POLİTİKA - 26 Nisan 2012 Perşembe 11:58

BAKAN ŞAHİN AYŞE İNCE CİNAYETİNE İLİŞKİN KONUŞTU

A
A
A
BAKAN ŞAHİN AYŞE İNCE CİNAYETİNE İLİŞKİN KONUŞTU

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nde TBMM`de oy birliğiyle kanun çıkardıklarını belirterek, "Bu kanunun kurumlara çok ciddi şekilde verdiği yetki var. Hem kolluk kuvvetlerine hem hakimlerimize hem savcılarımıza herkese verdiği yetki var" dedi.
Bakan Fatma Şahin, bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Kilis`e geldi. Kilis Valiliği`ni ziyaret eden Bakan Şahin, tören mangasını selamladıktan sonra Valilik Şeref defterini imzaladı. Valilik makamına geçen Bakan Şahin`e, Vali Yusuf Odabaş tarafından brifing verildi. Bakan Şahin, Kilis-Gaziantep tarafından ortak yapılacak olan Polateli ilçesindeki OSB`ye elinden gelen desteği vereceğini söyledi.
Basın mensuplarının Ayşe İnci cinayeti ile ilgili olarak HYSK`nın Cumhuriyet Savcısı hakkında soruşturma başlattığını ve kadın cinayetlerinde bir artış olup olmadığı sorusu üzerine Bakan Şahin, "Birey hakkını kullanmaya daha çok başladı. Bundan kaynaklı, önce bir daha kapalı bir toplumduk, sorunlarımız veya bu tür olaylar çok kapalı kalıyordu. Duymuyorduk, görmüyorduk, konuşmuyorduk ama, şu anda demokrasi ilerledikçe bireylerin hakkı geliştikçe, bunlar çok daha görünür oldu. Medya bunu daha çok ön plana
almaya başladı. Üçüncü sayfa haberleri manşet olmaya başladı. Bundan kaynaklı bir şey var ama biz önce hukuki temeli oluşturmak bizim için en büyük görevdi önce 8 Mart dünya kadınlar günü dolayısıyla mecliste oy birliğiyle kanunumuzu çıkardık. Bu kanunun çok ciddi bir şekilde kurumlara verdiği yetki var. Hem kolluk kuvvetlerine hem hakim ve savcılarımıza herkese verdiği çok önemli yetki var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak bize çok büyük yetkiler düşüyor. Daha önce yetkimiz ve sorumluluğumuz yoktu.
Biz artık her bir birime istediğimiz tüm yetkileri verdik. Dolayısıyla bizim kamu görevlilerimiz, bunun içinde kolluk kuvvetimiz polisimiz var. Yetişsiz en büyük insan gücümüz var. Eğer biz burada bir mücadele yapacaksak top yekun beraber yapacağız. Onlarında bu konuda yardımına ihtiyacımız var" dedi.
Basın mensuplarının Gaziantep`te kaybolduktan sonra cesetleri toprağa gömülü şekilde bulunan 3 kişiden ikisinin cenazesinin alındığını, 3 aylık hamile olan Özlem Düzkaya`nın cesedinin kimse tarafından alınmadığının sorulması üzerine Bakan Şahin, "Hukiki süreç devam ediyor. Bakanlık olarak ne yapılması gerekiyorsa takipçisiyiz" dedi
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun TMO’ya fındık fiyatlarında "Oyunları boz" çağrısı Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, fındık fiyatlarında yaşanan sert düşüşe ilişkin açıklama yaparak Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) "Oyunları boz" çağrısı yaptı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Türkiye’nin en stratejik tarım ürünlerinden biri olan fındıkta son dönemde yaşanan gelişmelere dikkat çekti. Fındık fiyatlarının 350 TL seviyelerinden 170-180 TL bandına kadar gerilemesine dikkat çeken Arslan Soydan, "Dünyada en kaliteli fındığı biz üretiyoruz. Ülkemizde en stratejik tarım ürünlerinden biri fındık. Karadeniz Bölgemizin en önemli geçim kaynağı olan fındıkta maalesef yüzyılın en etkili fiyat oyunları ile karşı karşıyayız. Fındık fiyatlarının 350 TL’den 170-180 TL’ye düşürülmesini asla kabul etmiyoruz. Ne görmek ne de duymak istiyoruz" dedi. "Türk fındığı itibarsızlaştırılıyor" Türk fındığı üzerinde çeşitli oyunlar oynandığını ifade eden Başkan Arslan Soydan, "Türk fındığı üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Fındık fiyatları düşürülüyor, zamansız ve yersiz rekolte rakamları açıklanıyor. Başka ülkelerin kalitesiz, randımansız fındıkları ülkemizin fındığına rakip gösteriliyor. Türk fındığı itibarsızlaştırılarak yeşil altınımız ile emeğimiz, alın terimiz, aşımız, çocuklarımızın bugünü, yarını ve geleceği ile oynanıyor" diye konuştu. "Üretici bahçeden uzaklaştırılıyor" Yaşanan sürecin üreticiyi doğrudan etkilediğini vurgulayan Soydan, "Bu oyunların devamında üreticilerimiz fındık bahçelerinden, fındıkta hastalıklar, zararlılar ve bakımla ilgili mücadelelerden uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Bu fiyatlar, bu maliyetler karşısında tabii ki üreticilerimiz zorlanıyor. Bu mesele artık fındığı sattık satamadık meselesini aştı. Fındık ürünümüzde gelecek sezon ve sonrası tehdit ediliyor" ifadelerini kullandı. TMO’ya "Devreye gir" çağrısı Çözüm çağrısında bulunan Soydan, "Artık yeter. Serbest piyasada fındık fiyatlarının yarından tezi yok normalleşmesi gerekmektedir. Bu oyunların bozulmasında en büyük rolü TMO’nun müdahale alım açıklaması olacaktır. TMO bir ay da olsa 300 TL’den fındık alımı yapmalı" dedi.
Kütahya Kütahya’da Simav-Abide Devlet Yolu projesinde ihale aşaması tamamlandı Kütahya ve bölge ulaşımı açısından büyük önem taşıyan Simav-Abide Devlet Yolu projesinde önemli bir aşama geride bırakıldı. Projenin 15 kilometrelik bölünmüş yol etabına ilişkin ihale gerçekleştirildi ve süreç sözleşme imzalama aşamasına geldi. Uzun süredir takip edilen proje kapsamında, Kasım ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile, Şubat ayında ise Karayolları Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde sürecin hızlandırılması için girişimlerde bulunuldu. Proje; 5 hemzemin kavşak, 1 köprü ve yaklaşık 2 milyon 200 bin metreküp kazı ve dolgu çalışmasını kapsayan kapsamlı bir altyapı yatırımı olarak planlandı. Yetkililer, sürecin başından itibaren yapılan görüşmeler, saha takipleri ve kamuoyu bilgilendirmeleriyle projenin her aşamasının yakından izlendiğini vurguladı. Daha önce çeşitli programlarda ihale sürecinin tamamlanmasının ardından gelişmelerin paylaşılacağı ifade edilirken, gelinen noktada projenin somut bir aşamaya ulaştığı belirtildi. AK Parti Kütahya İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler ve AK Parti Kütahya milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ettiler. Simav-Abide Devlet Yolu’nun tamamlanmasıyla birlikte Kütahya’nın Simav, Pazarlar ve Şaphane ilçeleri başta olmak üzere bölge ulaşımının daha güvenli ve konforlu hale gelmesi hedefleniyor.