025 Salı 11:53

Erciyes’te sezon 18 Aralık’ta başlıyor

A
A
A
Erciyes’te sezon 18 Aralık’ta başlıyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Erciyes Kayak Merkezi’nde yeni sezon için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "Türkiye’nin ve dünyanın gözdesi Erciyes’te pistlerimiz kayak severleri bekliyor. Erciyes’te her şey tamam, sezon 18 Aralık’ta başlıyor" dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde 18 Aralık 2025 itibarıyla, ilk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pistte kış sezonunun başlayacağını duyurdu. Dünya standartlarındaki altyapısı, geniş pist ağı ve modern tesisleriyle Erciyes’in yeni sezona hazır olduğunu vurgulayan Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin turizmdeki iddiasını her geçen gün daha da güçlendirdiğini ifade etti. Toplam 112 kilometrelik pist uzunluğu, 19 mekanik tesis ve 41 farklı pist ile Erciyes’in, Türkiye’nin en büyük ve en donanımlı kayak merkezlerinden biri olduğunu belirten Büyükkılıç, geçtiğimiz sezon yaklaşık 3 milyon ziyaretçiyi ağırlayan merkezin yalnızca kış turizmiyle sınırlı kalmadığını söyledi. Büyükkılıç, Erciyes’in, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, uluslararası spor organizasyonları ve yıl boyu süren etkinlikleriyle Kayseri’nin sporuna, turizmine, ekonomisine ve tanıtımına büyük katkı sağladığını dile getirdi. Erciyes’in uluslararası alandaki başarısına da dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, "Erciyes, ‘Dünyanın En İyi 25 Kayak Merkezi’ listesinde Türkiye’den yer alan tek merkez oldu. Bu gurur tablosu, doğru planlama ve güçlü vizyonun bir sonucudur" dedi. Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan Erciyes Kayak Merkezi’nin, Türkiye’nin en gelişmiş yapay karlama altyapısına sahip olduğunu da hatırlattı. Erciyes A.Ş. bünyesindeki 154 adet suni karlama makinesi ve saatte 9 bin metreküp kar üretme kapasitesi sayesinde, doğal kar yağışı olmasa dahi pistlerin kayak severlerle buluşturulduğunu belirten Büyükkılıç, sezonun ilkbaharın sonlarına kadar uzadığını kaydetti.



İlk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pist, misafirlerini ağırlayacak


"Erciyes’te her şey tamam. Tüm kayak tutkunlarını, 18 Aralık’ta başlayacak yeni sezonda Erciyes’e bekliyoruz. İlk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pist, misafirlerini ağırlayacak, diğer pistler de ilerleyen günlerde hazır oldukça açılacak" diyen Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin turizmde yükselen marka değerinin Erciyes ile taçlandığını sözlerine ekledi. Öte yandan pist ve teleferik güncel bilgisi, Erciyes A.Ş.’nin resmi internet sitesi www.kayserierciyes.com.tr adresinden takip edilebilecek.



Erciyes’te sezon 18 Aralık’ta başlıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Taksiciyi rehin alıp, polisle çatışan şahıs yaşanan kovalamaca sonucu yakalandı Gaziantep’te kız arkadaşı ile birlikte taksiciyi rehin alan silahlı şahıs, polis ekiplerine ateş açarak uzun süre direndi. Araban ilçesinde başlayan kovalamaca şehir merkezine girişte sona ererken, yaşananlar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Olay, öğleden sonra Araban ilçesinde yaşandı. İddiaya göre, Semih Ç. (31) ve kız arkadaşı olduğu iddia edilen Gülbahar Y. (36), silahla ticari taksi sürücüsünü rehin alarak araçla kaçmaya başladı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, Araban ilçesinden itibaren şüpheliyi durdurmak için çalışma başlattı. Şüpheli, polis ekiplerinin "dur" ihtarına uymayarak kaçmayı sürdürdü. Araban ilçesinde başlayan kovalamaca, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi kent girişinde sona erdi. Burada da polis ekipleriyle karşı karşıya gelen şüpheli, pompalı tüfekle ticari taksinin içerisinden polislere ateş açtı. Polis ekiplerinin dikkatli çalışması sonucu gerçekleştirilen operasyonla Semih Ç. ve Gülbahar Y. yakalanırken, rehin alınan taksi sürücüsü Ramazan Y. (58) ise parmağından hafif yaralı olarak kurtarıldı. Gözaltına alınan şüpheliler, işlem yapılmak üzere emniyete götürüldü. Olay anı kamerada Öte yandan, Araban ilçesinde başlayıp Gaziantep kent girişinde sona eren kovalamaca ve çatışma anları çevrede bulunan vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde şüphelinin ticari araç içerisinden polislere ateş açtığı anlar, polislerin havaya açtığı ateş ve araçlarıyla çatışma ortasında kalan vatandaşların korku dolu anları yer aldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
Aydın Efeler’de Anneler Günü coşkuyla kutlandı Efeler Belediyesi tarafından Anneler Günü Şenliği’nde vatandaşlar doyasıya eğlendi. Pınarbaşı’nın eşsiz doğasında gerçekleşen etkinlikte, sabah saatlerinden itibaren alanı dolduran aileler bayram havasında bir gün geçirdi. Günün her anında vatandaşların yanında olan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, ailelerle ve minik misafirlerle yakından ilgilendi. Etkinliğe katılan kadınlara karanfil vererek Anneler Günü’nü kutlayan Başkan Yetişkin, vatandaşlarla uzun süre sohbet edip taleplerini dinledi. Efeler Belediyesi Kent Orkestrası’nın ezgileriyle başlayan müzik ziyafeti, Kadın Ritim Topluluğu’nun enerjik performansıyla doruğa ulaştı. Sağlıklı yaşam vurgusu yapılan etkinlikte düzenlenen müzikli aerobik ve fitness seanslarına katılan vatandaşlar, tırmanma duvarı ve voleybol sahasında ise sporun tadını çıkardı. Ayrıca gün boyu Efeler Belediyesi’nin ikram aracıyla vatandaşlara soğuk meşrubat, çay ve su ikramı yapıldı. Başkan Anıl Yetişkin, şenlik alanında kurulan Kadın Üreticiler Pazarı’nı da ziyaret etti. El emeği göz nuru ürünleri inceleyen ve kadın üreticilere hayırlı işler dileyen Yetişkin, yerel kalkınmanın ve kadın emeğinin Efeler için ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha vurguladı. Gün boyu süren sürpriz etkinliklerle unutulmaz hatıralar biriktiren vatandaşlar, organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkan Anıl Yetişkin’in kendileriyle kurduğu samimi diyalogdan ve böylesine güzel bir sosyal alanın oluşturulmasından mutluluk duyan aileler, "Bizleri böylesine keyifli bir ortamda bir araya getirdiği ve her zaman yanımızda olduğu için Başkanımız Anıl Yetişkin’e çok teşekkür ediyoruz" diyerek memnuniyetlerini ifade etti.