YEREL HABERLER - 23 Nisan 2012 Pazartesi 15:19

ÇOCUKLARIN 23 NİSAN COŞKUSU

A
A
A
ÇOCUKLARIN 23 NİSAN COŞKUSU

Kilis Belediyesi tarafından Sosyal Destek Programı çerçevesinde alınan 9 adet şişme oyun grubunda çocuklar gönüllerince eğlendi.
Kilis Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan şenliklerinde çocuklar şişme oyun gruplarında diledikleri gibi oynarken, Hacivat-Karagöz ve palyaçolar da müzik eşliğinde çeşitli gösteriler sundu. Çocukların yoğun ilgisini çeken etkinlikte çocuklara belediye tarafından çeşitli hediyeler de verildi. 3 günden beri devam eden etkinliklerle çocuklar, 23 Nisan coşkusunu yaşadılar. Etkinliklern daha sonra da hafta bir semtte yapılacağı belirtilerek, Kilis`teki bütün çocuklara ulaşmanın hedeflendiği bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli Büyükşehir Belediyespor başarılara doymuyor Denizli Büyükşehir Belediyespor, hafta sonu gerçekleştirilen yüzme, atletizm ve kuraş branşlarında düzenlenen müsabakalarda birçok derece ve şampiyonluk kazanarak bir kez daha Denizli’yi başarıyla temsil etti. Denizli Büyükşehir Belediyespor sporcuları katıldıkları müsabakalarda birçok derece ve şampiyonluk kazanarak başarılarına yenilerini ekledi. Bu kapsamda, Denizli Büyükşehir Belediyespor Yüzme Takımı, 10-12 Mayıs tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 11-12 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Ligi Grup Müsabakaları’nda 11 Yaş Kızlar 4X50 m. karışık stil, 11 Yaş Kızlar 4X100 m. serbest stil, 11 Yaş Karma 4X50 m. karışık stil, 11 Yaş Karma 4X100 m. serbest stil ve 11 Yaş Erkekler 4X100 m. serbest stil kategorilerinde altın madalya almaya hak kazandı. Emir Aras Tekdemir 100 m. kelebek stil, Recep Erdem Bıçaklı 400 m. serbest stil, 200 m. sırtüstü stil ve 200 m. karışık stil ve Azra Selin Sert 100 m. ve 200 m. kurbağalama stilde aldıkları derecelerle altın madalyanın sahibi oldu. Öte yandan Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Marmaris’te düzenlenen Türkiye Açık Su Yüzme Yaz Şampiyonası Dünya Gençler Avrupa Gençler Comen Cup ve European Aquatics Ows Cup Leg-3 Milli Takım Seçme Yarışlarına katılan Denizli Büyükşehir Belediyespor Yüzme Takımı sporcusu Deniz Kılınç ise 14 Yaş Erkekler 5000 m. yarışında Türkiye 3’üncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı. Alkışlar gençlere Antalya’da düzenlenen U-16/ U-18 Atletizm Türkiye Şampiyonası Seçme Müsabakalarında Denizli Büyükşehir Belediyespor Atletizm Takımı sporcusu Arda Bakırhan da U-16 Erkekler üç adım atlama branşında 12.02’lik derecesiyle Ege Bölge 1’incisi olarak şampiyon olmaya hak kazandı. 11-12 Mayıs tarihleri arasında Çankırı’da düzenlenen Büyükler Türkiye Kuraş Şampiyonası’nda Denizli Büyükşehir Belediyespor 26 ilden 247 sporcunun katıldığı organizasyonda da birçok başarıya imza attı. Sporculardan Dilan Çam kadınlar 48 Kg’da Türkiye 1’incisi, Ceylin Bayur kadınlar 87 Kg’da Türkiye 2’ncisi, Hasibe Sultan Kaplan kadınlar +87 Kg’da Türkiye 3’üncüsü olarak şampiyonada Denizli’yi başarı ile temsil etti. Dilan Çam ve Ceylin Bayur aldıkları sonuçlarla Avrupa Şampiyonası’nda Denizli’yi ve Türkiye’yi temsil edecek. “Gençlerle gurur duyuyoruz” Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, aldıkları derecelerle kendilerini mutlu eden tüm genç sporcuları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Başkan Çavuşoğlu, “Bizlere bu gururu yaşatan sporcularımıza ve antrenörlerimize teşekkür ediyor başarılarının daim olmasını diliyorum. Gençlerle gurur duyuyoruz. Gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kayseri Şaban Çopuroğlu: “Kayseri’nin talepleri için bakanlık bakanlık gezmeye devam edeceğiz” AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Kayseri OSB ile Mersin limanı arasındaki tren hattı talebinin tasarruf tedbirlerine takılmayarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kabul edildiğini söyleyerek, “Kayseri’nin talepleri için bakanlık bakanlık gezmeye devam edeceğiz” dedi. Sanayicilerin taleplerinin ardından ilk iş olarak bakanlığa gittiklerini söyleyen AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, “Bundan bir süre önce 25 Nisan’da sayın bakanımız Mehmet Şimşek’i ziyaret ettiğimizde özellikle Kayseri için önem arz eden ve Kayseri OSB’den limana giden demir yolu hattı Kayseri’de tek. Yani sadece gidiş ya da sadece dönüş istikameti kullanılabiliyor. Ancak bu gelişen Kayseri’nin ihracatına katkı sağlayacağını düşündüğümüz tren yolunun çift hat olmasını defalarca ifade edildi. Daha önceki yıllarda da ifade edildi. Biz göreve geldiğimizde de özellikle OSB başkanımız ve yönetimimizden bu tür talepler geldi. Biz de bu taleplere duyarsız kalmamak adına bir televizyon programında konuyla alakalı girişimimizi sorduktan birkaç gün sonra soluğu sayın bakanımızın yanında aldık. Orada özellikle bakanımıza bu konuyu izah ettik. Bunun Kayseri’nin gelişimine katkı sağlayacak önemli bir konu olduğundan bahsettik. Zaten kendisi de biliyor” dedi. Çopuroğlu, Kayserinin talepleri için bakanlık bakanlık gezmeye devam edeceklerini söyleyerek, “Çok şükür neticede bakanımız sırf Kayseri için değil ama diğer illerden belki birkaç tane daha olabilir bunlarla alakalı OSB’den liman hatlarına olan hatların 2’ye çıkarılması veya yeniden inşası ile alakalı tasarruf tedbirlerinin bu kadar sıkı uygulanmasına sıkı tasarruf tedbirleri açıklanmasına rağmen bunun kapsam dışında tutulup yatırım yapılabilecek alanlar içine alınmış olmasının Kayserimiz için bir şans olduğunu düşünüyorum. Burada sanayicilerimizin bize verdiği özellikle yoğun destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Biz Kayseri Milletvekili olarak devam ettiğimiz müddetçe, Kayseri’nin hizmetleri, sıkıntıları, düşünceleri, talepleri doğrultusunda bakanlık bakanlık gezmeye devam edeceğiz. Tek tek anlatmaya devam edeceğiz. Tüm derdimiz kaygımız Kayseri’ye bir katkımız olsun. İnşallah bu da hayata geçtiğinde şehrimiz bir kat daha ihracat ve ulaşım için hazır olacak. Çünkü bu dönemde lojistik çok önemli olmaya başladı. Bu çerçevede bunun hayata geçiyor olmasından sanayicilerimiz kadar ben de mutlu olacağımı ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.