YEREL HABERLER - 16 Haziran 2017 Cuma 11:09

Güvenlik korucuları iftarda buluştu

A
A
A
Güvenlik korucuları iftarda buluştu

Kilis’te, Güvenlik korucularına valilik tarafından bir iftar verildi.

Kilis’te, Güvenlik korucularına valilik tarafından bir iftar verildi.


Valilik tarafından bir restoranda düzenlenen iftar programında, Kur’an-ı Kerim okunduktan sonra dua edildi. İftar programında bir konuşma yapan Kilis Valisi İsmail Çataklı, korucuların terörle mücadelede önemli bir vazife yürüttüğünü belirterek, “ Son dönemde Suriye’de meydan gelen gelişmeler nedeniyle bölgede güvenlik noktasında ciddi artış var. Bu kapsamda Kilis’teki güvenlik korucusu sayısının 18’den 167’ye çıkarıldı. Korucuların uzun yıllar kırsaldaki güvenlik ihtiyacını karşılanacak. Son dönemde Suriye sınırlarımızın ötesinde meydana gelen gelişmeler, bölgemizdeki güvenlik kesitlerinde ciddi bir artış oldu. Bu çerçevede 18 olan güvenlik korucusu sayımızı 167’ye çıkardık. Gerek yemin törenlerinde, gerekse bugün burada gördüğüm manzaradan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hepiniz birer komando gibi duruyorsunuz. Uzun yıllar ülkemizin kırsalda ihtiyacı olan güvenlik alanındaki açığı kapatacaksınız. Hukuktan ve adaletten ayrılmadan milletimize hizmet edeceksiniz diliyorum."


İftara, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Gökhan Şahin ile vali yardımcıları ile jandarma personeli ve güvenlik korucuları katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi Arnavutköy Belediyesi tarafından kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa ekildi. Arnavutköy Belediyesi, şehir yaşamının gürültüsünden uzaklaşmak ve doğayla iç içe olmak isteyen vatandaşlar için özel bir hizmet sunuyor. Belediye tarafından 68 dönüm arazi üzerine kurulan Bostan Gülistan Hobi Bahçesi, vatandaşlara doğal ortamda organik tarım yapma, toprağa temas etme ve doğayla bağ kurma imkanı sunuyor. Hobi Bahçesinde ilk fideler toprağa ekildi Atalık tohumların kullanıldığı Hobi Bahçesi’nde ilk fideler toprağa dikildi. Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu da Hobi Bahçesi’ni ziyaret ederek, fide ekti. Candaroğlu, Hobi Bahçesi’nde atalık tohum yetiştirildiğini, ekilen fidelerin atalık tohum olduğunu ve vatandaşlara destek verildiğini vurguladı. Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, "Burada kullanılan tohumlar atalık tohumlardır. Buraya gelip ekim yapan vatandaşlarımıza da atalık tohum desteği sağlıyoruz. Buradaki amacımız şehir yaşamından uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımıza organik tarım imkanı sağlarken, atalık tohumlarımızın da devamlılığını sağlıyoruz" şeklinde konuştu. “Hobi Bahçesi sayısını 3-4 katına çıkaracağız” Başkan Mustafa Candaroğlu ayrıca, “Burada şu an 200 adet Hobi Bahçesi bulunuyor. Vatandaşlarımızdan da yoğun istek ve talep var. İnşallah önümüzdeki süreçte, daha fazla vatandaşımızın organik tarım yapmasını sağlamak için hobi bahçesi sayımızı artırarak 3-4 katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.