ASAYİŞ - 18 Ocak 2026 Pazar 03:29

Kayseri’de otomobilin çarptığı yaya ağır yaralandı

A
A
A
Kayseri’de otomobilin çarptığı yaya ağır yaralandı

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde otomobilin yayaya çarptığı trafik kazasında, yaya ağır yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Hunat Mahallesi Sivas Bulvarı üzerinde meydana gelen trafik kazasında A.K. yönetimindeki 19 UF 747 plakalı otomobil, karşıdan karşıya geçmeye çalışan yayaya çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaya ağır yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de olay yerindeki ilk müdahalenin ardından yayayı ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırdı. A.K., polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürülürken, yayanın hastaneye bilinci kapalı halde kaldırıldığı öğrenildi.


Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.



Kayseri’de otomobilin çarptığı yaya ağır yaralandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Afyon Market sahibine dehşeti yaşatan gaspçıları polis kıskıvrak yakaladı Afyonkarahisar’da girdikleri markette iş yeri sahibini biber gazı ve silah ile etkisiz hale getirip 9 bin 500 TL gasp eden 2 şahıs, polisin 28 farklı noktadaki bin 467 saatlik güvenlik kamerası kayıtlarını incelemesi sonrası yakalandı. Olay, önceki hafta kent merkezi Milli Birlik Caddesi’nde gece geç saatlerde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, P.B.D. ve S.A.O. isimli şahıslar gece yarısı girdikleri markette iş yeri sahibini biber gazı ve silahla etkisiz hale getirdikten sonra dükkanın kasasından 9 bin 500 TL para gasp ettiler. Şahıslar ardından ara sokaklara girerek izlerini kaybettirmeye çalıştı. Olay üzerine harekete geçen Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler şüphelilerin peşine düştü. Ekipler, şahısların 28 farklı noktadan geçiş yaptıklarını tespit etti. Zaman zaman motosiklete de binerek kaçmaya çalıştıkları belirlenen şüpheliler polisin bin 467 saatlik güvenlik kamerası kayıtlarını incelemesi sonrası olaydan 12 gün sonra kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların olayda kullandıkları silah ise metruk bir binada poşete sarılı şekilde toprağa gömülmüş halde ele geçirildi. Öte yandan, şahısların tanınmamak ve yakalanmamak için olay esnasında yüzlerini kapatarak eldiven de kullandıkları ortaya çıktı. Zanlıların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.
İstanbul Esenyurt Adalet Sarayı Projesi 2026 yatırım programına alındı Esenyurt Adalet Sarayı Projesi, Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un girişimleri ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda, 2026 yılı yatırım programına alındı. 85 bin metrekare kapalı alana sahip olması planlanan projenin tamamlanmasıyla, vatandaşlar, adli işlemler için başka ilçelere gitmek zorunda kalmayacak. Türkiye’nin en kalabalık ilçesi olan Esenyurt’ta hizmete girecek olan Esenyurt Adalet Sarayı Projesi’nde önemli bir gelişme yaşandı. Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un girişimleri ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda proje, 2026 yılı yatırım programına alındı. Adalet sarayı, Gökevler Mahallesi’nde hayata geçirilecek. Proje çalışmaları tamamlanan adalet sarayı, toplam 85 bin metrekare kapalı alana sahip olması planlanıyor. Modern ve işlevsel yapısıyla yeni adalet sarayı, vatandaşlara daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir adli hizmetler sunmayı amaçlıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Esenyurt’ta yaşayan vatandaşlar, adli işlemler için başka ilçelere gitmek zorunda kalmayacak. Yargı hizmetlerine kendi ilçelerinde kolayca ulaşabilecek olan Esenyurtlular, zaman ve ulaşım açısından da büyük bir kolaylık elde edecek. Esenyurt Adalet Sarayı’nın faaliyete geçmesi, ilçenin kurumsal yapısını güçlendirirken kamu hizmetlerinin daha verimli sunulmasına da katkı sağlayacak. Öte yandan, İstanbul Valisi Davut Gül de projeye ilişkin yetkililerden bilgi aldı.
Samsun Başkan Sandıkçı: "Aile bütçesine katkılar sunan desteklerimizi sürdürüyoruz" Samsun’un Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, aile bütçesine katkı sunan destekleri hayata geçirmeye devam ettiklerini, anne adaylarına içerisinde tüm ihtiyaç ürünlerinin yer aldığı bebek destek paketlerini hediye etmeyi sürdürdüklerini söyledi. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçedeki anne adaylarına bebek destek paketi hediye ettiklerini belirtti. Kız ve erkek çocuklar için ayrı bir şekilde hazırladıkları bebek destek paketlerinin içerisinde bebeklerin tüm ihtiyaç ürünlerinin yer aldığını ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, paketleri Ticaret Bakanlığı’nın yayımladığı tebliğe uygun ürünlerden oluşturduklarını söyledi. İlçedeki anne adaylarına yönelik gebe bilgilendirme eğitim programı gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan İbrahim Sandıkçı, "Canik’imizde aile bütçesine katkılar sunan destek programlarımızı sürdürüyoruz. İlçemizdeki anne adaylarımıza bebek destek paketi hediye etmeye devam ediyoruz. Paketlerimizin içerisinde çocuklarımızın ihtiyaçları olan tüm ürünler yer alıyor. Kız ve erkek çocuklarımız için ayrı olarak hazırladığımız paketlerimizde yer alan ürünleri, Ticaret Bakanlığımızın belirlediği şartları taşıyan ürünlerden oluşturuyoruz. Ayrıca anne adaylarımıza yönelik gebe bilgilendirme eğitim programları da gerçekleştiriyoruz" şeklinde konuştu. Aile bütçesine katkılar sunan yeni destek programlarını hayata geçirmeyi sürdürdüklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, "Canik’imizde aile bütçesine katkı sunmayı hedeflediğimiz yeni destek programlarını hayata geçirmeye devam ediyoruz. Çanta ve kırtasiye seti desteğinden emekli vatandaşlarımıza yönelik indirim uygulamalarına, bebek destek paketinden nikâh ücret desteğine kadar birçok alanda destek programlarımızı sürdürüyoruz. Sosyal belediyecilik alanında örnek projelere imza atmaya devam ediyoruz" diye konuştu.