GÜNDEM - 06 Eylül 2025 Cumartesi 04:11

Mustafa Elitaş: "Güneş enerjisiyle ilgili devrim niteliğinde kanunlar çıkardık"

A
A
A
Mustafa Elitaş: "Güneş enerjisiyle ilgili devrim niteliğinde kanunlar çıkardık"

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin 22. Olağan Mali Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Eliştaş, "Güneş enerjisiyle ilgili devrim niteliğinde kanunlar çıkardık" dedi.


Kayseri OSB Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen 22. Olağan Mali Genel Kurul’a, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Okandan, Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, protokol üyeleri ve üyeler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan genel kurulda açılış konuşmasını yapan Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, geride bıraktıkları 3 yılda yaptıkları projeleri sanayicilerle paylaşarak, "2022 yılı Haziran ayından bugüne daima sanayicilerimizin ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılamak için elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. Sanayicimizi desteklemek, sıkıntıları çözebilmek için oluşturduğumuz çok sayıda projemizi tek tek hayata geçirmiş bulunmaktayız. Sağlık merkezimizi tamamladık. 2 adet eczane işyerimizi hazır hale getirdik. Yeni iş merkezimizin inşaatında yüzde 70 seviyesine ulaştık. Bugüne kadar 60 kilometrelik yolumuzu asfaltladık. Hedefimiz 85 kilometre toplam asfalt yol ağımızın tamamını yenilemektir. Güvenlik konusunda önemli adımlar attık. Polisimiz akşam 7’den sabah 7’ye kadar Bölgemizdeki devriyesini sürdürmektedir. Üç ana nizamiyemizi tamamladık. Dördüncü nizamiyemizin de yakın zamanda temelini atacağız. Yağmur suyu terfi hattı kapasitemizi iki katına çıkardık. Araç filomuzu yeniledik, 21 yeni aracı sanayicilerimizin hizmetine kazandırdık. Sadece üretime yönelik değil, eğitime ve insan kaynağına yönelik çalışmalarda yapmaktayız. Teknik Kolejimiz başarıyla faaliyetlerine devam etmektedir. Kayseri OSB Meslek Yüksekokulumuz bu yıl ilk mezunlarını vermiştir. Nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamaya yönelik açtığımız kurslarımızla sanayicimizi desteklemeyi sürdürmekteyiz. Kayseri Üniversitesi Teknik Bilimler Fakültesi ve Kayseri OSB MYO için yeni binaların yapımıyla ilgili çabalarımız sürmektedir. Bilişim altyapımızı yenileyerek dijital, şeffaf bir yapıya geçiş yaptık. E-OSB projemizi devreye aldık, tanıtım süreçlerini başlattık. Sanayicilerimizi bilişim alanında ileriye taşıyacak olan DATA-CENTER projesine start verdik. Sanayicilerimizin verileri bulut sistemi ile OSB tarafından korunacaktır. 100 megavatlık GES projemiz için gerekli altyapı hazırladık. Çok kısa zamanda TEİAŞ’tan izni alarak, sanayicimizin hizmetine sunacağız. Yaklaşık 250 kilometre kablo montajını tamamladık. Yeni trafo binamız DM-6’yı Bölgemize kazandırdık. Enerji verimliliği kapsamında yüzde 70 daha az enerji tüketen 2.000 adet armatürün değişimine başladık. Atık su arıtma tesisimizin mekanik alt yapısını yeniledik. Az enerji ile çok iş yaptık, arıtma kapasitemizin verimliliğini artırdık" diye konuştu.


"Kayseri OSB’yi hep birlikte büyütüyoruz"


Yalçın, "Sevgili Peygamberimizin, ‘Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır’ hadis-i şerifinde buyurduğu gibi bir ve beraber olmaya odaklandık. Bizler, yalnızca bir yönetim değil, sanayicimizin hizmetinde bir ekip olduk. Sanayicimizin derdiyle dertlendik. Taleplerinin takipçisi olduk. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız başta olmak üzere, tüm kurumlarla iletişim halinde olduk. Kayseri OSB’yi hep birlikte büyütüyor, birlikte güçlendiriyoruz. Şehrimizin istihdamına, üretimine ve ihracatına katkı sunmak için durmaksızın çalışıyoruz. Bu vesileyle birlikte yol aldığımız yönetim ve denetim kurullarındaki arkadaşlarıma ve tüm personelimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Geride bıraktığımız 3 yılda Bölgemiz öz kaynaklarını artırdık. OSB’de israfın önünü kestik. Kaynaklarımızı doğru şekilde kullandık. Yatırıma dönük finans imkânları oluşturduk ve sürekliliğini sağladık. Yalnızca sanayicilerimize hizmet etmek için gayret sarf ettik. Ziya Paşa’nın ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’ dizesiyle vurgu yaptığı gibi, basiretli yönetim anlayışımıza tüm sanayicilerimiz ve şehrimiz şahit olmaktadır. 24 Haziran 2022 - 30 Haziran 2025 tarihleri arasındaki 3 yılda yaptığımız yatırımın tutarı; yaklaşık 61 milyon dolar, Merkez Bankası kuru ile 2,5 milyar TL olmuştur. Bir kuruş dahi kredi kullanmadan, bir milimetre dahi arsa satmadan bu başarıyı elde ettik. Bu başarı tüm sanayicilerimizle beraber, hepimizin ortak başarısıdır" ifadelerini kullandı.


"Sanayicimiz varsa Türkiye güçlüdür, sanayicimiz üretirse Kayseri büyür"


Mali Genel Kurul’a Başkanlık eden Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy’da yaptığı konuşmada; "Şehrimizin ihracatını sizlerin gayretleriyle daha da yukarılara çıkaracağımıza da yürekten inanıyoruz. Çünkü sizler, krizleri fırsata çeviren vizyonunuzla, güçlü iradenizle ve bitmeyen azminizle şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı veriyorsunuz. Sanayicimiz varsa Türkiye güçlüdür, sanayicimiz üretirse Kayseri büyür. Bizlerde Oda Başkanları olarak hem Ticaret Odamız, hem Sanayi Odamızın kıymetli başkanı ve OSB Başkanlarımızla birlikte yaşadığımız bu zorlukları her platformda dile getiriyor, bire bir birinci ağızdan en yetkilisine çözüm önerileriyle aktarıyoruz. Sizlerin de takip ettiği üzere şehrimize gelen Bakanlarımıza, Merkez Bankası Başkanımıza ve Ankara’da yaptığımız ziyaretlerde sorunlarımızın çözümü için mücadele ediyoruz. Tam gaz çalışıyoruz. Devletimizden de bu noktada ihracatçımıza ve iş insanlarımıza nefes aldıracak güçlü adımlar atacağına inanıyoruz" dedi.


"Bizim sanayicimiz diğer OSB’dekilerden farklı"


Kayseri’ deki sanayicilerin diğer OSB’deki sanayicilerden farklı olduğunu nedenin ise Kayseri’deki sanayicilerin kazandığını şehrine yatırması olduğunu aktaran AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu da, "Sanayicimiz yaptığı ürünü şehir şehir gezerek, pazarlamaya çalışır. Oralardan aldıklarını getirir, şehrimize ya yatırım yapar ya da hayır yapar. Onun için ben şahsen sanayicilerimize teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bugün Kayseri OSB dediğimiz zaman Türkiye’deki 404 OSB’den bir tanesi olarak bakmak istemiyoruz. Biliyorsunuz bu OSB’lerden 44 tanesi tarıma dayalı OSB’den oluşuyor. 360 civarında OSB bulunuyor. Bizi sanayicimiz bunların hepsinden farklı. Sebebi ise hakikaten kazandığını şehrine yatırır" şeklinde konuştu.


"Güneş enerjisiyle ilgili devrim niteliğinde kanunlar çıkardık"


Sağlık bandında öncelikle güneş panelleriyle yenilenebilir enerji kaynaklarının döşenmesiyle ilgili imkan sağladıklarını dile getiren AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ise, "Kayseri’deki Erciyes Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte 4 organize sanayi bölgemiz var. 1 serbest bölgemiz var. Toplam 50 milyon metrekarelik üretime tahsis edilmiş bir alanla karşı karşıyayız. Bu süre içerisinde zor dönemeçler aşıldı. Türkiye’de ilk defa Kayseri organize sanayi bölgesi dağıtım bedeli ödemeden elektrik alan organize sanayi bölgesi haline geldi. Şuanda herhalde 15 kuruş civarında dağıtım bedeli alıyorlar. Ancak eğer o dağıtım bedeli ile ilgili mevzuatı çıkarmasaydık. Bugün 1 TL’den fazla dağıtım bedeli ödemek gerekirdi. Başkanımız elektriği peşin parayla aldığı için pazarlık etme imkanı mevcut. O da kime yansıyor. Değerli sanayicilerimize yansıyor. Güneş enerjisiyle ilgili devrim niteliğinde kanunlar çıkardık. Tüm organize sanayi bölgesinin etrafını çeviren sağlık bandı vardı. O sağlık bandında öncelikle güneş panelleriyle yenilenebilir enerji kaynaklarının döşenmesiyle ilgili imkan sağladık. Nitekim bugün Kayseri OSB Türkiye’de ilk 55 megavatlık güneş paneli enerjisiyle kendi enerjisini üreten OSB haline geldi" ifadelerini kullandı.



Mustafa Elitaş: "Güneş enerjisiyle ilgili devrim niteliğinde kanunlar çıkardık"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Meclis üyesini sıkıştırıp, aracı yumrukladı… O anlar kamerada Bursa’da Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Bodur, trafikte yol verme tartışması sonrası saldırıya uğradı. İddiaya göre yol vermediği gerekçesiyle öfkelenen şüpheli sürücü, Bodur’u takip ederek aracına saldırdı. O anlar kameraya yansırken, şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Hamitler Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde seyir halinde olan Özlem Bodur, yol verme meselesi nedeniyle tanımadığı bir sürücünün tepkisiyle karşılaştı. İddiaya göre şüpheli sürücü, bu nedenle trafikte Bodur’u sıkıştırarak sinkaflı el hareketlerinde bulundu. Sıkıştırma nedeniyle durmak zorunda kalan Bodur, bu sırada araçtan inen şahıs A.G.’nin saldırısına uğradı. Şüpheli önce aracın aynasını kırdı, ardından araca yumruk atıp olay yerinden uzaklaştı. O anlar kameraya yansırken, şüphelinin "Seninle görüşeceğiz, seni öldürürüm" şeklinde tehditlerde bulunduğu iddia edildi. Olay sonrası polis merkezine başvuran Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Bodur, maddi zarar oluşmadığını ancak hakaret ve tehditlere maruz kaldığını belirterek şikâyetçi oldu. Yapılan araştırmada söz konusu aracın sahibinin A.G. olduğu tespit edildi. Şüpheli A.G.’nin ifadesinde suçlamaların bir kısmını kabul ettiği öğrenildi. Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda adliyeye sevk edilen şüpheli A.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, olayın ardından AK Parti ve MHP’li milletvekillerinden ve Meclis üyelerinden Özlem Bodur’a destek mesajları geldi. Milletvekilleri, trafikte şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak sürecin yakından takip edileceğini ifade etti.
Aydın Bir kişinin öldüğü kaçak define olayında 1 tutuklama Aydın’ın Efeler ilçesinde iddiaya göre define aramak için kaçak kazı yaparken girdiği tünelde mahsur kalan şahıs ekiplerin saatler süren arama çalışmasının ardından ölü olarak bulunurken, tünelin dışında bekleyen diğer şahıs ise jandarmadaki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, sabaha karşı Kalfaköy Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, define aramak için kaçak kazı yaptıkları iddia edilen şahıslardan biri açtıkları tünele girdi. Dışarıda kalan T.Y. (44) içerideki Sezer Ayhan (32) isimli arkadaşından uzun süre haber alamayınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, AFAD, UMKE, Jandarma Arama Kurtarma Ekibi (JAK) yönlendirildi. Kısa sürede bölgeye gelen ekipler tünel içerisindeki Ayhan’a ulaşmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 20 metre uzunluğundaki tünelin uzun ve dar olması ekiplerin çalışmalarını güçleştirirken, saatler süren kurtarma çalışmalarının ardından Ayhan ölü olarak bulundu. İzmir İl Afet Müdürlüğü’nden getirilen temiz hava besleme sistemi ile mahsur kaldığı tünelden ölü olarak çıkarılan Ayhan’ın cansız bedeni hastane morguna kaldırılırken, kesin ölüm nedeni yapılacak olan otopsinin ardından belli olacak. Tutuklandı Tünel dışında kalan T.Y. isimli şahıs jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen T.Y. çıkartıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
İstanbul Emre Belözoğlu: "Minimum 7-8 oyuncuyla beraber değişmesi gereken bir takımımız var" Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, minimum 7-8 transfer yapılması gerektiğini söyledi. Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Kasımpaşa deplasmanda oynadığı Galatasaray’a 3-0’lık skorla yenildi. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, "Galatasaray’a karşı yapabileceğimiz net bir şekilde detaylandırdığımız yerler vardı. Oyunu tutmak adına bence elinden geldiğince uygulamaya çalışan bir oyuncu grubum var. Oyunu 1-0 tuttuk. Galatasaray geçiş yaparken, topu kaptırdığınızda geçişe geçişte güçlü bir takım. Set hücumunda güçlü bir takım. İki tarafı da çok iyi oynayabilen bir takım. Bunun hazırlığını yapmıştık. 1-0 giderken 65-70’te hamle yaptık. Hamlenin karşılığında da biraz daha cüretkar oynamaya çalıştık. Böyle olunca da biraz daha onların daha rahat alan bulmasını vesile oldu. Hücum anlamında isteklerimizi yapamadık. Defans anlamında belli alanlarda Galatasaray’ı sıkıştırdık. Oyuncularımın isteğini, arzusunu görebiliyorum. Devreyle beraber değişmemiz gerekiyor. Kasımpaşa ilk defa sahasında maç kazanmadan devreyi bitirdi. O yüzden takımımızda değişim kaçınılmaz gibi duruyor. Hemen yarından itibaren 3 gün antrenman yapacağız. 2 Ocak’ta kampa gideceğiz. Minimum 7-8 oyuncuyla beraber değişmesi gereken bir takımımız var. İnşallah bunu yaparız" diye konuştu. Gelmeden önce kadroyla ilgili ekibiyle değerlendirme yaptığını ifade eden Belözoğlu, "Buna rağmen en iyisini yapmak için buradayız. Kadroyu güçlendireceğimizi düşündüğümüz bir devre arası var. Bence Kasımpaşa’nın bunu yapması gerekiyor. Kerem (Demirbay) iyi bir oyuncu. İsmi geçen oyunculardan biri de o. Topu tutmada, yönlendirmede o benim istediğim oyunu ortaya çıkabilecek bu tarz oyunculara ihtiyaç var gibi görünüyor. Ceyhun Bey’le görüştük, başkanlarımızla görüştük. Takımın güçlenmesi adına bir şeyler yapabileceğimizi düşünüyorum. 17 maçın minimum 8-9 galibiyet çıkarabilecek bir takım inşa edeceğiz. Şikayet edecek durumda değilim. Şikayet etmemeliyim bu kadroya geldiysem. Bugün planlarımızın bazıları tuttu, bazıları tutmadı. Karşımıza güçlü bir takım vardı" şeklinde konuştu. "Elimde peynir, domates varken, kimse benden sucuklu ya da sosisli pizza beklememeli" Elindeki kadroyla iyi işler çıkarmaya çalıştığını vurgulayan Emre Belözoğlu, "Elindeki malzemeyle en iyi lezzeti çıkarabilecek oyunu yapmak durumundayım. Elimde peynir, domates varken, ben sadece peynirli domatesli en güzel pizzayı yapmalıyım. Kimse benden sucuklu ya da sosisli pizza beklememeli. Bu işin gerçeği budur. Teknik adamlar bir şeyleri konuşurken biraz daha gerçekçi yaklaşmalılar. Ben burada elimdeki mevcutla bile en iyi neyi yapabilirim, bunun derdindeyim. Ofansif anlamda kesinlikle değişmemiz gereken, gelişmemiz gereken yerler var" ifadelerini kullandı. Her çalıştırdığı takımın kendisine tecrübe olduğunu aktaran Belözoğlu, "Elimizdeki güce göre en lezzetlisini yapmak zorundasınız. Ankaragücü’yle yaşadığımız süreç tamamen bence hakemlerin organize ettiği bir süreçti. Antalyaspor, geçen sene bence yine ligin en sıkıntılı kadrolarından bir tanesiydi ama bence iyi iş çıkardık. Lige çok iyi başladık. 4 maçta 9 puan aldık. Camia mutsuz, 4 maçın 4’ünü de kazanmamız gerekiyor diyorlardı. Ben o yüzden bıraktım. Çünkü bazen ülkede gerçeklerle karşılaşmak istemeyen bir grupla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Gerçekçi bakacağız. Bunları tecrübe olarak görüyoruz. Teknik adamlık kariyerimde iyi de gitse kötü de gitse hedeflerimden vazgeçmeden yoluma devam edeceğim. Bu bir tecrübe. Hep böyle bakarım" diyerek sözlerini tamamladı.
Eskişehir Aynı anda aynı caddede 4 kaza: Başka kaza olmasın diye çaba gösterdiler Eskişehir’de yağmurun etkisiyle aynı yolda aynı anda toplam 4 ayrı kaza meydana gelirken, çekici bekleyen sürücüler diğer araçların kaza yapmaması için yoğun çaba gösterdi. Bir otomobilin duvara çarptığı kazada 1 kişi yaralanırken, aracını pert eden oğluna kızan baba, "Gece vakti burada ne işin var?" diyerek tepki gösterdi. Odunpazarı ilçesi Yenikent Mahallesi Zümrüt Caddesi üzerinde aynı anda 4 ayrı kaza meydana geldi. Edinilen bilgilere göre ilk kazada, Mustafa S.K. (19) idaresindeki 06 BM 8846 plakalı otomobil, yağmurdan dolayı kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Virajı alamayan otomobil, yol kenarındaki duvara çarptı. Kullanılamaz hale gelen araçta bulunan 4 arkadaştan B.E. isimli şahıs kazada yaralanırken, sürücü haricindeki 2 kişi kaza mahallinden uzaklaştı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. B.E. isimli yaralı, ilk müdahalesinin ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Aracı pert eden oğluna kızdı Kazanın ardından şoka giren araç sürücüsü Mustafa S.K. (19) kullanılamaz hale gelen aracı üzülürken, olay yerine gelen yakınları arkadaşını, "Cana geleceğine mala gelsin" diyerek sakinleştirmeye çalıştırdı. Mustafa S.K.’nın olay yerine gelen babası Mustafa K. ise, "Gece vakti burada ne işin var?" diyerek oğluna tepki gösterirken, diğer aile ferleri bu kez de babayı sakinleştirmeye çalıştı. Aynı yolda kaza yapan sürücülerden diğer araçlara örnek hareket Öte yandan, aynı cadde üzerinde bahse konu kazaya sadece 300 metre uzaklıkta 3 ayrı kaza meydana geldi. 2 araç ve 1 motosiklet daha kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Bahse konu 3 kazada da yaralanan olmadı. Motosiklet sürücüsü kalkıp yoluna devam ederken, şarampole saplanan 39 FB 525 plakalı otomobil ve 65 HC 935 plakalı kamyonet sürücüleri çekici beklerken, diğer sürücüleri kaza yapmamaları için uyardı.