ASAYİŞ - 06 Nisan 2026 Pazartesi 15:26

Hırsızlık suçundan 20 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

A
A
A
Hırsızlık suçundan 20 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Kayseri’de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda hakkında ’hırsızlık’ suçundan 20 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı.


Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından aranan şahısların yakalanmasına yönelik saklandıkları adreslere operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda hakkında hırsızlık suçundan 20 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.F. (38) yakalanırken, ikamette yapılan aramalarda 7,37 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Bulunan materyallere el konulurken, yakalanan şahıs cezaevine teslim edildi.


Ayrıca şahıs hakkında uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanma veya bulundurma suçundan gerekli adli işlemler başlatıldı.



Hırsızlık suçundan 20 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Şanlıurfa’da sağlıklı beslenme ve böbrek sağlığı için eğitim seferberliği başlatıldı Zengin gastronomi kültürü ve köklü mutfak geleneğiyle bilinen Şanlıurfa’da, bu kez sağlıklı beslenme ve böbrek sağlığı konusunda önemli bir toplumsal farkındalık adımı atıldı. Türk Böbrek Vakfı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolü ile kentte sağlıklı beslenme ve böbrek sağlığı konusunda kapsamlı bir eğitim programı başlatıldı. Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen imza törenine, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, TBV Başkanı Timur Erk, Hilvan Belediye Başkanı Serhan Paydaş, Harran Üniversitesi Rektör Vekili Abdulcenap Cevheri ve çok sayıda davetli katıldı. İş birliği kapsamında böbrek hastalıklarına karşı farkındalığın artırılması, erken teşhisin yaygınlaştırılması ve sağlıklı yaşam bilincinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Eğitim programları ve bilinçlendirme kampanyalarıyla toplumun geniş kesimlerine ulaşılması planlanıyor. Gülpınar, törende yaptığı konuşmada, toplum sağlığına verilen önemin sadece sözde kalmadığını, uygulamaya geçirilen projelerle sürekli vurgulandığını belirterek, "Toplum sağlığına verdiğimiz önemi, göreve geldiğimiz ilk günden bu yana hayata geçirdiğimiz ve inşallah geçirmeye devam edeceğimiz projelerle sürekli vurguluyoruz, vurgulamaya da devam edeceğiz. Bildiğiniz üzere, üzerinde özellikle durduğumuz Liman Ayık Projesi ile zararlı maddelerden etkilenen vatandaşlarımızın, yani çok değerli insanlarımızın tedavisi konusunda ilk adımı attık. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bu proje, bizim en önemli çalışmalarımızdan biri oldu ve olmaya da devam edecek. Çünkü ne yaparsak yapalım, insan hayatına dair sunulan en küçük hizmet dahi son derece kıymetlidir" dedi. "Sağlık en büyük değer" Gülpınar, sağlığın en büyük değer olduğunu vurgulayarak, bu iş birliğinin sadece bir protokol değil, toplum sağlığına yönelik önemli bir adım olduğunu ifade etti. Sağlıklı bireylerin sağlıklı bir toplumun temelini oluşturduğunu vurgulayan Gülpınar, belediye olarak her kesime ulaşacak farkındalık çalışmaları yürütmeyi hedeflediklerini söyledi. TBV Başkanı Timur Erk ise konuşmasında, özellikle beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Şanlıurfa mutfağının lezzetli ancak tuz oranı yüksek olabildiğini belirten Erk, tuz tüketiminin azaltılmasının böbrek sağlığı açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Erk, ayrıca Fırat Nehri suyunun önemine değinerek, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı. TBV Başkanı Timur Erk, katkılarından dolayı Gülpınar’a teşekkür belgesi takdim etti. Programın ardından uzmanlar tarafından böbrek sağlığı ve sağlıklı beslenme konusunda katılımcılara bilgiler aktarıldı.
Sakarya Sakarya’da "Otizmi Anlamak" paneli düzenlendi Sakarya’da düzenlenen "Otizmi Anlamak" panelinde, erken tanının önemi, bilimsel yaklaşım yöntemleri ve toplumsal farkındalık konuları ele alındı. Adapazarı Sosyal Gelişim Merkezi’nde (SGM) gerçekleştirilen panel; Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinesinde, Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP), Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Yaşam Destek Akademisi iş birliğiyle düzenlendi. Moderatörlüğünü Uzman Psikolog Dilara Demiröz’ün yaptığı programa konuşmacı olarak Doç. Dr. Şenay Kılınçel ve Dr. Alperen Sağdıç katıldı. Panelde "Otizmde Erken Tanı ve Doğru Yaklaşım" başlıklı sunum yapan Doç. Dr. Şenay Kılınçel, sosyal gelişimin bebeklik döneminden itibaren başladığını ifade etti. Çocuklarda göz teması kurmama, sosyal karşılık vermeme ve iletişim başlatmada zorlanma gibi belirtilerin kritik olduğunu vurgulayan Kılınçel, otizmin bir spektrum bozukluğu olduğunu ve farklı seviyelerde görülebileceğini belirtti. Bilimsel verilerle yanlış bilinenler anlatıldı Dr. Alperen Sağdıç ise "Otizmi Anlamak: Mitler, Bilim ve Gerçekler" sunumunda, toplum içerisinde otizme dair yaygın olan yanlış bilgilere değindi. Bilimsel veriler ışığında bu yanlış kanıları açıklayan Sağdıç, toplumsal kabul ve doğru bilgilendirmenin önemine dikkat çekti. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği program, katılımcıların uzman isimlere yönelttiği soru-cevap bölümüyle sona erdi.