- 29 Ağustos 2018 Çarşamba 13:42

Başkan Kara’dan su açıklaması

A
A
A
Başkan Kara’dan su açıklaması

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, su kesintisini fırsat bilerek özellikle sosyal medya üzerinden kendilerini yıpratma kampanyası yürüten haysiyet cellatlarının adeta bir define bulmuş gibi halk ile aralarını açma çabalarını esefle takip ektiklerini söyledi.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, su kesintisini fırsat bilerek özellikle sosyal medya üzerinden kendilerini yıpratma kampanyası yürüten haysiyet cellatlarının adeta bir define bulmuş gibi halk ile aralarını açma çabalarını esefle takip ektiklerini söyledi.


Belediye Başkan Hasan Kara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bildiğiniz gibi son günlerde seve barajındaki su miktarının azalması nedeniyle ciddi su kesintileri yaşandığını ifade ederek, “ Elimizde olmayan nedenlerden dolayı yapmak zorunda kaldığımız su kesintileri nedeniyle halkımızın yaşadığı sorunların farkındayız ve bu sorunu çözmek için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürmekteyiz. Bu kesintiyi fırsat bilerek özellikle sosyal medya üzerinden bizleri yıpratma kampanyası yürüten haysiyet cellatlarının adeta bir define bulmuş gibi halkımız ile aramızı açma çabalarını esefle takip etmekteyiz. Bilinmelidir ki, bizlerle halkımız arasına nifak tohumu ekmek isteyenlerin uğrayacakları hayal kırıklığı ilk olmayacaktır. Aziz halkımız sorunun nedenlerini bilmekte ve çözüm bulacağımıza olan inançları ile bizlere gönülden destek vermeye devam etmektedirler. Kentimizde günlük su tüketimi ortalama 30 bin tondur. Seve barajında ne yazık ki 3 gün kentimize yetecek su miktarı bulunmaktadır. Bunun başlıca nedeni kuraklık ve şehrimizin iki katına çıkan nüfus yoğunluğudur. Bir yıldır çeşitli vesilelerle defalarca dile getirdiğimiz suyu idareli kullanın çağrısının nedeni bu kesintileri yaşamamak içindi. Bugün geldiğimiz nokta bu kesintileri yapmaya bizleri mecbur bırakmıştır.


Su yok elimizden bir şey gelmez diyerek kenara çekilecek ve halkımızı susuzluk ile baş başa bırakacak değiliz. Yeni sondaj vurduğumuz 12 kuyunun 9 tanesinde yeterli olarak kabul edeceğimiz miktarda su bulunmuştur. Bu 9 kuyudan çekilecek sularla şehrimizin su ihtiyacını karşılayacağız. İhale sürecinde kur fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle yaşanan aksaklığın giderilmesi için yürüttüğümüz gerekli girişimler sonuçlanmıştır. 15- 20 Eylül tarihleri arasında şehrimize tekrar kesintisiz su vermeye devam edeceğiz.Bu konuda yoğun bir gayret içerisine girerek zihinleri bulanıklaştırmak isteyenlerin söylemlerine cevap verecek olursak, Neden bu iş bu kadar uzamış ve mesire alanı yapacağımıza suya yatırım yapsaymışız. Afrin barajımız yüzde 83 oranında tamamlanmış olup toplan yatırım miktarı 300 Milyon TL’dir. Şehrimizin su sorunun 2050 yılına kadar giderecek bu dev proje 1 yıl içerisinde tamamlanacak ve su diye bir sorunumuz kalmayacaktır” dedi.


Park bahçe sulaması


Başkan Kara, “Park ve bahçe sulamalarında kesinlikle şebeke suyu kullanmamaktayız. Su kalitesi düşük kuyulardan elde edilen sularla park ve bahçelerimiz sulanmakta, şehrimizin güzellikleri korunmaktadır. Bu konuda taviz vermeden çalışmalarımız devam edecektir" şeklinde konuştu.


Fırat’ın suyunu


Başkan Kara, "Fırat nehrinin suyunu Kilis’e getirebileceğimiz en yakın nokta Birecik barajıdır ve aramızda ki kot farkı 300 metredir. Bu kot farkını aşmak için yapılacak masraf oldukça fazladır, bu nedenle devletimiz böyle bir yatırım yapmayı uygun görmemiştir. Kaldı ki, Afrin barajı tamamlandığında böyle bir ihtiyaç hasıl olmayacaktır.Su tüketimini mültecilerin yaptığı ve Suriyeliler yüzünden susuz kaldık propagandası yapanları şiddetle kınıyorum. Müslümanlar kardeştir hükmünü tanımayanlara ne denebilir? Evet, Suriyeliler bu şehirde bir yük oluşturmuşlardır fakat bunun rahmet ve bereketini bu millet muhakkak alacaktır, almaktadır. Allah’ın razı olduğu bir topluluğa ne yakışırsa o doğrultuda yaşamaya devam edeceğiz. Allah’ın rıza göstermeyeceği her türlü hareketin karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile aziz halkımızdan suyu israf etmemeleri konusunda gerekli hassasiyeti göstermelerini önemle rica ediyor, en kısa sürede bu kesintilerin sona ermesi için yapılması gereken ne varsa yapılacağının sözünü veriyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Mardin’de şampiyonluk gecesinin adresi Mardian Mall oldu Mardin’de futbol heyecanı ve şampiyonluk coşkusu, Mardian Mall önünde düzenlenen büyük kutlamayla taçlandı. Mardin 1969 Spor’un elde ettiği tarihi başarı sonrası binlerce taraftar AVM önünde bir araya gelerek unutulmaz bir gece yaşadı. Ellerinde bayraklar ve meşalelerle alanı dolduran taraftarlar, marşlar ve tezahüratlar eşliğinde şampiyonluğu kutladı. Şehir genelinde oluşan araç konvoyları ve yoğun katılım, Mardin halkının takımına duyduğu bağlılığı bir kez daha gözler önüne serdi. Gece boyunca devam eden kutlamalarda vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çekerek tarihi anları ölümsüzleştirdi. Kurulduğu günden bu yana Mardin’in sosyal, kültürel ve sportif değerlerine destek veren Mardian Mall, şampiyonluk sürecinde de takımını hiçbir zaman yalnız bırakmadı. AVM yönetimi, bugün oynanan kritik mücadelede taraftar standında aktif şekilde yer alırken; mağazacıları, personelleri ve yöneticileriyle birlikte yaklaşık 100 kişilik bir ekiple tribündeki yerini aldı. Ayrıca taraftar desteğini büyütmek amacıyla yaklaşık 500 adet maç bileti dağıtılarak yüzlerce futbolseverin takımlarına destek vermesi sağlandı. Mardian Mall tarafından hazırlanan kutlama alanı ailelerin, gençlerin ve taraftar gruplarının yoğun ilgisiyle dolup taşarken, gece boyunca birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı. Şampiyonluk sevincinin tüm kente yayıldığı gecede Mardin adeta tek yürek oldu. Mahmut Yıldızhan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Şehrimizin gururu olan Mardin 1969 Spor’un elde ettiği bu büyük başarı hepimizi son derece mutlu etti. Mardin halkının bu coşkuyu bir arada yaşaması bizler için çok kıymetli. Mardian Mall olarak şehrimizin sosyal ve kültürel değerlerine destek vermeye devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugün de takımımızın yanındayız. Çünkü biz inanıyoruz ki; ‘Şehrin Alışveriş Merkezi, Şehrin Takımının Yanında.’ Bu tarihi başarıda emeği geçen tüm futbolcularımızı, teknik ekibi, yönetimi ve büyük taraftarımızı gönülden kutluyoruz." Gece geç saatlere kadar süren kutlamalar, Mardin 1969 Spor şampiyonluğunun şehirde büyük bir gurur ve birlik atmosferi oluşturduğunu bir kez daha ortaya koydu.