GÜNDEM - 19 Aralık 2023 Salı 11:04

Rektör Altun, KYK Kocasinan Kız Öğrenci Yurdu Öğrencileri ile Bir Araya Geldi

A
A
A
Rektör Altun, KYK Kocasinan Kız Öğrenci Yurdu Öğrencileri ile Bir Araya Geldi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun; Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) Kocasinan Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri ile bir araya geldi.


Göreve geldiği günden bu yana öğrenciler ile bir arada olmaya devam eden ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, KYK Kocasinan Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri ile bir araya gelerek sohbet etti. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Erciyes Kamp Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Rektör Prof. Dr. Fatih Altun’un yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, KYK Kocasinan Kız Yurdu Müdürü Zahide Aygen ile öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Altun, öğrencilere ERÜ hakkında bilgi vererek, ERÜ olarak öğrenci odaklı faaliyetlere her zaman önem verdiklerini söyledi. ERÜ’de aktif birçok öğrenci kulübünün faaliyet gösterdiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Altun, öğrencilere yeteneklerine göre kulüplerde aktif olarak görev almalarını tavsiye etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı da etkinlikte yaptığı konuşmasında katılımlarından dolayı Rektör Prof. Dr. Altun’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, tek tek öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.


Etkinlik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı’nın Rektör Prof. Dr. Fatih Altun’a hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.



Rektör Altun, KYK Kocasinan Kız Öğrenci Yurdu Öğrencileri ile Bir Araya Geldi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep DEİK/Türkiye-Irak İş Konseyi Kerkük temasları olumlu geçti DEİK/Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, T.C. Bağdat Büyükelçisi Anıl Bora İnan’ın başkanlığındaki heyet kapsamında Kerkük’te çeşitli temaslarda bulunduklarını belirterek, Kerkük’ün ekonomik potansiyelinin Türk özel sektörü tarafından yakından takip edildiğini ifade etti. Kerkük’e yeni atanan Valisi Mehmet Seman Ağa’yı resmi ziyaretle başlayan program, Kerkük Ticaret Odası ve özel sektör temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantılar ile devam etti. Programın ardından değerlendirmelerde bulunan Acar, Türkiye ile Irak arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişiminde özel sektörün belirleyici rol oynadığını vurguladı. Acar, "Kerkük, enerji, tarım, lojistik, sanayi ve ticaret alanlarında önemli fırsatlar barındıran stratejik şehirlerden biridir. Türk firmaları, Irak’ın yeniden imar ve kalkınma sürecine katkı sunmaya hazırdır. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıda da karşılıklı yatırım imkanları, ticari iş birlikleri ve sektör bazlı fırsatlar ele alınmıştır" dedi. Toplantıya katılan Türk iş heyetinin, inşaat ve altyapı, sağlık ve medikal, taşımacılık ve lojistik, depolama ve antrepo hizmetleri, yapı malzemeleri, finans, bankacılık, tarım ve seracılık gibi farklı alanlarda faaliyet gösteren firmalardan oluştuğunu belirten Acar, Kerkük ile Türk özel sektörü arasında doğrudan temasların artırılmasının önemine dikkat çekti. Türkiye ile Irak arasındaki ticaret hacmini daha ileri seviyelere taşımak için yoğun şekilde çalıştıklarını ifade eden Acar, Kalkınma Yolu Projesi’nin de bölgesel ticaret ve lojistik açısından önemli fırsatlar oluşturduğunu kaydetti. Acar ayrıca, iş dünyasının daha etkin hareket edebilmesi adına vize süreçleri, ödeme sistemleri, gümrük uygulamaları ve taşımacılık alanlarında yaşanan sorunların çözümünün önem taşıdığını belirterek, DEİK/Türkiye-Irak İş Konseyi olarak bu konuları ilgili makamlarla sürekli gündemde tuttuklarını ifade etti. Gerçekleştirilen temasların Türkiye ile Irak arasındaki ekonomik iş birliklerine katkı sağlaması bekleniyor.
Samsun Yaşlı kadına şiddet uyguladığı iddia edilen hasta bakıcı gözaltına alındı Samsun’un İlkadım ilçesinde baktığı 88 yaşındaki kadına şiddet uyguladığı iddia edilen Azerbaycan uyruklu kadın, polis tarafından gözaltına alındı. Olay, İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, hasta bakıcı olarak çalışan Azerbaycan uyruklu S.G. (63) adlı kadının baktığı Parkinson hastası 88 yaşındaki S.D. adlı kadına şiddet uyguladığı iddiası üzerine polis ekipleri harekete geçti. Gözaltına alınan şüpheli bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. "Kasten yaralama" suçundan Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan S.G., suçlamaları kabul etmedi. Mahkemede ifade veren S.G., yaklaşık 2 aydır yaşlı kadının yanında kaldığını ve bakımını üstlendiğini belirterek, yaşlı kadının zaman zaman geceleri yataktan düştüğünü söyledi. Son olarak 3 Mayıs gecesi yere düştüğünü gördüğünü anlatan şüpheli, yaşlı kadının yüzündeki morlukların düşmeden kaynaklandığını ileri sürdü. Şüpheli, yaşlı kadına kötü muamelede bulunmadığını savunarak, serbest bırakılmasını talep etti. Mahkeme, şüpheli hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirerek, haftada bir gün karakola imza verme şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.