ASAYİŞ - 17 Ocak 2026 Cumartesi 01:57

Pert olan otomobilden burnu kanamadan çıktı

A
A
A
Pert olan otomobilden burnu kanamadan çıktı

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil refüjden uçarak, pert oldu. Kazayı anlatan sürücü, "Refüjden cumburlop diye atladık" dedi.


Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Alsancak Mahallesi Kocasinan Bulvarı üzerinde meydana gelen trafik kazasında, S.E.C., (19) yönetimindeki 38 AKD 842 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüjü aşarak, levhaları altına aldı. Kaza sonrası savrulan otomobil pert olurken, ihbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de yaptıkları ilk kontrollerde kazada yaralanan olmadığını belirledi. Çalışmaların ardından otomobil çekiciyle kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.



"Refüjden cumburlop diye uçtum"


Kaza sonrası kazanın nasıl meydana geldiğini anlatan S.E.C., "Refüjü görmedim. otomobil de refüje oturdu. Tabelaya çarptım. Sonra da direksiyonu kırdım. Direksiyonu kırmasam zaten lojmandan içeri girerdim. Direksiyonu kırmadan düz girmesem daha kötü olabilirdi. Birazda tecrübeden diyebilirim. Direk cumburlop diye refüjden içeri atladık. Oradan refüjü görmedim. Birazda kar yağışı vardı. Çok fazla da hızlı değildim. Bizde bir şey yok çok şükür. Otomobilin hali ortada" ifadelerini kullandı.



Pert olan otomobilden burnu kanamadan çıktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Operasyonda gözaltına alınan 21 şahıstan 14’ü tutuklandı Adıyaman’da, "Suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak" ve "Nitelikli yağma" suçları işlediği iddia edilerek gözaltına alınan 21 şahıstan 14’ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Adıyaman Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, şüphelilere yönelik operasyon gerçekleştirilmişti. 14 Ocak tarihinde yapılan operasyonda, örgüt üyesi oldukları değerlendirilen şahısların yakalanması, suç delillerinin ele geçirilmesi ve suçtan elde edilen gelirlerin tespiti amacıyla 32 adrese eş zamanlı baskın yapılmıştı. Toplam 385 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda tespiti yapılan şüphelilerin tamamının yakalandığı belirtilirken, ikamet, iş yeri ve araçlarda aramalarda bulunulmuştu. Aramalarda; 2 adet tabanca, 2 adet tüfek, 2 adet balistik yelek, 91 adet fişek, 8 adet tabanca kılıfı, 2 adet kelepçe, suçtan elde edildiği değerlendirilen ziynet eşyası ile döviz, çok sayıda çek, 7 adet pos cihazı, 11 adet uyuşturucu-uyarıcı hap ve çeşitli dijital materyaller ele geçirilmiş toplam 21 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştı. Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan 21 şüpheli şahıs Adıyaman Adliyesi’ne sevk edildi. Burada mahkemeye çıkarılan 21 şahıstan 14’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken 7 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bursa "Sosyal medyada mantık yanlışları yaygın" BURSA (İHA) – Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Kent Konseyi ve Bursa Felsefe Kulübü iş birliğiyle 14 Ocak Dünya Mantık Günü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Her yaştan katılımcının ilgisini çeken programda mantığın gerekliliği ve gündelik yaşamdaki önemi ele alındı. Şadırvanlı Han Eğitim Akademisi’nde gerçekleştirilen "Mantık Niçin Gereklidir" başlıklı etkinliğe, Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fikret Osman konuşmacı olarak katıldı. Programın moderatörlüğünü ise aynı bölümden Prof. Dr. Metin Becermen üstlendi. Etkinliğe katılanlar, mantığın neden gerekli olduğu, günlük hayatta nasıl kullanılması gerektiği ve bireylerin karşılaştıkları mantık yanlışları hakkında bilgi edinme fırsatı buldu. Dünya Mantık Günü kapsamında mantığın önemine dikkat çeken Doç. Dr. Fikret Osman, konuşmasında mantık yanlışlarının bireyleri nasıl yanıltabildiğine değindi. Osman, "Mantık yanlışları son derece önemlidir. Hepimiz bilerek ya da bilmeyerek sıkça bu yanlışlara düşebiliyoruz. Bu yanlışlardan nasıl kaçınılabileceğini anlatmaya çalıştım. Mantık yanlışları, özellikle bilinçli olarak bizi yanlış yönlere sevk etmeye çalışan akıl yürütmelerdir. Bir kişi hakkında ön yargı oluşturup ardından onun görüşünü bu ön yargı üzerinden değerlendirmek bir mantık yanlışıdır. Bu durumda bilginin kendisinden uzaklaşılır ve konu farklı bir yöne çekilir. Bunun gibi pek çok hatadan söz etmek mümkündür" ifadelerini kullandı. "Sosyal medyada mantık yanlışları yaygın" Bütün-parça ilişkisine dayalı hataların da yaygın olduğuna dikkat çeken Osman, "Gündelik dilde ve sosyal medyada sıkça karşılaşılan şeklî hatalar var. Bir takım neticelendirmeler ve şartlı önermeler üzerinden yapılan yanlışlar bireyleri yanıltabiliyor. Bütün-parça ilişkisine dayalı hatalar yaygın; bir parçayı ele alırken bütünün tamamını yansıtmadığı göz ardı ediliyor. Bu tür hatalar, yanlış yargılara ve hatalı değerlendirmelere yol açabiliyor" diye konuştu. Dil kullanımının önemine de vurgu yapan Osman, "Dilimizin netleşmesi son derece önemlidir. Dili netleştirdiğimizde düşüncemizi de geliştirmiş oluruz. Bu durum, felsefe gibi fikrî alanlar için büyük önem taşımaktadır" dedi. Programın sonunda Osmangazi Kent Konseyi Genel Sekreteri Mutlu Çınar, Geçmiş Dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker ve Bursa Felsefe Kulübü Başkanı Gürkan Kaya tarafından Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fikret Osman’a teşekkür belgesi verildi.
Siirt Siirt’te 2025 yılında 3,3 milyar TL tutarında kara yolu yatırımı Siirt’te 2025 yılı yatırım programı kapsamında kent genelinde toplam 3,3 milyar TL tutarında kara yolu yatırımı gerçekleştirildi. Yatırımlar kapsamında; Siirt-Pervari yolu, Batman-Beşiri-Kurtalan yolu, Kozluk-Baykan-İl Bölge Hududu yolu, (Siirt-Pervari) ayrımı-Tillo yolu, Siirt-Eruh yolu, Fındık yolu ile Dargeçit-Güçlükonak yolu ve Eruh-Fındık yolu projelerinde çalışmalar devam ediyor. Ulaşımda güvenlik ve konforu artırmayı, bölgesel kalkınmayı desteklemeyi amaçlayan yatırımların, Siirt’in ekonomik ve sosyal gelişimine önemli katkı sağlaması hedefleniyor. Siirt İl Özel İdaresi, Vali Dr. Kemal Kızılkaya’nın talimatları doğrultusunda, Asfalt Plenti ve Konkasör Tesisinin tam kapasiteyle üretime başlamasıyla birlikte, 2025 yılı boyunca il genelinde köy yollarında çalışmalar yürütüldü. 2025 yılı başında belirlenen il genelinde 121 kilometrelik Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) asfalt yol yapımı hedefi aşılırken bugüne kadar yapılan 121 kilometrelik sıcak asfalt yol vatandaşların hizmetine sunularak, kırsalda ulaşım seferberliği başlatıldı. Bununla birlikte, Siirt genelinde 57 köy ve 9 mezra olmak üzere toplam 66 yerleşim biriminde de 179 bin ton sıcak bitümlü asfalt karışımı kullanılarak yol bakım ve onarım çalışmaları da gerçekleştirildi. Çalışmalarla birlikte 2025 yılında kent genelinde 3,3 milyar TL tutarında kara yolu yatırımı gerçekleştirildi.