GÜNDEM - 17 Haziran 2025 Salı 16:17

Vali Çiçek uçurtma uçurdu, bağımlılıkla mücadelede kararlılık mesajı verdi

A
A
A
Vali Çiçek uçurtma uçurdu, bağımlılıkla mücadelede kararlılık mesajı verdi

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ’uçurtmanı göğe, bağımlılığı geride bırak’ sloganıyla düzenlenen uçurtma şenliğinde bağımlılıkla mücadelede kararlılık mesajı verdi.


Yeşilay Kayseri Şubesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ’uçurtmanı göğe, bağımlılığı geride bırak’ sloganıyla 2. Geleneksel Uçurtma Şenliği düzenlendi. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde düzenlenen şenliğe katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de uçurtma uçurarak çocukluk yıllarına gitti. Çocuklarla beraber uçurtma uçurmanın mutluluğunu yaşayan Vali Çiçek, bağımlılıkla mücadelede kararlılık mesajı verdi.


"Gençlerimizin dijital bağımlılık adı altında zehirlenmelerine ve esir edilmelerine izin vermeyeceğiz"


Şenlikte konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Yeşilay, düzenlediği bu organizasyon ile aslında bir meydan okuyor. Küçüklerimiz bağımlılıklara karşı meydan okuyorlar. Tüm bağımlılıklara savaş açtıklarını, bağımlılıkları çöpe attıracaklarını, hayata evet dediklerini, bağımsız Türkiye’nin bağımsız bireyleri olduklarını haykırıyorlar. Özellikle bağımlılıkla mücadele bizim en büyük kahramanlarımız her zaman yavrularımızdır. Onların bizlere verdikleri güç ve moral. Bugün sadece bir uçurtma şenliği yapmıyoruz. Bu şenlik ile hem dijital bağımlılığa hem milletimizi zehirleyen her türlü bağımlılıklara karşı bağımsız olma seferberliğini buradan başlattığımızı ilan ediyoruz. Biz gençlerimizin spor salonlarında, parklarda, ilim ve sanat yuvalarında olmalarını istiyoruz. Biz gençlerimizin dijital bağımlılık adı altında zehirlenmelerine ve esir edilmelerine izin vermeyeceğiz. Bu manada da defalarca açıkladım. Gençlerimizi, Kayseri’nin vatansever evlatlarını zehirlemek isteyen alçaklara asla fırsat vermedik, vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.



"Zehir tacirlerinin yerleri dışarıda serbestçe gençlerimizi zehirlemek değil, onların yerleri cezaevleri"


Çiçek, "Onların memleketimizin temiz havasında gençlerimizi zehirlemeye hakları yok. Onların yerleri dışarıda serbestçe gençlerimizi zehirlemek değil, onların yerleri cezaevleri. Polisimiz ve jandarmamız onları enselerinden tuttukları gibi hak ettikleri yerele gönderecekler. Bizlerde gençlerimizin mutlu ve huzur içerisinde yaşamaları için her türlü imkanı seferber edeceğiz. Bugün her bir parkımızda kolluk kuvvetlerimizi görevlendirdik. Belki de Kayseri’de en fazla güvenlik görevlilerinin görevlendirildiği bir döneme girdik. Hiçbir gencimizi hiçbir alçağa teslim etmeyeceğiz. Buradaki en büyük gücümüz minik kahramanları ve gözlerindeki ışık. Bunların Türkiye’ye olan sevdaları ile biz her türlü bağımlılığa hayır diyoruz. Biz gençlerimizin ve çocuklarımızın bağımsızlık seferberliğini kutluyoruz. Bağımsız Türkiye’de tüm bağımsızlık seferberliğini tüm bağımlılara karşı Kayseri’den bugün itibariyle başlattığımızı ilan ediyoruz" diye konuştu.


Şenliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çifçi de katıldı.



Vali Çiçek uçurtma uçurdu, bağımlılıkla mücadelede kararlılık mesajı verdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız: "Bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz" İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nce, Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde suçla mücadele, suçluların yakalanması ve caydırıcı olmak amacı ile dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamada konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, "Yeni yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber sahadayız" dedi. Yeni yıla günler kala İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı’nda ve İstiklal Caddesi’nde dron destekli asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Gerçekleşen uygulamaya İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız katıldı. Asayiş uygulamasını gerçekleştiren meslektaşlarına iyi çalışmalar dileyen Yıldız çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında konuşan Yıldız, "İstanbul’un huzuru Türkiye’nin huzurudur anlayışıyla yeni bir yılın arifesinde bu akşam da Beyoğlu ve Şişli ilçelerimizde vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için tüm birimlerimizle sahadayız. Kararlılıkla zehir tacirleri ve şehir eşkıyalarıyla 7/24 mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele sadece bugünün değil, yarınlarımızın da güvenlik ve huzuru için sürdürdüğümüz bir mücadeledir. İstanbul’umuzun sadece Beyoğlu’nda değil, bütün sokaklarında, caddelerinde, her köşesinde uygulamalarımızı devam ettiriyoruz. Bu uygulamalarda bize destek olan aziz İstanbul’umuzun değerli vatandaşlarına ve fedakârca görev yapan kıymetli meslektaşlarıma ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. "Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" Yılbaşı arifesinde olduklarını belirten Yıldız, "Elbette ki bütün personelimizle 7-24 İstanbul’umuzun huzuru ve güvenliği için, yeni bir yılın arifesinde sokaklarda meslektaşlarımızla beraber buradayız, sahadayız. Yeni yılın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son olarak şunu ifade edeyim; bu şehir bizim şehrimiz, biz İstanbul’un emniyetiyiz." Öte yandan asayiş uygulamasını gerçekleştiren ekipler, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı.
Ağrı Kar ve tipi nedeniyle Tendürek’te yolda kalanlara Kızılay yardım ulaştırdı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi ile Van’ın Çaldıran ilçesini birbirine bağlayan yüksek rakımlı Tendürek Geçidi’nde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımı durma noktasına getirdi. Geçidin 2 bin 400 rakımlı Somkaya köyü mevkisinde çok sayıda ağır tonajlı araç yolda mahsur kalırken, Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri bölgeye giderek sürücülere kumanya dağıttı. Bölgede gün boyunca aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı, gece saatlerinde şiddetini artırarak tipiye dönüştü. Görüş mesafesinin yer yer birkaç metreye kadar düştüğü Tendürek Geçidi’nde ilerleyemeyen tırlar ve kamyonlar yol kenarında beklemek zorunda kaldı. Zorlu hava şartları nedeniyle sürücüler saatlerce araçlarında mahsur kaldı. Doğubayazıt Kaymakamlığı koordinesinde harekete geçen Türk Kızılay Doğubayazıt Şubesi ekipleri, olumsuz hava şartlarına rağmen bölgeye ulaşarak mahsur kalan sürücülere sıcak kumanya ikramında bulundu. Soğuk hava ve uzun bekleyiş nedeniyle zor anlar yaşayan sürücüler, yapılan yardımlarla bir nebze olsun rahatladı. Kızılay ekipleri, bölgede mahsur kalan bir vatandaşı da güvenli alana tahliye ederek kurtardı. Yardımlar sırasında sürücülerin temel ihtiyaçları karşılanırken, sağlık durumu yakından takip edildi. Jandarma ekipleri bölgede çalışmalarını sürdürürken, karla mücadele ekipleri de yolu yeniden ulaşıma açmak için yoğun mesai harcıyor. Edinilen bilgilere göre, hava şartlarının zaman zaman daha da ağırlaşabileceği Tendürek Geçidi’nde sürücülerin dikkatli olmaları ve zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları istendi.