GENEL - 04 Mart 2018 Pazar 13:19

Milli Mutabakat Platformundan Mehmetçiğe destek

A
A
A
Milli Mutabakat Platformundan Mehmetçiğe destek

Türkiye’nin çeşitli illerinden Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısına gelen Milli Mutabakat Platformu temsilcileri basın açıklaması yaparak kahraman Mehmetçiğe destek oldu.

Türkiye’nin çeşitli illerinden Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısına gelen Milli Mutabakat Platformu temsilcileri basın açıklaması yaparak kahraman Mehmetçiğe destek oldu.


Sabah saatlerinde Kilis’e gelen 100’ün üzerindeki sivil toplum örgütü üyeleri Zeytin Dalı Hareketine destek vermek amacıyla Öncüpınar Sınır Kapısı önünde toplandılar. Türk bayrakları sallayan gurup, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı. Guruptaki bazı bayanlar, Kuran_ı kerim okurken, şehitler için dua okundu. Milli Mutabakat Platformunu adına bir açıklama yapan Abdulmetin Balkanlıoğlu, Zeytin Dalı Hareketine destek vermek için Kilis’e geldiklerini ifade ederek, “Mehmetçikler çok şanslı, dönerse gazi oluyorlar. Ölü demenin yasak olduğu şehit oluyorlar. Onlar en şanslı evlatlarımız. Allah onlara hayır, hak üzere savaşa hayır diyenlere zarar vermeden hayvanlara ve tabiata zarar vermeden en az şehit sayısıyla dönmeyi nasip etsin. Bu ordu alemi şaşkına çevirecek. Tekrar efsane döndü, tekrar Çanakkale destanı döndü, İstiklal savaşının gazileri tekrar döndü. Mehmetçiğimize başarı niyaz ediyoruz” dedi.


Tekbir getiren gurup olaysız şekilde dağıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Lalenin el sanatlarındaki yolculuğu Lalenin başkenti olarak bilinen Manisa’da, farklı illerden gelen 73 ayrı sanatçının son 600 yılda lalenin el sanatlarındaki yolcuğunu anlatan eserleri Sultan Camii Külliyesi içinde yer alan Bimarhane’de sergilendi. Farklı illerden gelen ve arasında Manisalı sanatçılarında yer aldığı, el sanatları alanında uzmanlaşan ve uluslararası dereceye girmiş olan toplamda 73 sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu GESA (Geleneksel Sanatlar Sanatçı Gurubu), ilk sergisini Manisa’da açtı. Manisalı sanatçıların ev sahipliği yaptığı sergi, tarihi Sultan Camii külliyesinde yer alan ve halk arasında Bimarhane olarak bilinen CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergide, Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sanatçılar tarafından sergiyi gezenlere anlatıldı. Sergiyi Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel de ziyaret ederek, sanatçılardan eserleri hakkında bilgiler aldı. Sergi hakkında açıklama yapan ve GESA kurucusu olan Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı, sanatçıları bir araya getirme çalışmalarına yaklaşık 3 yıl önce başladığını belirtti. Projeyi ülkenin her iline yaymayı hedeflediklerini belirten Kamalı, ”Topluluğumuzun ilk sergisini Manisa’da yapmayı planlamıştık ve Manisalı 6 sanatçı arkadaşımızın girişimleriyle Mesir Festivali kapsamında tarihi binada açmış olmaktan dolayı tüm sanatçı arkadaşlarımız adına Manisa’nın yöneticilerine ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sergimizde Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı arkadaşımız resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sergisine katkı sağladı. Bu serginin ilk olması ve Manisa’da açılması bizim için çok anlamlı” dedi. Mesir Festivali boyunca eserlere Manisalıların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Kamalı, sergiye katkı sağlayan CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kadir Adamaz’a teşekkür ederek, serginin diğer illerde de hayat bulacağını sözlerine ekledi.