ASAYİŞ - 20 Ocak 2026 Salı 00:23

Oto tamircisinden yeni çıkardığı otomobili alev aldı

A
A
A
Oto tamircisinden yeni çıkardığı otomobili alev aldı

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde iddiaya göre oto tamircisinden tamir edildikten sonra çıkarılan ve ısıtmak için çalıştırılan otomobil alev aldı. Yangın ekiplerin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.


Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi Billur Caddesi’nde meydana gelen olayda, Kadir Silim 38 BB 536 plakalı otomobilini iddiaya göre oto tamircisinde yaptırdıktan sonra evine getirdi. Biraz süre geçtikten sonra otomobilini ısıtmak için marşa basılan Silim’in otomobili motor kısmından alev aldı. İhbar üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de yangına müdahale etti. Otomobilde çıkan yangın ekipler tarafından büyümeden söndürülürken, otomobilde maddi hasar oluştu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



"Otomobil 3 gündür tamir görüyor"


Otomobilini 3 gündür oto tamircisine götürüp, getirdiğini sonrasında park halindeyken, marşa basmasıyla alev almasının bir olduğunu söyleyen Kadir Silim, "Otomobilin elektriksel bazı sorunları vardı. Otomobili ‘bir çalıştırayım’ dedim. Çalıştırmamla alev alması bir oldu. Pat diye bir ses geldi alev aldı. İtfaiye ekipleri yangının elektrik aksamından çıktığını söyledi. Akünün oradaki kablolar erimiş. O bölgeden de işlem yapılmıştı. Oradaki soketler değişmişti. Yüksel ihtimal oradan kaynaklı çıktı. Yapan ustayla görüşeceğiz. Kendisi yüksek ihtimalle kabul etmeyecek ama bilirkişi raporu isteyeceğiz. İtfaiyenin verdiği raporlar önemli. Şikayette bulunacağız" ifadelerini kullandı.



Oto tamircisinden yeni çıkardığı otomobili alev aldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Termometreler eksiyi gördü, zirai don nöbeti başladı Mersin’in bazı bölgelerinde hava sıcaklığının gece yarısından itibaren eksiyi görmesiyle birlikte üreticiler zirai dona karşı örtü altındaki ürünlerini korumak için soba yakarak önlem almaya başladı. Domates üretimi ile ön planda olan Erdemli ilçesinde 200 rakımda termometre eksi bir dereceyi görünce yakılan sobaların başında sabaha kadar nöbet tutuldu. Türkiye’nin bir çok alanda olduğu gibi tarımda da önemli üretim merkezlerinden olan Mersin’de kış mevsiminde örtü altına üretim sürüyor. Sahil kıyısındaki ilçeler başta olmak üzere kent genelinde örtü altında domatesten salatalığa, çilekten muza kadar bir çok ürün yetiştiriliyor. Kış mevsimi nedeniyle hava durumunu yakından takip eden üreticiler ürünlerini soğuktan korumak için ise zaman zaman nöbet tutmak zorunda kalıyor. Meteorolojinin bugün için uyardığı soğuk hava ve zirai don nedeniyle termometreler sıfırı görmeden hazırlıklarını tamamlayan üreticiler, sobaları yaktı sabaha kadar nöbet tuttu. Erdemli ilçesinde domates üretiminin yoğun olarak yapıldığı Üçtepe Mahallesi’nde de gece yarısından itibaren etkisini gösteren soğuk hava nedeniyle seralarda sobalar yakılarak önlem alındı. Dışarısının eksi birleri gördüğü bugünde üreticiler, içerideki sıcaklığı 3 derecenin altına düşürmedi. Üreticilerden Hatice Çelik, "Biz burada şuanda sebzelerimiz üşümesin diye sobalarımızı yakıyoruz. Domateslerimiz zarar görmesin diye sabaha kadar bekliyoruz. Ben evimizin yanındaki seralarımızdaki sobaları yakıyorum. Çocuklarımda Köşkerli civarındaki seraları yakıyor. Böylece birbirimize yardım ediyoruz" dedi. "Seraların ısısını en az 3-4 derecede tutmamız gerekiyor" Üçtepe Mahalle Muhtarı Mehmet Koç ise meteorolojinin uyarısıyla mahallesinde ele ele vererek zirai don nöbeti tutuklarını söyledi. Mahalle halkının yüzde 80’inin domates üreticiliği yaptığına değinen Koç, "Özellikle meteorolojinin bilgi vermesiyle örtü altı üreticilerimiz sabaha kadar zirai don nöbeti tutuyor. Sobaları yakmadığımız takdirde kalitelerimiz bozuluyor, zarar ediyoruz. Onun için çiftçilerimizle ayaktayız, nöbet tutuyoruz. Seraların ısısını en az 3-4 derecede tutmamız gerekiyor. Vatandaşımızın zirai donla ilgili zarar görmemesi için elimizden gelen desteği veriyoruz, uyarıyoruz kendilerini. Onlarda bilinçli çiftçi oldukları için sobalarını yakıp sabaha kadar nöbet tutuyorlar" diye konuştu. Zirai don riskinin Perşembe günü sabah saatlerine kadar devam etmesinin beklendiği bildirildi.