GÜNDEM - 17 Nisan 2024 Çarşamba 17:33

Vali Çiçek: "Turizm fakültelerinde okuyan öğrenciler bu memleket için milli görev yapıyor"

A
A
A
Vali Çiçek: "Turizm fakültelerinde okuyan öğrenciler bu memleket için milli görev yapıyor"

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesi’nde Turizm Haftası çerçevesinde düzenlenen ’Kayseri’nin Turizm Değerleri’ adlı panelde konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Turizm fakültelerinde okuyan öğrenciler bu memleket için milli görev yapıyor" dedi.


Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in katılımıyla gerçekleşen panele; ERÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oktay Özkan, Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu, Özvatan Kaymakamı Mine Kurt, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun ve Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Narin de katıldı. Etkinlik, “Fotoğraf ve Ebrunun Buluşması: Özbekistan” temalı sanat sergisinin açılışı ile başladı. Serginin gezilmesinin ardından katılımcılara Özbek pilavı ikram edildi. Daha sonra “Kayseri’nin Turizm Değerleri” adlı panele geçildi.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan panelde; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; turizm fakültelerinin, rehberlik, gastronomi ve mutfak sanatlarının önemine değinerek, “Bugün turizm fakültelerinde okuyan öğrenciler bu memleket için milli görev yapıyor. Bu memleket dışarıdan para getirmek için nasıl mühendislik çalışmaları yaparak dışarıya ürün satanları istihdama katkılarından dolayı alkışlıyorsak turizmde faaliyet gösterenlere de ekonomiye katkılarından dolayı sonsuz teşekkür etmemiz lazım. Çünkü istihdama bu kadar çabuk katkısı olan, bir ülkeye bir vilayete bu kadar katkı sağlayan başka bir sektör ben bilmiyorum. Mühendislik fakülteleri neyse belki de daha önemlisi turizm fakülteleri” şeklinde konuştu.


Günümüzde dünyanın global bütçesinin yüzde 3.85’inin turizm olduğuna işaret eden Vali Çiçek, dünyada 11 çalışandan 1’inin turizm sektöründe çalıştığını ve bu sene bu sayının her 9 kişiden 1 kişiye yükseltilmeye çalışıldığını söyledi.


Turizm fakültelerinde okuyan öğrencilerin birçoğunun kafasında başka sektörler olmasının kendisini üzdüğüne dikkati çeken Vali Çiçek, “Ben turizm fakültesinin üniversite okumak için okunacak bir fakülte olduğuna inanıyorum. Bu fakültenin öğrencilerinin bu memleket için çok kıymetli olduğunu ve geleceğimizde çok önemli yer kavrayacağını görüyorum. Bu yüzden de üniversitede birçok fakülteye daha hiç gitmemişken hatta yalnızca bir fakülteye gitmişken bugün sizlerle beraberim” açıklamasında bulundu.


Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Güllü ise panel kapsamında Vali Çiçek’i fakültelerinde ağırlamaktan onur duyduğunu belirterek, etkinliğe katılan herkesin turizm haftasını kutladı.


Kayseri’nin altın çağını yaşadığını ifade eden Prof. Dr. Güllü, “Sebebi ise insan kaynağı ile ilgili. Turizme odaklanmış bir Valimiz, bir Belediye Başkanımız, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz, sektör temsilciliklerimiz ve Üniversitemiz bulunmakta. Bu şanstan dolayı bu nitelemenin abartılı olmayacağı görüşündeyim” dedi.


Panelin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oktay Özkan ve Prof. Dr. Kenan Güllü, Vali Gökmen Çiçek’e teşekkür plaketi takdim etti.



Vali Çiçek: "Turizm fakültelerinde okuyan öğrenciler bu memleket için milli görev yapıyor"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit’te muhtarlar toplantısı yeniden başladı Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, göreve başlamasından sonra muhtarlarla aylık değerlendirme toplantılarını yeniden başlattı. Meclis salonunda muhtarlarla bir araya gelen Başkan Ertaş, tabana yayılan katılımcı bir yönetim anlayışı ile vatandaşa hizmet için birlik içerisinde çalışacaklarını ifade etti. Edremit Belediyesi’nde mahalle muhtarları ile aylık değerlendirme toplantıları başladı. Belediye Başkanı Mehmet Ertaş başkanlığında yapılan toplantıda muhtarlarla birlikte Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci, belediye meclis üyeleri ve belediyede ki daire müdürleri de yer aldı. Başkan Mehmet Ertaş, halkçı bir yönetim anlayışı ile tabana yayılan bir yönetim anlayışı içerisinde muhtarlar, esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşları ile birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerini ifade etti. Her ay belediye meclis toplantısı öncesinde muhtarlarla buluşacaklarını kaydeden Başkan Ertaş, “Her türlü öneriye açık bir şekilde “ben yaptım oldu” değil ortak akılla birlikte karar vereceğiz. Halkımıza hizmet noktasında bir ve beraber hareket edeceğiz. En kısa yoldan halkımızın sorunlarına çözüm üretip hizmeti ulaştırma amacıyla çalışacağız” dedi. Mahalle muhtarları da tek tek söz alarak hem kendilerini tanıttılar hem de sorunlarını anlattılar. Doğalgaz hatlarının uzatılması ve bozulan yolların yapılması gibi konular başta olmak üzere mahalleleri ile ilgili istek, öneri ve şikayetlerini bildirdiler. Başkan Ertaş, yol yapım ve onarım için 14 ayrı ekibin sahada olduğunu kaydetti, sorunların ortadan kaldırılması için hızlı bir şekilde çalıştıklarını vurguladı.
Giresun Kadınlar baharla birlikte pazarda doğal ürünleri satıyor Baharın gelmesiyle kadınlar pazarındaki ürün çeşitliliği de arttı. Çoğu doğada kendiliğinden yetişen dikenucu, geldirdik, kabalak gibi bitkileri toplayarak kendi yetiştirdikleri ürünlerle beraber ilçe pazarında satan kadınlar aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Giresun’un köylerinde yaşayan kadınlar, evde yaptıkları yöresel ürünler ile yetiştirdikleri sebze ve meyveleri ilçelerin pazarlarında satarak aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Kendi yetiştirdikleri ürünlerle beraber, doğada kendiliğinden yetişen bitkilerin de pazarda yoğun ilgi gördüğünü anlatan Atike Sefer, “Bahar mevsimi geldiği için pazarda sattığımız ürünlerde arttı. Kendi yetiştirdiğimiz lahana, bezelye, kıvırcık, yeşil soğan gibi ürünlerin yanı sıra doğada kendiliğinden yetişen kabalak, galdirik, dikenucu olarak bilinen melocan da toplayarak pazara getiriyoruz. Bu tezgahta sattığım her şey organik ve tazedir. Köyde sabah erken saatlerde tarlalardan topladığım sebze ve meyveleri pazara getiriyorum. Yeter ki üretim olsun üretilen her şeyin pazarda müşterisi oluyor” dedi. Üretilen her ürünün pazarda yeri var Her ne kadar kadınlar pazarı olsa da üreten herkese pazarda yer olduğunu ifade eden Aydın Öztürk ise, “Artık köylerde pek üreten kalmadı. Köylüler de gelip lahanasını pazardan alır duruma geldi. Oysaki köylerde sadece ekip diktiğin değil doğada kendiliğinden yetişen birçok bitki de ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor. Ben bir emekli olmama rağmen köyde üretip gelip pazarda satıyorum ve ihtiyacımı karşılıyorum. Üreten herkese pazarda yer olduğu gibi üretilen her şeyinde alıcısı oluyor” dedi.