EĞİTİM - 15 Mart 2018 Perşembe 13:33

Üniversite öğrencilerine yangın eğitimi

A
A
A
Üniversite öğrencilerine yangın eğitimi

Kilis İtfaiye Müdürlüğü tarafından 7 Aralık Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yangın eğitimi verildi.

Kilis İtfaiye Müdürlüğü tarafından 7 Aralık Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yangın eğitimi verildi.


Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu 1’inci sınıf öğrencilerine yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimi gerçekleştirildi. İtfaiye Müdürlüğü tarafından eğitim verilen eğitim,


Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu öğretim üyesi Mehmet Burçin Onay’ın in talebi üzerine düzenlendi.


İtfaiyeciler, tarafından öğrencilere yangın ve acil durumlar dersine katkıda bulunmak amaçlı itfaiye kişisel koruyucu kıyafet ve malzemeleri tanıtımı ile yangın söndürme cihazlarının kullanılması gibi konularda eğitim verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun ’Polen alerjisi’ uyarısı: Sabah ve öğlen saatlerine dikkat Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aziz Uluışık, polen alerjisinin özellikle bahar aylarında havaların ısınmasıyla ortaya çıkan polenlerin tetiklediği mevsimsel bir alerji türü olduğunu belirterek, “Özellikle sabah erken ve öğlen saatlerinde dışarıya çıkmayalım. Spor ve yürüyüş faaliyetlerinde mümkünse kapalı alanları tercih edelim” dedi. Büyük Anadolu Hastaneleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aziz Uluışık, polen alerjisi ve korunma yolları hakkında bilgi verdi. Uzm. Dr. Uluışık, "Polen alerjisi, özellikle bahar aylarında havaların ısınmasıyla ortaya çıkan polenlerin tetiklediği mevsimsel bir alerji türüdür. Polenler en sık görülen ev dışı alerjenlerdir. Polen alerjisi, vücudun bağışıklık sisteminin polenlere aşırı tepki vermesi sonucu ortaya çıkar. Bu tepki sonucunda kişilerde öksürük, burunda kaşıntı ve akıntı, gözlerde sulanma ve kaşıntı şikayetlerinde artış görülmektedir. Bunun sebebi bu mevsimlerde ağaçlardan, çimenlerden ve yabani otlardan salınan polenlerdir” diye konuştu. Bunlara dikkat Dikkat edilecek hususlarla ilgili bilgi veren Uluışık, “Polenler havada kilometrelerce asılı kalabilirler. Polenlerin en yoğun olduğu saatler sabah erken ve öğle saatleridir. Dışarıda bir aktevite planladığımızda bu saatleri göz önünde bulundurarak planlama yapılmasını öneriyoruz. Özellikle sabah erken saatlerde ve öğlen saatlerinde dışarıya çıkmayalım. Spor ve yürüyüş faaliyetlerinde mümkünse kapalı alanlar tercih edelim. Mutlaka dışarı çıkılması gerekiyorsa çeşitli koruyucu önlemler alınması gerekir. Gözlük kullanılabilir, şapka takılabilir. Uzun kollu ve bacaklı giysiler tercih edilebilir. Eve geldiğimizde üzerimizdeki kıyafetler değiştirilir ve duş alınması önerilir. Polenlerden korunmak için gerekli önlemleri alıp eğer şikayetlerinizde azalma yoksa hekiminize başvurarak anti alerji ilaçları kullanılarak şikayetlerinizi kontrol altına alabilirsiniz" şeklinde konuştu.